Vsetín: Nejlepší sportovci města za rok 2021

03.03.2022 17:35 | Tisková zpráva

Divadelní sál Lidového domu se v úterý 1. března stal dějištěm slavnostního vyhlášení nejlepších sportovců města Vsetín za rok 2021. Jejich výkony a výsledky ocenili starosta Jiří Růžička spolu s místostarosty Simonou Hlaváčovou, Tomášem Pifkou a Pavlem Bartoněm. Program slavnostního večera, který moderoval František Baláš, zpestřila několika vstupy místní alternativní rocková kapela Bulletproof Puppets.

Vsetín: Nejlepší sportovci města za rok 2021
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Těší mě, že ačkoliv pandemie koronaviru v roce 2021, obdobně jako v tom předcházejícím, citelně omezovala sportovní dění prakticky na celé planetě, sportovci z našeho města na soutěžích a turnajích, jichž se mohli zúčastnit, dosáhli řady výrazných úspěchů. Nejenže tím ocenili sami sebe za tu dřinu, kterou věnují své oblíbené disciplíně, ale současně tak vzorně reprezentovali mateřské oddíly a město Vsetín. Za to všem patří velké poděkování,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Nominace do ankety za rok 2021 mohli podávat jak občané města, tak zástupci sportovních organizací. Nakonec se jich na odboru školství radnice sešlo devatenáct. Nominacemi se následně zabývala Sportovní komise Rady města Vsetína, která zhodnotila jednotlivé sportovce a jejich výkony dle daných kritérií, kterými jsou především účast a umístění na mistrovství České republiky, výsledky dosažené v celostátních soutěžích a samozřejmě reprezentace České republiky. Na základě doporučení komise se poté radní města rozhodli ocenit všech devatenáct nominovaných, které vám nyní představujeme.

DĚTI A MLÁDEŽ DO 18 LET – JEDNOTLIVCI

Vanessa BARVÍŘOVÁ
(Gymnastika Zlín – sportovní gymnastika, trenérky Kateřina Valová a Lucie Janečková)
Výsledky: Vanessa zahájila kariéru v roce 2015 v TJ Sokol Vsetín. Prošla všesportovní přípravou a následně byla přeřazena do družstva nejmladších žákyň, kde ji trénovaly Marcela Pinkavová a Marta Vášová. V roce 2018 byla vybrána do družstva výkonnostní gymnastiky mladších žákyň, její trenérkou byla Jana Baranová. V roce 2019 začala pravidelně reprezentovat jak oddíl, tak město Vsetín. V roce 2019 se rozhodla společně s trenérkou odejít do Zlína, kde dále trénuje a vzorně reprezentuje jak spolek Gymnastika Zlín, tak především město Vsetín. Dosažené výsledky: Memoriál Petry Urbáškové (Šumperk) – 7. místo, krajský přebor žen jednotlivkyň (Zlín, kategorie VS2 A) – 3. místo, kvalifikační závod na mistrovství ČR (Praha) – 16. místo, mistrovství České republiky jednotlivkyň (kategorie VS2 A, Ostrava) – 38. místo, krajský přebor družstev žen (Rožnov pod Radhoštěm, 3. liga) – 1. místo družstva i jednotlivkyně, Zlínský sněhulák (Zlín) – 2. místo.

Šebastian HALATA
(Klub biatlonu Vsetín-Bobrky – biatlon, trenér Ján Gabko)
Výsledky: 2. místo na mistrovství ČR ve sprintu (Bystřice pod Hostýnem), dvakrát 1. místo a jedenkrát 3. místo v regionálních soutěžích.

Julie HLAVÁČOVÁ
(Gymnastika Zlín – sportovní gymnastika, trenérky Kateřina Valová a Lucie Janečková)
Výsledky: Julie zahájila gymnastickou kariéru v roce 2016 v oddíle TJ Sokol Vsetín. Prošla všesportovní přípravou a následně byla přeřazena do družstva výkonnostní gymnastiky mezi talentované mladší žákyně. Julii trénovala Jana Baranová s asistencí Bohumíra Herdy. V roce 2017 začala pravidelně reprezentovat jak oddíl, tak město Vsetín. V roce 2019 se rozhodla společně s trenérkou odejít do Zlína, kde dále trénuje a reprezentuje jak spolek Gymnastika Zlín, tak především město Vsetín. Dosažené výsledky: krajský přebor družstev žen (Rožnov pod Radhoštěm, 2. liga) – 1. místo, mistrovství České republiky družstev (Ostrava, 2. liga) – 16. místo, krajský přebor žen jednotlivkyň (Zlín, kategorie VS3 A) – 2. místo, Memoriál Petry Urbáškové (Šumperk) – 11. místo, mistrovství České republiky jednotlivkyň (kategorie VS2 A, Ostrava) – 38. místo, Zlínský sněhulák (Zlín) – 2. místo.

Beáta HRUBÁ
(Klub biatlonu WOCO Vsetín – biatlon, trenér Tomáš Gabko)
Výsledky: 1. místo na mistrovství ČR v letním biatlonu žactva ve štafetovém závodě, 7. místo v celorepublikovém žebříčku letní sezony 2021. Několikrát se umístila v první desítce na závodech Českého poháru.

Jan HRUBÝ
(Klub biatlonu Letohrad – biatlon, trenér Lukáš Dostál)
Výsledky: Mistr ČR 2021 v letním biatlonu – kategorie supersprint dorostenci M19 (Nové Město na Moravě), Efisian Skiroll Classics Velké Karlovice – závod na kolečkových lyžích: 1. místo v kategorii dorost. Honza je odchovanec Klubu biatlonu Vsetín-Bobrky, v roce 2019 přestoupil do Sportovního centra mládeže v KB Letohrad, které se věnuje výchově talentované mládeže. Honza je účastník Českého poháru, s ohledem na covidovou situaci ale nebyla zimní sezona 2021 hodnocena. V té předchozí se umístil na 9. příčce celkového pořadí Českého poháru. Další výsledky: 3. místo na mistrovství ČR v mix štafetě dvojic, 4. místo na mistrovství ČR v závodě s hromadným startem (kategorie M16), 9. místo v celkovém pořadí Českého poháru v kategorii dorost v období zima 2020/21.

Filip JAKUBEC
(Plavecký klub Vsetín – plavání, trenér Libor Vakrčka)
Výsledky: Na jaře 2021 byl zařazen do reprezentačního družstva ČR mladších juniorů. Mistrovství ČR dospělých v Ústí nad Labem, finále B – 7. místo, letní mistrovství ČR juniorů v Praze – 2. místo na 50 m znak, 4. místa na 50 a 100 m motýlek, 4. místo na 100 m znak, 7. místo na 50 volný způsob. Zimní mistrovství ČR juniorů a dospělých v Plzni – 3. místa na 50 m znak a 100 m polohový závod, 5. místa na 50 m volný způsob a motýlek, 6. místo na 200 m znak. Velká cena Pardubic – 2. místo na 50 m znak a 3. místo na 50 m motýlek, Vánoční cena Zlína – 2. místo na 100 m polohový závod, 4. místo na 100 m motýlek a 5. místa na 50 m motýlek a 200 m znak, Cena Krnovska – jedno 1. místo a tři 3. místa, Malá cena Nového Jičína – 1. místa na 100 m motýlek a polohový závod, 2. místo na 100 m znak a 3. místo na 100 m polohový závod, Velká cena Kopřivnice – 1. místo na 50 m znak a tři 2. místa, Velká cena Nového Jičína – 1. místa na 50 m motýlek, 50 a 100 m znak.

Jakub KOVAŘÍK
(In-line akademie Brno – in-line rychlobruslení, trenér Luděk Kovařík)
Výsledky: 9. místo na mistrovství Evropy v bodovacím závodě na 8 km a 1. místo na silničním mistrovství ČR v půlmaratonu. V dráhovém mistrovství ČR 2. místo v bodovacím závodě na 5 km a 3. místa na 200 a 1000 m. Vše zmíněné v kategorii dorostenců. Na závodech Slovenského poháru dvakrát druhé místo v půlmaratonu napříč všemi kategoriemi.

Ema MOLKOVÁ
(Klub biatlonu WOCO Vsetín – biatlon, trenér Tomáš Gabko)
Výsledky: 1. místo na mistrovství ČR v letním biatlonu žactva v Bystřici pod Hostýnem a 14. místo v celkovém celorepublikovém žebříčku letní sezony 2021. Několikrát se umístila v první desítce na závodech Českého poháru.

Kryštof RIEDL
(Klub biatlonu Vsetín-Bobrky – biatlon, trenér Ján Gabko)
Výsledky: 1. místo ve vytrvalostním závodě Českého poháru (Staré Město pod Landštejnem), 3. místo v závodě se skupinovým startem Českého poháru (Vrchlabí), 2. místo na mistrovství ČR ve sprintu (Bystřice pod Hostýnem), 3. místo na mistrovství ČR v závodě s hromadným startem (Bystřice pod Hostýnem), 4. místo v žebříčku Českého poháru v kategorii M 11, dvakrát 2. místo a jednou 3. místo v regionálních závodech.

Tereza RIEDLOVÁ
(Klub biatlonu Vsetín-Bobrky – biatlon, trenér Ján Gabko)
Výsledky: 3. místo ve vytrvalostním závodu Českého poháru (Staré Město pod Landštejnem), 3. místo ve vytrvalostním závodu, sprintu i štafetách na mistrovství ČR (Bystřice pod Hostýnem), 4. místo v žebříčku Českého poháru žákyň V 14, 1. místo ve všech pěti regionálních závodech, kterých se zúčastnila.

Kateřina SEIDLOVÁ
(Cyklomira Racing Team – horská kola, trenér Roman Seidl)
Výsledky: Český pohár horských kol – celkově v kategorii žákyň II obsadila 5. místo. Slovenský pohár – dvakrát 2. místo a jednou 3. místo. Byla zahrnuta do reprezentace Lvíčat pro rok 2021.

Kristýna ŠERÁ
(Gymnastika Zlín – sportovní gymnastika, trenérky Kateřina Valová a Lucie Janečková)
Výsledky: Kristýna zahájila kariéru v roce 2015 v TJ Sokol Vsetín. Prošla všesportovní přípravou a následně byla přeřazena do družstva nejmladších žákyň, kde ji trénovaly Marcela Pinkavová a Marta Vášová. V roce 2018 byla vybrána do družstva výkonnostní gymnastiky mladších žákyň, její trenérkou byla Jana Baranová. V roce 2019 začala pravidelně reprezentovat jak oddíl, tak město Vsetín. V roce 2019 se rozhodla společně s trenérkou odejít do Zlína, kde dále trénuje a reprezentuje jak spolek Gymnastika Zlín, tak město Vsetín. Dosažené výsledky: Memoriál Petry Urbáškové (Šumperk) – 6. místo, krajský přebor žen jednotlivkyně (Zlín, kategorie VS2 A) – 2. místo, kvalifikační závod na mistrovství ČR (Praha) – 19. místo, mistrovství ČR jednotlivkyň (kategorie VS2 A, Ostrava) – 36. místo, Zlínský sněhulák (Zlín) – 3. místo.

DOSPĚLÍ – JEDNOTLIVCI

Radim GREBÍK
(Titantrilife Zlín – triatlon, trenér Lukáš Vrobel)
Výsledky: v kategorii elite obsadil 1. místo na Asia Triathlon Cup Manama (Bahrajn) a 5. místo na Europe Triathlon Cup Dnipro (Ukrajina), EuropeTriathlon Cup Tiszaujvaros (Maďarsko), Asia Triathlon Cup Tashkent (Uzbekistán) a Asia Triathlon Cup Doha (Katar).

Miroslava OBROVÁ
(Para Athletics Team SSK Vítkovice – para atletika, trenérka Aneta Inochovská)
Výsledky: 1. místo ve vrhu koulí a 2. místo v hodu oštěpem na mistrovství Evropy (Bydhošť), mistryně ČR ve vrhu koulí, hodu oštěpem i diskem. Držitelka českých rekordů ve vrhu koulí, hodu oštěpem a diskem. Medailistka ze Světového poháru v Dubaji (Tunisko).

Vít RANDÝSEK
(Oddíl kulturistiky a fitness Vsetín – extrémní vytrvalostní závody, trenér Stanislav Hlouch)
Výsledky: Extrémní vytrvalostní závody Česko-slovenského poháru v ultra trailu (ČSUT) jsou mezinárodní dálkové pochody a běhy na 100 – 130 km dlouhých tratích. Mezi chodci, kteří se samostatně nehodnotí, skončil Vít do pátého místa. V letech 2019 – 2021 se účastnil 12 závodů ročně s průměrem 1300 km za rok. Kromě dokonalé fyzické a psychické přípravy musí zvládat orientaci v terénu v denních i nočních hodinách. V roce 2021 obdržel 23. stříbrnou medaili ČSUT za absolvování padesáti dálkových pochodů. V letošním roce se vydává na cestu za zlatou medailí. Dálkové pochody ČSUT 2021: Špacír (100 km) – 22 hodin, Okolo Brna (101 km) – 21.16 hodin, Okruh Brno (116 km) – 27.56 hodin, Libouchecký ultramaraton (108 km) – 26 hodin, Valašské kilo (103 km) – 24.40 hodin, Červenokostelecká stovka (100 km) – 21.30 hodin, Týnišťské šlápoty (132 km, převýšení 4 700 m) – 37 hodin, Hostýnská stoosma (105 km) – 30.23 hodin, Rakovnická stovka (105 km) – 25.22 hodin, Pradědova stovka (118 km) – 35 hodin bez podpory, Loučení s turistickým rokem v Ústí nad Labem a okolí (114 km, převýšení 4 850 m) – 35.41 hodin. Dálkové pochody 2020: Malohanácká stovka (100 km) – 22.45 hodin, Letecká stovka (105 km) – 23.50 hodin, Lazová stovka (113 km) – 26.05 hodin, Čavisovská stovka (100 km) – 19.31 hodin, Valašské kilo (107 km) – 21.23 hodin, Krakonošova stovka (100 km) – 18.27 hodin, Červenokostelecká stovka (100 km) – 19.33 hodin, Špačinská stovka (100 km) – 18.42 hodin, Podyjská stovka (110 km) – 24.15 hodin, Podkrkonošská stovka (116 km) – 24.56 hodin, 5 Beskydských vrcholů (129 km) – 28.8 hodin, Boubín – Libín – Kleť (113 km) – 26.41 hodin.

TRENÉR ROKU

Ján GABKO
(Klub biatlonu Vsetín-Bobrky – biatlon, kolečkové lyže)
Dosažené výsledky svěřenců: Dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile z mistrovství ČR žáků, jedna zlatá a jedna bronzová medaile z Českého poháru ve Starém Městě pod Landštejnem, bronzová medaile z Českého poháru ve Vrchlabí, 9. místo v soutěži družstev Českého poháru žáků za účasti 49 klubů z celé České republiky, 4 sportovci do 10. místa v žebříčku Českého poháru žáků, obhájení klubového ohodnocení SPS (Sportovní středisko), 1 sportovec odchován do SCM (Sportovní centrum mládeže), v Letohradu obhájil již po páté zařazení do SPS (Sportovní centrum). Vzhledem ke koronavirové situaci, kdy neproběhla zimní sezona, jsou výsledky pouze z letního biatlonu.

Libor VAKRČKA
(Plavecký klub Vsetín – plavání)
Dosažené výsledky svěřenců: Příprava Filipa Jakubce, který byl zařazen do reprezentačního družstva České republiky mladších juniorů, medailista z mistrovství ČR v kategorii mladších juniorů, finalista a medailista v závodech Českého poháru a jiných soutěží. Dalších 5 svěřenců se účastnilo závodů Českého poháru. Příprava týmu masters – medailisté ze zimního mistrovství ČR (patnáctkrát 1. místo, třikrát 2. místo a třikrát 3. místo), soutěž družstev Korunní Cup – celkově 2. místo.

DOSPĚLÍ – KOLEKTIVY

Klub házené Vsetín
(házená – muži, trenér Andrej Titkov)
Složení týmu:  František Nesvadba, Petr Orság, Radek Číž, Vojtěch Číž, Ondřej Číž, Vojtěch Douda, Matyáš Potocký, Jiří Polášek, Dominik Ištvánech, Ondřej Hrbáček, Lukáš Weintritt, Dominik Panoš, Michal Indrák, Petr Magrla, Michal Jarošek, Tomáš Havran.
Výsledky: 3. místo v 1. lize mužů, postup do osmifinále Českého poháru 2021.

Plavecký klub Vsetín
(plavání – masters, trenér Libor Vakrčka)
Složení týmu: Bronislava Kudelová, Lenka Rendlová, Klára Baumruk, Vladimír Dorňák, Josef Holomek, Jakub Rác, Pavel Obr.
Výsledky: VI. zimní mezinárodní mistrovství ČR masters (XXI. Korunní Cup – Česká Lípa) – patnáctkrát 1. místo, třikrát 2. místo, třikrát 3. místo, v pořadí družstev Korunní Cup – 2. místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…