Life Is Strange True Colors – úvodka

Nový Engine pro Life is Strange: True Colors

4. 3. 2022
Zdroj náhledu: Square Enix

Life is Strange: True Colors potřebovalo nový tým a zcela nový osvětlovací engine, aby vylepšilo grafiku pro Nintendo Switch.

Nedávné video z Life is Strange: True Colors na YouTube ukazuje, kolik práce bylo třeba vynaložit, aby se Alex a zbytek Haven Springs dostali na Nintendo Switch. Podle videa byla nejnovější verze hry vyvinuta 30členným týmem Dragon's Lake Entertainment ve spolupráci s původním studiem Deck Nine a vydavatelem Square Enix.

Zdroj: Square Enix

Verze pro Nintendo Switch byla optimalizována pro dokovací i kapesní režim (přičemž dokovací režim umožňuje rozlišení 1080p) a nabízí přesně stejný obsah jako ostatní platformy. Obsahuje stejné obličejové animace, záběry z představení, kompletní nesestříhaný soundtrack a zvukové soubory jako ve verzích hry pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Jedním z hlavních rozdílů mezi verzí pro Nintendo Switch a ostatními platformami je však nový světelný engine, který byl pro Nintendo Switch zcela přepracován.

Jak je vysvětleno ve videu, nový engine osvětlení Switche byl vyvinut speciálně pro vykreslování světel na obličejích. Tento kompletně přepracovaný engine je řešením speciálně pro Switch, které bylo od základu optimalizováno pro efektivní práci s grafikou. Osvětlení není jedinou věcí, co byla ve verzi pro Nintendo Switch mírně vylepšena. Modely postav Alexe, Steph, Ryana a zbytku party z Haven Springs byly rovněž vylepšeny a přepracovány, aby na hardwaru Nintenda Switch nevypadaly tak těžkopádně.

Zdroj: gamesradar.com

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.