Zde může být vaše reklama.

Diváci bez omezení 24. kolo: Sigma hraje doma proti Klokanům

24. kolo: Sigma hraje doma proti Klokanům

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2022 - 14:30

Druhý zápas v řadě budou hrát doma fotbalisté SK Sigma Olomouc doma. V sobotu je od 15.00 čeká zápas 24. kola FORTUNA:LIGY proti Bohemians Praha. A Hanáci prahnou po bodech, naposledy minulý víkend totiž na Andrově stadionu jen remizovali s Teplicemi.

Sigma se na jaře zatím trápí v koncovce. Porazila doma Mladou Boleslav, ale pak ztratila s Teplicemi a prohrála dvakrát venku, v Jablonci a v Ostravě. Ve všech třech případech byla lepší, než její soupeř, měla více šancí. Ale gól, ten se nepovedlo dát ani z těch vyložených. A body pomalu začínají Hanákům chybět, stále jim hrozí sesuv do spodní části tabulky. „V žádném utkání na jaře nešli do vedení, které by tým uklidnilo. Pak jsme zbytečně nervózní. Jsme si vědomi toho, že nejsme v tabulce v komfortní situaci. Ve chvíli, kdy se nedostaneme brzy do vedení, jsou hráči nervóznější, nechtějí udělat chybu a je to vidět ve finální fázi,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. Jeho tým nutně potřebuje zlepšení v koncovce. „Je to klíčová věc, rozhoduje se ve vápnech. Nejsme mužstvo, které by si vypracovalo sedm, osm gólových příležitostí. Pokud je poměr gólovek čtyři k nule, jako s Teplicemi, tak zápas musí skončit aspoň naší výhrou jedna nula. Musíme branku nějakým způsobem vstřelit,“ podotkl Jílek.

Olomoucké nečeká lehký zápas. Bohemians jsou vždy nepříjemným soupeřem, na podzim v Ďolíčku Hanáci prohráli nula dva. „Sigma má velmi aktivní presink. Jejich rychlé napadání soupeře přichází i v momentě, kdy sami ztratí míč. Na to se musíme připravit. Utkání musíme zvládnout. Jsme v situaci, kdy je pro nás každý bod zlatý,“ řekl pro klubový web trenér Luděk Klusáček.

Trenér Jílek má k ruce v podstatě kompletní kádr. Po personálně složitějším období se marodka vyprázdnila, mimo plný tréninkové proces byl v týdnu pouze útočník Jakub Yunis.

Bohemians budou chybět dva hráči, v karetním trestu jsou brankář Hugo Jan Bačkovský a záložník Petr Hronek.

Na zápas už může být vyprodáno, vládní zákazy skončily, na všechny akce, tedy i fotbal, už se může podle libosti.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Bohemians Praha se hraje v sobotu 5. března od 15.00 (rozhodčí Ondřej Berka – Jaroslav Kubr, Lukáš Machač.

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Daněk– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Bohemians: Valeš – Köstl, Bederka, Vondra – Dostál, Petrák, Květ, Bartek, Beran –Vaníček, Puškáč. Trenér Luděk Klusáček.

Další články