Hlavní obsah

Fotbalový bavič Švancara knockoutoval českou legendu! Ta okusila i tvrdost ženských pěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na turnaji boxerské organizace Tohle je box se znovu v ringu představil legendární český boxer Lukáš Konečný, který v rámci exhibice s charitativním účelem čelil hned trojici soupeřů. Jeho závěrečný souboj přinesl nečekaný konec, KO mu totiž uštědřil bývalý profesionální fotbalista Petr Švancara. Bojovalo se ale také o tituly. V polotěžké váze uspěl v repríze souboje s Michalem Rybou Jozef Jurko, obhajobu titulu v těžké váze pro změnu zvládl talentovaný Tomáš Šálek.

Tomáš Šálek se Pavlu Šourovi pomstil za tři roky starou prohru a slavil titul šampionaVideo: Sport.cz

 
Článek

Několik hodin kvalitního boxu, diváci se tak nenudili. Boxerská organizace Tohle je box představila další turnaj, který se přesunul na Moravu, konkrétněji do Brna. Na galavečeru se navíc rozdávaly hned dva tituly – v polotěžké a těžké váze.

V ringu se představila také česká boxerská legenda Lukáš Konečný, která se rámci exhibice utkala hned se třemi protivníky – boxerkou Lilianou Kmentovou, podnikatelem Petrosem Karidisem a bývalým profesionálním fotbalistou Petrem Švancarou. V případě, že se jednomu z nich povedlo vydržet celé tři minuty, znamenalo by to zisk 10 tisíc korun na dobrou věc.

Překvapení! Lukáš Konečný byl knockoutován a padl k zemi. No comment, byla jeho reakceVideo: Sport.cz

Jako první šla do akce Kmentová, jednalo se tedy o zápas muže proti ženě. A podle toho to také vypadlo. Konečný se do akce moc nedostával, spíše se pohyboval a sem tam poslal nějaký ten úder. Duel nakonec vítěze nenabídl. V zábavném duchu se nesl také zápas proti Karidisovi. Tentokráte už došlo k větší akci, přesto úspěšný podnikatel vydržel až do poslední vteřiny a rovněž vybojoval tučnou sumu peněz.

Slzy vítěze a dlouhé čekání na verdikt rozhodčích. Jozef Jurko udolal Michala RybuVideo: Sport.cz

Velké ovace sklidil při svém nástupu do ringu bývalý profesionální fotbalista Švancara, který zároveň plnil roli třetího soupeře pro Konečného. Mercedes, jak se Švancarovi přezdívá, pojal zápas v zábavném duchu, bavil lidi v zaplněném hledišti, přesto šel hned dvakrát hodně teatrálním způsobem k zemi. Poté ale přišel překvapivý moment, Konečný totiž neustál dělovku a v prvním kole bylo vymalováno. Domluvený knockout pobavil všechny přítomné.

K vidění byla také odveta z loňského roku mezi Michalem Rybou a Jozefem Jurkem. Tehdy duel skončil nerozhodně, navíc se bojovalo o titul v polotěžké váze. Ten nakonec ukořistil druhý jmenovaný, který i přes opatrný úvod předvedl precizní výkon. Ve vyrovnaném duelu se mu lépe dařilo trefovat, v sedmém kole navíc soupeře poslal do počítání a zápas pomalu a jistě překlápěl na vlastní stranu. Jurkovi navíc lépe vyšla i koncovka, v postoji působil mnohem agresivněji. Po závěrečném gongu došlo k důkladnému spočítání bodů sudích, z vítězství se následně mohl radovat Slovák Jurko.

Snadné vítězství Václava Pejsara. Francouzi Bloyerovi nadělil KO v úvodu prvního kolaVideo: Sport.cz

Souboj generací. Tak by se dal nazvat střet třiadvacetiletého Tomáše Šálka a o čtrnáct let staršího Pavla Šoura. Prvně jmenovaný měl o motivaci postaráno, svému soupeři chtěl vrátit tři roky starou porážku, což se mu povedlo. Od úvodních vteřinek se v hledišti strhla bouřlivá atmosféra, která oba boxery nakopla ke skvělému výkonu. K vidění byly kvalitní přestřelky, jeden druhému nic nedaroval a duel zkrátka mohl dopadnout jakkoliv. Jelikož o vítězi nerozhodlo ani deset kol, muselo na řadu bodování sudích, kteří se jednomyslně přiklonili k výhře Šálka, jenž obhájil titul v těžké váze.

Hodně krátké trvání měl naopak duel mezi Václavem Pejsarem a Yoannem Bloyerem. Český boxer po pár vteřinách trefil tvrdou ránu na břicho a soupeř byl počítán. O pár momentů později přiletěla tvrdá pěst přesně na Francouzovu hlavu, ten to nedokázal ustát a bylo po zápase.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články