Brněnské basketbalistky vyškolily pražský tým červenobílých. Slavia Praha - KP Brno 54:73

Do soboty 5. března 2022 bylo tajenkou, kdo skončí na čtvrté příčce tabulky basketbalové ligy žen. Rázně si však  o ni ve vzájemném souboji řekly basketbalistky KP Brno, které zvítězily v Praze nad Slavií 73:54.

Červenobílý tým skončil po dlouhodobé části ligy pátý a tak stejní soupeři se střetnou v nejatraktivnějším čtvrtfinále, výhodu domácího prostředí v případném pátém zápase by měly mít  Brňanky. Série startuje už ve středu 9. března 2022  v hale Vodova!

Hostující družstvo si pohlídalo začátek střetnutí, po bleskových protiútocích a tříbodových trefách se odpoutalo na 0:8 a 7:20. Ve druhé čtvrtině náskok narostl na 18 bodů (29:47). Prapor domácích držela pouze pivotka Rokošová, což pochopitelně na kolektivně hrající Moravanky nestačilo. 

I po změně stran měl tým KP utkání pod kontrolou (38:61), ve studené aréně v SA Rokytka si Brňanky vybraly slabší chvilky až v poslední čtvrtině, ale z vývoje zápasu zklamané Pražanky toho nevyužily. 

Jak říkám... 

"Z naší strany to bylo zcela nepovedené, přitom se hrálo o nasazení pro play off. Nejde najít nic pozitivního. Doufám, že další utkání se stejným soupeřem budou od nás jen lepší," řekl kouč Slavie David Zdeněk.

"Do zápasu jsme vstoupili s potřebnou koncentrací a do přestávky Slavii k ničemu nepustili. Předváděli jsme podobně dobrý basket, jako v první půli s Haukarem na Islandu. Postupně pod dojmem vysokého náskoku hrála děvčata zbrkle, ale náskok jsme si pohlídali. Gratuluji hráčkám k vítězství v důležitém duelu," řekl kouč brněnského týmu Dušan Medvecký


Praha 5. března 2022


Basketbal

Basketbalová Renomia liga žen - 18. kolo

Slavia Praha - KP Brno 54:73 (17:26, 34:49, 46:65)

Body: Rokošová 18, Mircová 8, Aulichová 6 - Akl (12 doskoků) a Stejskalová 16, Malíková 15, Dudáčková 14, Kucowski 6, Kopecká 4, Hadačová 2 * Fauly: 15:15, TH: 12/6:13/12, trojky 4:5, * Rozhodčí Záruba, Bohata, Křičková * 120 diváků.




Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu zde.




(Petr Skála podle zprávy na webu kbbrnobasket.cz, SportovníListy.cz, foto: Miloš Březina)