Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Štruncových sadech v Plzni vyroste moderní tréninkové centrum pro mládež

09.03.2022 13:35

Město Plzeň společně s představiteli FC Viktoria Plzeň ve středu 9. března pomyslně poklepali na základní kámen nového moderního zázemí tréninkového centra pro mládež.

7
713245896TZ_Štruncovy sady_09. Vizualizace 3 (002)TZ_Štruncovy sady_10. Vizualizace 4 (002)TZ_Štruncovy-sady_08. Vizualizace 2 (002)

Původně mělo být centrum postaveno v Luční ulici, ale zátopová oblast to nedovolila. Proto bylo nakonec odsouhlaseno místo na soutoku Mže a Radbuzy v rozsáhlém sportovním areálu ve Štruncových sadech. „Nové místo je pravděpodobně ještě lepší z toho důvodu, že se nachází v bezprostřední blízkosti hlavnímu stadionu. Děti budou vždy při příchodu na trénink kolem stadionu procházet a můžou myslet na to, že pokud budou poctivě pracovat, tak si na tom stadionu jednou samy zahrajou,“ říká generální ředitel FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek.

Zázemí bude vybudované pro všechny mládežnické kategorie, které v areálu Luční a ve Štruncových Sadech trénovaly. „To znamená od kategorie U6 po kategorii U12 a pak samozřejmě kategorie U16, U17, U18, U19, B mužstvo a všechny kategorie ženského fotbalu budou mít svoji vlastní kabinu,“ upřesnil Adolf Šádek.

1

Mladí sportovci budou moci v budově také využívat rozcvičnu, posilovnu a moderní vybavené fyzioterapeutické a relaxační centrum, pro které bude vyčleněné celé třetí nadzemní podlaží. „Myslím si, že tento komplex bude poskytovat kompletně vše, co mládež potřebuje pro svůj vlastní rozvoj. Jsem moc rád, že děti už nebudou muset vystupovat na parkovišti, oblékat se v autech a v zimě si budou moci zajít do kabiny, kde si mohou i nechat věci, nebo si tam vylepit plakát svého oblíbeného hráče. Ta mládež to bude potom vnímat úplně jinak,“ dodává Adolf Šádek.

Stavba bude hotová za třináct měsíců, tedy na jaře příštího roku. Budova zázemí tréninkového centra mládeže o výšce 11 metrů má mít tři nadzemní podlaží. „Půdorys je obdélníkový o rozměrech 38 na 15 metrů, celkem tedy bude zastavěno 570 metrů čtverečních. Objekt bude založen na železobetonových pilotech s průběžným betonovým pasem. Zdivo je navrženo v kombinaci cihelných bloků a železobetonových předpjatých panelů. Objektu má dominovat vstupní celoprosklená část s vystupujícím portálovým rámem. Plochá střecha bude osázena zelení. Spolu s výstavbou budovy mají být také zhotoveny zpevněné plochy, jako jsou areálová příjezdová komunikace, chodníky a parkovací stání, a dále související inženýrská infrastruktura, tedy vnitroareálové přípojky vody, kanalizace, elektro či horkovod,“ první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá také oblast sportu.

9

Centrum nechá vybudovat město Plzeň, celkové náklady dosáhnou 100 milionů korun. „Mladé sportovní talenty podporujeme nejrůznějšími způsoby dlouhodobě a chceme v tom i nadále pokračovat,“ uvedl primátor města Plzně Pavel Šindelář.

V Plzni a Plezňském kraji je zájem mládeže o sport stále velký. „Covid s počtem sportovců určitě zahýbal, ale myslím si, že minimálně jen vyselektoval děti, které třeba sportovali, protože si to přáli rodiče. A je to opravdu minimum. Myslím, že doba pocovidová to zas rychle nastratuje,“ říká Adolf Šádek. V současné době je v rámci fotbalových akademií v 19 mládežnických družstvech Viktorie Plzeň zařazeno celkem 450 dětí.

TZ_Štruncovy-sady_08. Vizualizace 2 (002)

 

vizualizace, foto: QAP, město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství