LASK Linec? Výkony velmi dobré, ale neproměňuje šance. Wieland probíral s Twardzikem některé slávisty...

LASK Linec? Výkony velmi dobré, ale neproměňuje šance. Wieland probíral s Twardzikem některé slávisty...

Co vše pronesl hlavní trenér LASKu Linec Andreas Wieland před úvodním střetem se Slavií ve vršovickém Edenu? Sešívané "S", které táhne šňůru šesti výher v řadě, na něj evidentně zapůsobilo...

"Viděli jsme jejich derby se Spartou nebo předchozí zápasy v Evropské konferenční lize proti Fenerbahce. Čekáme, že Slavia bude hrát stejně. Že se bude snažit o vysoký presink, bude hrát rychle dopředu. Na to se musíme připravit. Jsou také dobří v soubojích. Chceme uhrát dobrý výsledek a vytvořit si výhodnou pozici do odvety," uvedl nadřízený českého zadáka Filipa Twardzika.

Právě s ním už obhájce českého titulu také rozebíral. "S Filipem jsme se samozřejmě bavili a probírali jsme některé hráče Slavie. Jako Čech zná českou ligu velmi dobře. Hrál v minulosti za Karvinou. A koneckonců Karviná teď na začátku jarní sezony byla posledním týmem, kterému se podařilo Slavii porazit. A jestli Filip zítra nastoupí od začátku? To se musíte nechat překvapit," usmíval se pod vousy Wieland.

Zatímco v rakouské nejvyšší soutěži se Linec ocitl až ve skupině o udržení, na evropských kolbištích je v této sezoně stále neporažen, což budí respekt. Nehledě k tomu, že inkasoval nejméně branek ze všech účastníků EKL. "Naše výkony v posledních zápasech byly velmi dobré. Problém, který se u nás neustále opakuje, je neproměňování šancí. Tak tomu bylo například v posledním ligovém zápase, který jsme prohráli 0:1. V tomhle se musíme zlepšit," doplnil stratég, podle nějž ovšem bude favoritem soubor Jindřicha Trpišovského...

"Celý klub se na zápasy se Slavií velmi těší, osmifinále je pro nás něco mimořádného. Myslím, že v těch minulých letech zanechal Linec v Evropě poměrně výraznou stopu. V Evropské konferenční lize jsme zatím měli velmi dobré výsledky, zároveň ale víme, že nás čeká velmi silný soupeř, který je favoritem," uzavřel osmatřicetiletý expert, jenž LASK převzal v září loňského roku.

Cítím, že jsme zase silní. Až na Sora jsme všichni v pohodě, hlásí Holeš. Jak silný je podle něj LASK?

Zdroj: aktualne.cz