Zde může být vaše reklama.

Prolomí útlum koncovky? 25. kolo: Sigma vyrazí do Karviné

25. kolo: Sigma vyrazí do Karviné

foto: Petr Pelíšek

11. 03. 2022 - 16:23

O druhou jarní výhru budou fotbalisté SK Sigma Olomouc ve 25. kole FORTUNA:LIGY. V neděli hrají od 15.00 v Karviné, tedy na stadionu aktuálně poslední celku tabulky české nejvyšší soutěže.

Sigma je v posledních kolech v ofenzivní krizi, ve třech zápasech v řadě se jí nepovedlo dát branku. A stále tak má v ohrožení postavení ve střední části tabulky. „Karviná nemá špatně poskládaný tým. Je tam Lukáš Bartošák, se kterým jsem ještě hrál v Liberci. Výborně zahrává standardní situace. Jsou tam Zorvan nebo třeba Adam Jánoš. Všechno výborní fotbalisti. Viděli jsme nějaké zápasy soupeře a nehrál špatně. Pro nás je moc důležité, abychom po dvou domácích remízách brali konečně tři body,“ řekl Milan Kerbr, asistent trenéra SK Sigma Olomouc. „V posledních týdnech se samozřejmě v tréninku věnujeme zakončení čím dál tím víc. I když celkově hra není špatná, tak víme, že na posledních třiceti metrech máme problémy. Chybí trochu kvality, trochu štěstí. Věřím, že tentokrát z prvních dvou nebo tří šancí dokážeme dát gól, uklidníme se a zápas zvládneme vítězně,“ podotkl.

„Sigma je agresivní, běhavá. Hraje přímočarý fotbal a už ne jako dřív, že si její hráči neustále přihrávali. Teď jsou agresivní směrem dopředu a tým rád soupeře presuje,“ uvedl Jan Somberg, asistent trenéra MK Karviná. „Do šancí se hráči Olomouce dostávají, vytváří si je. Musíme být maximálně ostražití, protože například minulý týden proti Bohemce si vytvořili čtyři vyložené šance,“ podotkl.

V Karviné je na hostování z SK Sigma obránce Radek Látal, který ovšem vzhledem k dohodě klubů nemůže nastoupit. Nedělního soupeře Hanáků vede trenér Bohumil Páník, který před lety na Andrově stadionu působil coby sportovní ředitel a hlavní kouč.

Utkání MFK Karviná versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 13. února od 15.00 (rozhodčí Zbyněk Proske - Jan Dohnálek, Michal Pfeifer).

Pravděpodobné sestavy
Karviná: Bajza – Dramé, Buchta, Kobouri, Bartošák – Zorvan, Ndiaye, Jánoš, Marco Túlio, Sinyavskiy – Papadopulos. Trenér Bohumil Páník.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Daněk – Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články