Singapore Airlines uzavřely partnerskou smlouvu s DHL Express

  • 13.03.2022 08:30

Pět letadel Boeing 777 bude DHL Express v rámci nyní uzavřeného partnerství bázovat v Singapuru. Singapore Airlines (SIA) zajistí obsluhu těchto letadel a posádky. Letadla provozovaná v rámci partnerství budou mít kombinované livery Singapore Airlines/DHL Express (viz obr.2). První 777 přibude do Singapuru v červenci 2022, páté a zároveň poslední do konce roku 2023.

Vzhledem k pomalému zotavování osobní dopravy se Singapore Airlines stejně jako další společnosti stále více orientují na nákladní dopravu. Kromě provozu vlastní cargo divize je partnerství s DHL další cestou, jak SIA posílí svůj profil v nákladní dopravě a sníží tak svou závislost na nejistém vývoji osobní dopravy.

Singapore Airlines v nedávné době podepsaly kontrakt na dodávku sedmi letadel Airbus A350F a bude první společností, která nasadí letadla do komerčního provozu.

DHL provozují v rámci své globální sítě 320 nákladních letadel. Vloni společnost vygenerovala výnosy ve výši 91 miliard dolarů a zaznamenala 22,5 % meziročního růstu.  (Obr.: SIA, Sam Chui, foto: planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace