Pondělí 3. června 2024, svátek má Tamara
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Svět

Za změnou Putinova chování stojí léčba rakoviny pomocí steroidů, tvrdí západní zpravodajové

Ruský prezident Vladimir Putin (4. března 2022) foto: Reuters

Kvůli iracionálnímu chování ruského prezidenta Vladimíra Putina se začaly vést diskuze o jeho zdravotním stavu. Ten by mohl být ovlivněn léčbou rakoviny pomocí steroidů. Putin také může trpět mozkovou poruchou způsobenou demencí, Parkinsonovou chorobou nebo prudkými návaly vzteku, domnívá se zpravodajská aliance Five Eyes s odvoláním na zdroje blízké Kremlu.
  18:32

Vysocí představitelé zpravodajské aliance Five Eyes (FVEY) tvrdí, že Putinovo nevyzpytatelné chování, oteklý obličej a krk, bledá pleť a jeho přehnané distancování se od jakýchkoli návštěv jsou výsledkem lékařského ošetřování, konkrétně léčby rakoviny pomocí steroidů. 

„Za posledních asi pět let došlo u Putina k viditelné změně v jeho rozhodování. Jeho okolí si všimlo výrazné změny v přesvědčivosti i srozumitelnosti toho, co říká a jak vnímá svět kolem sebe,“ cituje britský Daily Mail svůj zdroj, nejmenovaného člena aliance FVEY, který tvrdí, že veškeré informace o Putinově stavu čerpá od Putinova blízkého okolí.

Podle Aliance FVEY, zahrnující Austrálii, Kanadu, Nový Zéland, Spojené království a Spojené státy, lze pomocí fyziologického vysvětlení zdůvodnit, proč se ruská hlava státu rozhodla pro invazi na Ukrajinu.

Už přes osm let se spekuluje, že Putin trpí Parkinsonovou chorobou. Nasvědčuje tomu údajně změna jeho chůze nebo třesoucí se ruka.

Izolovaný a paranoidní vládce

Otázky ohledně jeho duševního zdraví v poslední době vyvolal také jeho dlouhý bílý stůl, pomocí kterého si devětašedesátiletý Putin vytváří při jednáních i s nejbližšími partnery odstup až šest metrů. To by mohlo naznačovat, že prezident Ruska je čím dál více odříznut od reality a trpí přehnaným strachem z okolí.

Zdroj Aliance FVEY také uvedl, že důvodem, proč Putin někdy působí, že mluví zcela iracionálně a jeho projevy nemají nic společného s realitou, je to, že jeho nejbližší spolupracovníci ho o válce na Ukrajině objektivně neinformují. Ruský prezident je tedy ušetřen všech negativních zpráv ohledně postupu ruských vojsk a zároveň mu nikdo z jeho okolí v ničem neoponuje.

Moskva samozřejmě všechny spekulace o špatném zdravotním stavu svého prezidenta odmítá a všechny takové informace označuje za lživé.

5. března 2022

Autor:

Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!
Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!

Už vaše miminko odrostlo dupačkám a začíná objevovat svět? Rostou mu první zoubky a vy přemýšlíte, jaký pokračující dudlík mu pořídit? Máme pro vás...