bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První úlovek pro Colorado! Sakic látá díry, z Anaheimu přivádí Mansona

15. března 2022, 14:16

Tomáš Zatloukal

Avalanche a Stanley Cup? Velmi často zmiňované spojení. Aby to tak zůstalo, posiluje generální manažer Joe Sakic zraněními bičovaný kádr. První a jedním dechem řečeno těžkotonážní vlaštovka? Josh Manson, syn legendárního zadáka Davea Mansona. S otcem pojí třicetiletého borce nejen post, ale i herní styl. Setkání s Mansonem bolí, vždyť v této sezoně už rozdal 116 hitů.

Sam Girard a Bowen Byram jsou na marodce, jeden na měsíc, druhý na neurčito, od Sakica tak přichází pochopitelná reakce 

Coloradskou defenzívu vyztuží Manson, za kterého si Anaheim vyžádal Drewa Hellesona a také druhou volbu v draftu 2023. Na oplátku se zavázal k tomu, že dál bude mít pod platovým stropem polovinu Mansonovy zátěže (ta činí 4.1 milionu dolarů).

Kdo je Helleson? Fanoušci Ducks se mohou těšit na mladého beka, co si letos zahrál za USA na olympiádě.

Helleson byl před třemi lety draftován v druhém kole, momentálně hraje univerzitní NCAA. Zkrátka představuje investici do budoucna.

To Laviny potřebovaly okamžitou pomoc. Hotového obránce. Zůstává ovšem otázkou, zda se Mansonovým příchodem tak trochu nestřelily do nohy. Manson totiž maže svůj přínos pro mančaft častými fauly, na trestné lavici si v této sezoně odpykal už 53 minut.

Sakic by si nejspíš uměl představit vhodnější posilu, nicméně za nikterak přemrštěnou protihodnotu přivedl někoho, kdo zvládne odehrát velké objemy minut (k dvaceti za večer) a navrch po sezoně bezbolestně zmizí. Typického, omluvte to slovo, žoldáka.

Směrem dopředu toho Manson krom prudké střely příliš nenabízí, o čemž ostatně svědčí bilance devíti bodů v 45 duelech.

Jeho doménou jsou defenzivní úkoly, hra ve vlastním pásmu. Je psem obranářem, co umí nepříjemně kousnout. Jeho tvrdost se bude v play-off hodit. 

Pokud si odpustí zbytečná vyloučení, může Avs na cestě za jejich snem pomoct. A mimochodem, rozhodně není posledním Sakicovým tahem. Respektovaný GM usiluje i o další hokejisty, kterými by zalátal díry, co po sobě zanechávají zranění hráči.

Včetně kapitána Gabriela Landeskoga.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.