Dnes Pondělí - zatazeno 20°C
Zítra Úterý - polojasno 22°C
Pondělí 3. 6. 2024
Svátek má Tamara
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Tramvajová linka 19 vznikla hlavně kvůli vysokému zájmu občanů Prahy 10
Tramvajová zastávka linky 19 je na dohled od stanice metra Pankrác. Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Tramvajová linka 19 vznikla hlavně kvůli vysokému zájmu občanů Prahy 10

Loni v červnu začala v Praze po devíti letech opět fungovat tramvajová linka číslo 19. O její obnovu hodně stála Praha 10. „Vytíženost linky je ve špičce relativně velká, od lidí máme pozitivní zpětnou vazbu,“ uvedl místostarosta desáté městské části Martin Sekal (ODS), do jehož kompetencí patří doprava.

Potvrdilo se, že přímé spojení ze Strašnic na Palmovku mnohým lidem chybělo?

Ano, potvrdilo. Obnovení linky 19 proběhlo i právě díky poptávce občanů, kterým toto spojení chybělo. Touto trasou museli občané dříve jezdit s přestupy. Nyní je pro lidi ze Strašnic cesta na zastávku metra B mnohem pohodlnější. 

Jakou máte od obyvatel Prahy 10 zpětnou vazbu na linku 19?

Veskrze pozitivní. Hlavně první měsíce po spuštění linky mi chodily emaily s poděkováním. Jediné, čeho můžu litovat, je, že se to nepovedlo dřív. Nicméně jednání s magistrátem a dopravním podnikem vždy nějakou dobu trvají. 

Jste spokojen s tím, jaké jsou na lince intervaly?

Vytíženost je ve špičce relativně velká. Nicméně není za únosnou kapacitu, kdy by byly tramvaje přeplněné. Pokud bychom zaregistrovali, že se objem bude razantně zvedat, budeme o úpravě intervalů případně jednat.

Osvědčilo se toto vedení linky 19, nebo byste raději měli jinou trasu?

Osvědčilo na 100 procent. Jak jsem říkal v úvodu, linka vznikala hlavně kvůli vysokému zájmu občanů Prahy 10. 

Prosazuje Praha 10 v současnosti nějaké změny v MHD na jejím území?

Máme za sebou poměrně velké změny v dopravě. Otevřeli jsme linku 19, nové vlakové zastávky, zprovoznili projekt modrých zón po celé městské části. Parkování místních už není takovým problémem, jakým bývalo. Plánujeme i další změny, ale teprve jednáme s vedením hlavního města, dopravním podnikem, s kterými si musíme vše potvrdit a odsouhlasit.


Autor: Hla

Práce na novém mostě omezí provoz v Praze 4

Dnes v 11:09

Stavební práce na výstavbě nového mostu mezi Smíchovem a Podolím od začátku června do konce listopadu výrazně zkomplikují provoz nejen na Podolském nábřeží, ale také v Jeremenkově ulici a především na křižovatce Dvorce.

Na zastávce Branické náměstí je nový přístřešek

Včera v 16:43

V pátek začal cestujícím sloužit v Praze 4 nový přístřešek na autobusové zastávce Branické náměstí. Na sociálních sítích i tom informoval radní čtvrté městské části Tomáš Hrdinka (ANO).

Praha 6: Setkání na téma dopravy ve Vokovicích

1. června 2024 v 10:54

Radní pro dopravu Prahy 6 Ondřej Matěj Hrubeš zve zájemce z řad veřejnosti na společné jednání na téma dopravy ve Vokovicích.

V červnu bude uzavřena Hartigova ulice v Praze 3

31. května 2024 ve 13:29

Od soboty 1. června do pátku 28. června bude kvůli rekonstrukci uzavřena Hartigova ulice v obou směrech v úseku mezi ulicemi Černínova a Zelenky-Hajského.

Zastávka autobusu u Nemocnice Na Františku je přesunuta

30. května 2024 v 07:55

Od začátku tohoto týdne je přesunuta zastávka autobusu 207 Nemocnice Na Františku ve směru Dlouhá třída. Důvodem přesunu je kratší vzdálenost od zastávky ke vstupu do samotné nemocnice.

Doprava: Nájezd na Jižní spojku od Kačerova není možný

29. května 2024 v 15:06

Havárie kanalizace omezí od dnešního dne nájezd na Jižní spojku ve směru do centra od Vídeňské, Michelské i od konce Budějovické ve směru od Kačerova. Praha 4 o tom informovala dnes dopoledne společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK). Sjezd z Jižní spojky bude v omezeném režimu...

Doprava: Provoz mezi ulicemi Verdunská a Jugoslávských partyzánů je nově obousměrný

28. května 2024 v 08:44

Praha 6: úsek komunikace na Vítězném náměstí mezi ulicemi Verdunská a Jugoslávských partyzánů je nově obousměrný.

Pro řidiče: Začne oprava sjezdů a nájezdů na Chlumecké ulici

25. května 2024 ve 14:19

Koncem května začne komplexní oprava sjezdů a nájezdů na Chlumecké ulici z ulice Ocelkova, v blízkosti autobusového terminálu Černý Most a parkovacího domu P+R.

Další články
Nahoru