Konferenční liga - preview osmifinálových odvet

17.03.2022, 08:32
Previews
Dani de Wit (© AFP)
Alkmaar hostí Bodo/Glimt, Basilej zase Marseille a oba domácí týmy budou dohánět porážky 1:2 z prvních zápasů. Náskok si přivezlo římské AS a skvělou výchozí pozici má Feyenoord...
AZ Alkmaar - FK Bodø/Glimt  (čtvrtek 18:45), první zápas: 1:2
Alkmaar se poslední dobou dostal do nečekané krize, kterou by rád zlomil v důležité odvetě osmifinále Konferenční ligy proti norskému překvapení Bodø/Glimt. Domácí celek se musí vypořádat s velmi našlapaným programem a v tuto chvíli je znát, že mu přeci jen dochází dech. Pokud se teď bude chtít probojovat do čtvrtfinále nově vzniklé evropské klubové soutěže, tak musí dohnat jednogólovou ztrátu ze severské půdy.

Favorit tohoto dvojzápasu sbíral jeden úspěch za druhým, když na nizozemské ligové scéně zvítězil hned jedenáctkrát z dvanácti utkání a k tomu ani jednou neprohrál. Vzápětí ale nezvládl semifinále národního poháru s Ajaxem (0:2), po další výhře 3:1 nad Nijmegenem selhal proti konkurenčnímu Twente (0:1) a s jedenapadesáti body je čtvrtý, jeho manko na třetí Feyenoord se proto zvýšilo na čtyři body.

Před týdnem v Norsku brzy zaostával, a i když zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem srovnal stav, tak nakonec prohrál gólem z 90. minuty z pokutového kopu. "Musím přiznat, že zápas s Bodø nás stal hodně sil a to se podepsalo na našem výkonu proti Twente. V tuto chvíli je nutné se zmobilizovat a zkusit zvrátit nepříznivý vývoj. Kvality na to máme, nicméně uvidíme, jestli se oklepeme ze špatné série," prohlásil trochu tajemně domácí kormidelník Pascal Jansen.

Hosté naposledy prohráli před více jak sedmi měsíci, a pokud tuto šňůru prodlouží, tak senzačně proklouznou mezi osmičku nejlepších. Norskému mistrovi sice oproti Alkmaaru schází herní praxe, neboť liga se rozjede až začátkem dubna, na druhou stranu může těžit z jeho náročného programu. "Teď to může být mírná nevýhoda, na druhou stranu máme dostatečně široký kádr na to, abychom se s tím vyrovnali," dodal sebevědomě devětačtyřicetiletý rodák z Londýna.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Vindahl-Jensen - Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Reijnders, Koopmeiners - Evjen, De Wit, Karlsson - Pavlidis
FK Bodø/Glimt - pravděpodobná sestava:
Chajkin - Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo - Vetlesen, Hagen, Saltnes, Pellegrino - Solbakken, Espejord
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.34 - 6.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Leicester City  (čtvrtek 18:45), první zápas: 0:2
Kdyby před týdnem Rennes neinkasovalo v Anglii v samém závěru, finální rezultát z prvního utkání by nevypadal vyloženě špatně. Jenže bretaňský výběr bude muset vsítit minimálně dvě branky v odvetě, aby mohl usilovat o postup do čtvrtfinále Konferenční ligy. A samozřejmě že takový počin bude proti Leicesteru, jenž tuhle soutěž určitě nestaví na druhou kolej, složité.

V Premier League totiž Lišky mohou hodně stěží usilovat o příčky, které by jim zajistily účast v evropských pohárech na příští sezónu, a vlastně se tak upínají na triumf v rámci této nově vytvořené soutěže. Třeba v takovéto rovině hovořil už před minulým kláním se SRFC obránce Luke Thomas. A tenhle dvojzápas má Leicester zatím rozehraný slušně. Minulý čtvrtek došel k potřebnému vítězství asi zaslouženě, jeho soupeř možná působil příliš ustrašeným dojmem.

Nicméně francouzský celek si po prvotním nezdaru na Ostrovech výrazně zlepšil náladu na domácí scéně. Jestliže na King Power Stadium neskóroval ani jednou a do gólových možností se dostával velmi sporadicky, spíše vůbec, pak na půdě Lyonu si s chutí zastřílel. A čtyřikrát se mu povedlo rozvlnit síť. "Naším hlavním cílem je kvalifikovat se do pohárové Evropy i na následující ročník. A zatím ho naplňujeme," byl spokojený Bruno Génésio, kouč Rennes, ze současného čtvrtého místa v tabulce Ligue 1. "Jsem rád, že jsme vyhráli nejen kvůli upevnění umístění v popředí, ale také kvůli zvýšení sebevědomí před soubojem s Leicesterem. Čekám plno na tribunách, diváci nám snad pomůžou dokráčet k úspěchu," burcoval v řadách fandů.

Svěřencům trenéra Brendana Rodgerse se naopak v generálce na tenhle duel nedařilo, venku totiž nestačili na Arsenal. "Myslím si, že Konferenční liga bude brána v příštích letech daleko vážněji než třeba teď," povídal leicesterský manažer. "Když se podíváte, že i v ní působí týmy s velkou prestiží, přemýšlíte prostě o prvenství. A nebo o výsadě být historicky tím prvním."
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Alemdar - Traoré, Omari, Aguerd, Truffert - Majer, Martin, Santamaría - Bourigeaud, Laborde, Terrier
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Justin, Amartey, Söyüncü, Thomas - Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall - Albrighton, Daka, Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.86 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Basilej - Olympique Marseille  (čtvrtek 18:45), první zápas: 1:2
Basilej byla pasována v tomto osmifinálovém souboji Konferenční ligy do role outsidera, ale v prvním utkání získala na své konto slušný rezultát, lépe řečeno dohánět bude muset pouze jednogólové manko. Marseille působila před týdnem rozhodně o dost lépe, akorát že výsledek ji musel i přes výhru zamrzet. Přece jenom mohla urvat daleko vyšší skalp svého protivníka.

Od roku 2017 švýcarský celek na domácí scéně není tím dominantním samcem, jakým byl právě v letech předchozích. Nejenže tahá za kratší konec oproti Young Boys Bern, třeba lepší výkonnost vykazoval předloni St. Gallen a letos hlavně Curych. Marně zatím klub hledá svou zašlou slávu, evropské poháry jsou přitom právě tou scénou, v níž může zapomenout na trable z domácího dění. Aktuálně je mužstvo v jakési přestavbě, lépe řečeno Guille Abascal nedávno na lavičce nahradil svého předchůdce Patricka Rahmena. Ne každý ovšem vidí jeho angažmá jako velký přínos. Pořádně se do kritiky opřel Erni Maissen, jedna z velkých legend Basileje.

Čtyřiašedesátiletý Švýcar si nedávno nebral absolutně žádné servítky. "Vůbec nevidím žádný rozdíl. Na střídačce je jenom další chlapík, který u ní nějak divně máchá rukama. A nejsem si jistý, jestli všichni vědí, co vůbec dělá," využíval ostrá slova. "Na mě působí fakt nemotorně. Chybí mu nápady. Je však pravda, že někdy postrádá i kvalitu na straně hráčů. Těžko s tímto hendikepem může něco dělat. Když zkrátka někdo něco neumí, tak tu činnost neumí," dodal.

Generálka na tuhle odvetu vyšla Bebbi slušně, skolili doma Servette. Jenomže ve vyjádřeních Maissena možná můžeme hledat i střípky pravdy. Je totiž otázkou, zda podobné vystoupení jednoduše bude stačit na Marseille. Ta letos neprožívá vůbec špatný ročník, v Ligue 1 usiluje dlouhodobě o druhou pozici, patří rozhodně k tomu lepšímu, co francouzská nejvyšší soutěž může nabídnout. A ta je přitom bez příkras, při vší úctě, kvalitativně lepší než ta švýcarská.

Minulou neděli Olympique zvítězil hladce na půdě Brestu, solidně si přitom zastřílel. Hlavně se v Basileji bude muset vypořádat s absencí ofenzivního tahouna Dimitriho Payeta, který je pro tohle klání vykartovaný. "Je navíc trochu zraněný. Doufáme, že ho budeme moci využít na ligové střetnutí s Nice," nastínil Jorge Sampaoli, šéf lavičky OM, další důležitou zkoušku.
FC Basilej - pravděpodobná sestava:
Lindner - Tomás Tavares, Frei, Pelmard, Katterbach - Kasami, Burger - Ndoye, Esposito, Joelson Fernandes - Čalov
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Rongier, Saliba, Čaleta-Car, Kolašinac - Guendouzi, Kamara, Gerson - Ünder, Harit, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.82 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Kodaň - PSV Eindhoven  (čtvrtek 18:45), první zápas: 4:4
Eindhovenský klub byl před dvojzápasem s nečitelnou dánskou Kodaní považován za favorita, jenomže duel na stadionu Philips se mu kvůli vysoké efektivitě protivníka vymknul kontrole a nakonec mohl být rád, že vybojoval hodně netradiční remízu po výsledku 4:4, v průběhu totiž hned třikrát prohrával a jednou dokonce i o dvě trefy. Ve zmiňovaném utkání navíc neproměnil pokutový kop, nyní tak bude chtít předvést vyrovnanější výkon.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta bojují na třech frontách a je téměř jasné, že ve dvou případech se pokusí zlomit kouzlo suverénního Ajaxu. Na ligové scéně za ním zaostávají o pouhé dva body, v polovině dubna se s ním navíc střetnou ve finále KNVB Beker. V Eredivisii po pomalejším vstupu do nového roku zvítězili již pětkrát za sebou, naposledy těsně přehráli Utrecht a jsou tedy stále druzí se ziskem jednašedesáti bodů.

Domácí celek začal jarní část sezóny mnohem později než jeho čtvrteční rival, zatím si ale vede nadmíru dobře. Od poloviny února zvládl všechny čtyři ligové duely bez inkasovaného gólu, v generálce na tento zápas k tomu uspěl na půdě vysoce favorizovaného Midtjyllandu a po výhře 1:0 se osamostatnil na čele tabulky s pětačtyřiceti body, před druhým Brøndby si vytvořil slušný pětibodový náskok.

Schmidt si uvědomuje, že na jeho tým čeká v Kodani pořádný kus práce. "Soupeř se momentálně nachází ve vynikající formě, věří si úplně na každého a na našem stadionu ukázal, že se o postup do čtvrtfinále popere ze všech sil. Výsledek prvního střetnutí mu trochu nahrává, podle mě jsou však šance naprosto vyrovnané. Oproti utkání v Eindhovenu musíme hrát trpělivěji a s větším klidem."

Ten se dlouhodobě musí obejít bez marodů Van Ginkela, Romera, Thomase a Andrého Ramalha. Jeho protějšek Jess Thorup věří, že jeho hráči dotáhnou nadějně rozehraný souboj do zdárného konce. "Postup do čtvrtfinále by byl obrovský úspěch. Stále máme dostatek sil a doufám, že na dobré výsledky z poslední doby navážeme. Kvality PSV jsou samozřejmě obrovské, nicméně my máme na to zvítězit."
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Grabara - Ankersen, Vavro, Boilesen, Kristiansen - Stage, Falk, Lerager - Johannesson, Biel, Bøving
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Drommel - Júnior, Teze, Obispo, Max - Gutiérrez, Sangaré - Doan, Götze, Gakpo - Zahavi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.92 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
KAA Gent - PAOK Soluň  (čtvrtek 21:00), první zápas: 0:1
Jednu jedinou porážku utrpěl Gent v posledních osmi zápasech napříč všemi soutěžemi, a to před týdnem v Soluni. Domácí jsou obecně ve slušné pohodě, akorát že nyní musejí napravit své mdlejší vystoupení z prvního utkání osmifinále Konferenční ligy. PAOK bude potřebovat k postupu jenom neprohrát, aktuálně si i na domácí scéně počíná podle vlastních představ.

KAA čeká v dnech následujících možná jedno z nejdůležitějších období sezóny. V Jupiler Pro League se totiž ocitá těsně za hranou první čtyřky, jež je strategická pro následnou nadstavbu. Vyzve přitom o příštím víkendu po klání s řeckým protivníkem svého úhlavního konkurenta v boji o kýžené pozice, a to Anderlecht. Do konce hlavní fáze belgické nejvyšší soutěže pak budou zbývat už pouhá dvě kola. A samozřejmě že cílem je mezi čtyři nejlepší proklouznout.

De Buffalo's mimochodem prožívají poměrně povedený ročník, dostali se třeba až do finále Belgického poháru, v němž shodou okolností taktéž narazí na bruselský výběr. A určitě by si velmi neradi kazili svou reputaci také na evropské scéně. Pořád je kvalifikace do čtvrtfinále hratelná, dohánět musejí jednogólové manko. "Čeká nás vlastně šest týdnů, kdy buď všechno urveme, nebo zemřeme," povídal domácí stratég Hein Vanhaezebrouck. "Když prohrajeme teď, končíme v pohárové Evropě. Jiná situace není ani v domácím poháru. Pochopitelně že i v lize nás čekají klíčové duely. Ale jsme na takové zvyklí. Věřím, že právě v těch případech, kdy můžete získat slávu nebo naopak úplně pohoříte, umíme zahrát. V Řecku jsme měli aspoň remizovat, jen jsme tam zbytečně inkasovali. Snad nás ve čtvrtek i v neděli podpoří fanoušci."

Hosté od chvíle, kdy v úvodním mači play-off Konferenční ligy padli na půdě Midtjyllandu, vždy minimálně plichtili sedmkrát na všech frontách. Čerstvě mají na svém kontě tři výhry za sebou. "Váš soupeř se nemůže změnit z týdne na týden," řekl hostující kouč Razvan Lucescu. "Známe fotbalový styl Gentu, u nás ukázal agresivitu, tvrdost, hodně chtěl držet míč. Myslím si, že v tomto ohledu nebude toto střetnutí jiné. My rozhodně musíme působit sebevědomě."
KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Roef - Hanche-Olsen, Ngadeu, Torunarigha - Samoise, Kums, De Sart, Castro-Montes - Odjidja-Ofoe, Hjulsager, Depoitre
PAOK Soluň - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Lyratzis, Ingason, José Crespo, Vieirinha - Tsingaras, Douglas Augusto - Murg, Biseswar, Mitrita - Akpom
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.62 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - FK Partizan  (čtvrtek 21:00), první zápas: 5:2
Feyenoord je ze všech šestnácti účastníků zřejmě nejblíže k postupu do čtvrtfinálové fáze nově vzniklé Konferenční ligy, jelikož si z půdy srbského Partizanu přiváží do Rotterdamu vysoké vítězství 5:2 a třígólový rozdíl mu téměř se stoprocentní jistotou zajišťuje účast mezi nejlepší osmičkou. Vyzyvatel z Bělehradu a přemožitel pražské Sparty z play-off nezačal doma úplně špatně, ovšem ve druhém poločase naprosto vyhořel při defenzivní činnosti.

Svěřenci trenéra Arneho Slota byli před tímto dvojzápasem považováni za mírné favority a svou úlohu bezezbytku potvrzují, i přes váhavější začátek vstřelili pět gólů a muselo by se stát něco mimořádného, aby o své další účinkování přišli. Na ligové scéně se ještě snaží vrátit do hry o titul, za vedoucím Ajaxem momentálně zaostávají o osm bodů a na druhé PSV mají manko šesti bodů, naopak po minulém kole odskočili dotírajícímu Alkmaaru.

Ten se totiž díky vynikajícím výkonům přiblížil na rozdíl jediného bodu, avšak naposledy selhal doma s Twente (0:1) a naopak Feyenoord dokázal otočit vývoj na půdě zachraňujícího se Zwolle (2:1), díky tomu si tak upevnil třetí místo Eredivisie se čtyřbodovým odstupem na AZ. Partizan se po čtvrtečním debaklu nedokázal vzpamatovat ani na ligové scéně a s podceňovaným týmem Napredak Kruševac pouze remizoval bez branek.

V srbské nejvyšší soutěži si proto lehce zkomplikoval situaci v honbě za ligovým primátem, neboť suverén posledních let a jeho jediný reálný konkurent Crvena Zvezda bodovala naplno a s dvaasedmdesáti body zaostává za svým městským rivalem už jen vinou horšího skóre. Hosté se budou muset obejít bez důležitého obránce Vujačiče, který bude odpykávat trest za žluté karty, oproti prvnímu střetnutí by se však sestava Partizanu příliš měnit neměla.

Domácí trenér Arne Slot se nově bude muset obejít bez brankářské jedničky Bijlowa, jenž před týdnem utrpěl zranění nohy a svému výběru bude citelně scházet, kromě něho se na marodce nachází také Hall. "Zatím jsme pouze v poločase a i přes nadějný náskok si nemůžeme myslet, že máme stoprocentně vyhráno. K soupeři je nutné přistoupit s naprostým respektem, úvodní výhrou se nechceme nechat uspokojit," řekl Slot s opatrností v hlase. Další dvě ztráty jsou spojené s koronavirem, pozitivní testy měli právě Slot a obránce Gernot Trauner.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Bijlow - Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia - Toornstra, Aursnes, Kökcü - Nelson, Dessers, Sinisterra
FK Partizan - pravděpodobná sestava:
Popovič - Živkovič, Sanicanin, Miletič, Uroševič - Zdjelar; Markovič, Natcho, Menig - Milovanovič, Gomes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.78 - 7.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
LASK Linz - Slavia Praha  (čtvrtek 21:00), první zápas: 1:4
Slávisté se ve čtvrtek představí v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy na půdě Lince. Pražané mají po úvodní domácí výhře 4:1 nakročeno k postupu do čtvrtfinále a mohou si dovolit i porážku o dvě branky. Červenobílí však chtějí rakouského soupeře, jehož barvy hájí český obránce Filip Twardzik, zdolat i podruhé a získat mimo jiné důležité body do koeficientu. LASK vzhledem k výstavbě stadionu nastoupí v azylu v St. Pöltenu.

Český šampion před týdnem v úvodním duelu dominoval a připravil Linci první porážku v pohárech v této sezoně a po 12 zápasech. Slávisté zůstali jediný gól od vyrovnání svého nejvyššího vítězství v soutěžích UEFA. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského jsou blízko k tomu, aby potřetí za poslední čtyři roky prošli na evropské scéně do čtvrtfinále, vloni a v roce 2019 se dostali mezi nejlepších osm týmů v Evropské lize. Maximem červenobílých je semifinále Poháru UEFA z ročníku 1995/96.

"Výchozí pozice je fantastická. Byli bychom alibisti, kdybychom říkali, že jsme si nepřijeli pro postup. Chceme vyhrát stejně jako každý zápas. Kdyby se nám to povedlo, bylo by to dobré i pro český koeficient," řekl pro klubovou televizi asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký. České kluby bojují v žebříčku národních koeficientů UEFA o 15. místo, které jako poslední znamená pět klubů v pohárech.

"Vedeme o tři góly, ale zápas začíná za stavu 0:0. Nesmíme jen bránit výsledek, to by se nám vymstilo. Musíme hrát aktivně dopředu, nejlépe dát první gól a zápas zvládnout," doplnil ofenzivní univerzál Ondřej Lingr.

LASK se na odvetu naladil drtivou výhrou 6:0 nad Tirolem na úvod nadstavbové skupiny o udržení, kam po základní části nečekaně přešel. Slavia naopak v neděli v generálce podlehla v Liberci 0:1, prohrála po sedmi soutěžních vítězstvích a klesla na druhé místo české ligy tři body za vedoucí Plzeň. "Nedá se nic dělat, je to fotbal. Musíme se s tím srovnat, koukáme dopředu a jedeme dál," podotkl Houštecký.

Slavia postoupila ve 12 z 19 pohárových dvojzápasů, v nichž zvítězila v prvním utkání doma. S úvodní výhrou 4:1 půjdou Pražané do venkovní odvety podruhé, v sezoně 1999/00 v druhém duelu na půdě Steauy Bukurešť remizovali 1:1 a s přehledem se kvalifikovali dál.

Trpišovský, jehož svěřenci v pohárech šestkrát za sebou neprohráli, ještě nepovažuje dvojzápas za rozhodnutý. Linec utrpěl porážku v jediném z posledních devíti domácích pohárových duelů.

"Odveta bude ještě hodně těžká. LASK je v domácím prostředí daleko silnější, i když hrají v St. Pöltenu. Jsou to hodně nepříjemné zápasy kvůli standardním situacím, dlouhým autům. LASK bude muset dotahovat, bude muset hrát s trochu otevřenou obranou, což by nám mohlo vyhovovat," prohlásil Trpišovský.

Zápas se bude hrát v St. Pöltenu na stadionu s kapacitou osm tisíc míst. Dorazit by mělo i několik stovek slávistických fanoušků. "Stadion v St. Pöltenu je malý a útulný, připomíná nám třeba Karvinou. Takže i relativně málo fanoušků bude stačit na výbornou atmosféru. Těšíme se na to," uvedl Houštecký.

Zápas začne ve čtvrtek v 21:00. Slávisté stále mají na marodce několik hráčů, jiní zase nejsou na pohárové soupisce. V Linci od ledna působí český zadák Twardzik, který v úvodním utkání naskočil až v 81. minutě. Postupující do čtvrtfinále si k dosud vydělaným financím v této pohárové sezoně připíše další prémii milion eur (necelých 25 milionů korun).
LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Schlager - Potzmann, Letard, Wiesinger, Renner - Michorl, Hong Hjon-sok - Flecker, Horvath, Nakamura - Balić.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Ousou, Kačaraba, Plavšić - Holeš, Talovjerov - Lingr, Madsen, Olayinka - Sor.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.57 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - SBV Vitesse  (čtvrtek 21:00), první zápas: 1:0
Vitesse jede do Věčného města k utkání s domácím AS a ví, že minule na slavnějšího soka po herní stránce mělo. Domácí Vlci si sice přivezli z Nizozemska výhru, ale budou muset pořádně zabrat, pokud chtějí předvést lepší hru.

Římané v šesti posledních duelech neprohráli, což jim slouží ke cti, ale je fakt, že jen třikrát z toho odcházeli coby vítězové. A rozhodně neoslnili ani v minulém kole Serie A proti Udinese. Po herní stránce to minimálně v první půli bylo nekoukatelné představení a nad vodou držel Italy jen vynikající brankář Rui Patrício. Jinak si outsider dělal s Vlky, cokoli se mu zachtělo.

Trenér José Mourinho pro to měl jednoduché vysvětlení. "Měli jsme za sebou hodně náročnou cestu do Nizozemska, místní terén se mi nezdál vhodný ani připravený a na mnoha hráčích byla vidět únava. Přesto jsem od nich chtěl vidět víc, někteří hráči neukázali dostatek bojovnosti, energie a rychlosti. Na tom musíme zapracovat, protože Vitesse je hodně náročný soupeř. V prvním utkání nám dalo několikrát zabrat a my musíme především v obraně lépe reagovat."

V utkání si ale portugalský trenér bude muset poradit bez dvojice vykartovaných hráčů, protože mu schází Oliveira s Mancinim. Otázkou bude, kolik hráčů obvyklé základní sestavy nechá trenér Mourinho pobíhat po trávníku od první minuty, protože pár dní po utkání s Vitesse je na programu Serie A římské derby.

Vítězství v Konferenční lize by byla asi poslední možnost, jak by vedení AS mohlo tuto sezonu hodnotit jako úspěšnou. V lize se Giallorossi většinou trápí, aktuálně jsou až na sedmém místě mimo poháry a vysněná účast v Lize mistrů se jim vzdaluje každým týdnem.

Vitesse se daří ještě o poznání hůř. Ani generálku na výlet do Říma nezvládli svěřenci trenéra Thomase Letsche podle představ, neboť jen bez branek remizovali s Heraclesem. Z deseti posledních odehraných duelů se Vitesse radovalo z výhry jen dvakrát, což mu nyní stačí na šestou příčku se ztrátou deseti bodů na nejbližšího soka.

Hosté by nyní potřebovali udržet čisté konto, jenže to se jim za deset minulých utkání povedlo jen dvakrát. Thomas Letsch se bude muset popasovat s absencí karetního hříšníka Oroze a zraněného dua Hájek - Bero. Jeho tým navíc nevyhrál venkovní duel v pohárech od září minulého roku, kdy se mu povedlo vyloupit Maribor.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Ibañez, Smalling, Kumbulla - Karsdorp, Pellegrini, Cristante, Mchitarjan, El Shaarawy - Zaniolo, Abraham
SBV Vitesse - pravděpodobná sestava:
Houwen - Yapi, Doekhi, Rasmussen, Wittek - Dasa, Tronstad, Domgjoni, Gboho - Grbic, Openda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.37 - 6.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele