Princezna Diana a nejslavnější rozhovor: Mluvila pravdu nebo se nechala zmanipulovat?

Ačkoliv je už dlouhých 25 let po smrti, některé kauzy kolem její osoby nejsou stále dořešeny. Aktuálně se dostal na přetřes slavný rozhovor s princeznou, kde popisovala manželství s Charlesem a jeho nevěry, svůj boj s bulimií, a další pikantnosti. Stanice BBC musela vyplatit pěkně tučné odškodné za tento rozhovor! A komu?

Dle DailyMail se britská stanice BBC se musela veřejně omluvit a zaplatit odškodné bývalému tajemníkovi princezny Diany Patricku Jephsonovi. „Jsem vděčný lordu Dysonovi a novinářům, jejichž houževnatost vynesla pravdu na světlo.“ Odškodné prý věnuje na charitu.

Novinář Martin Bashir, který v roce 1995 vedl s princeznou rozhovor, prý využil podvodu, a tak jí přiměl k rozhovoru. Ten měl být navíc poskytnut na základě falešných informací. Bashir měl dokonce ukázat falešné bankovní výpisy bratrovi Diany, Charlesu Spencerovi, aby mu dokázal, že někdo z princeznina okolí dostává zaplaceno za informace o ní. Bratr Diany dle deníku Mirror souhlasil, aby sestra promluvila, ale ne za takových okolností.

BBC také informovala, že přiznává, že „Jephsonovi byla způsobena újma kvůli okolnostem, za kterých byl rozhovor s Dianou, princeznou z Walesu, získán a které vyšly najevo“.

Rozhovor, který si jen v Británii pustilo přes 20 milionů domácností, proslul větou „V manželství jsme byli tři“, a dodnes je tím nejvyhledávanějším ve spojitosti s Dianou. Nešťastná princezna se rozpovídala o Charlesovi, jeho nevěře s Camillou, o svých nevěrách, trápení s bulimií…

Ačkoliv je omluvou a penězi tajemníkovi jedna část uzavřena, doposud se nepodařilo rozkrýt další. Princezna Diana a její život budou asi navždy tak trochu záhadou.

Zdroj: DailyMail, Mirror, Instagram