InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Výlet s knihovnou do okolí Volyně

    Úterý 14.5 11:20 - Strakonice – sraz na autobusovém nádraží

  • Vernisáž výstavy obrazů Rudolfa Riedlbaucha

    Úterý 14.5 17:00 - Muzeum Středního Pootaví

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samson se raduje z titulu! V Soběslavi rozhodl třemi góly v první třetině

HC Samson České Budějovice - nový krajský šampion v ledním hokeji. , Autor: Josef Janda

HC Samson České Budějovice - nový krajský šampion v ledním hokeji.     Autor: Josef Janda

SOBĚSLAV - Kapitán Martin Hanzal dovedl českobudějovický Samson k vítězství v play-off krajské hokejové ligy. Páteční čtvrtý finálový zápas série v Soběslavi se vyvíjel pro suveréna základní části velmi dobře hned od začátku a málokdo z rekordní návštěvy 888 diváků byl spokojený. Už po 42 sekundách skóroval právě kapitán Martin Hanzal a nasměroval svoje mužstvo ke třetímu vítězství. Neuběhlo ani 11 minut a hosté vedli po brankách Romana Šulčíka a Jiřího Hanzala už o tři góly. Ve druhém dějství se Spartak zlepšil, z nadějné hry vytěžil ale pouze jednu branku – 1:3. Zkušení hokejisté Samsonu si pohlídali i třetí část a v jejím závěru si v čase 59:03 dovolil Martin Hanzal i jednu sekeru. Z trestné lavice si pak s úsměvem užíval kontakt s diváky, kteří na něj v posledních minutách neslušně pokřikovali. Spartakovci zkusili hru v šesti, dalšího gólu se už ale nedočkali. Naopak dvě sekundy před koncem vstřelil do prázdné branky poslední gól sezony René Vydarený – 1:4.

 

Samson porazil ve finálové sérii Soběslavské 3:1 na zápasy a kapitán Martin Hanzal převzal pohár pro krajského šampiona. Kapitán Spartaku Jan Žákovský přivezl mezi soběslavské hokejisty pohár za 2. místo a dlouhé minuty se jeho tým loučil s věrnými fanoušky. Příznivci Spartaku se rozloučili s útočníkem Martinem Hraněm, který tímto zápasem s hokejem v Soběslavi skončil. Mezitím se hosté z Budějovic mazlili s pohárem, pózovali svým příznivcům a seskupili se ke společné fotografii nového krajského šampiona.

OLH Spartak Soběslav – HC Samson České Budějovice 1:4 (0:3, 1:0, 0:1), branky a nahrávky: 36. Novák (Šimák, Hubáček) – 1. M. Hanzal (Kuchejda, Matějka), 8. Šulčík (Michal, K. Ťoupal), 11. J. Hanzal (Nedorost, Vydarený), 60. Vydarený (J. Hanzal, Svoboda), rozhodčí Matoušek, Jílek – Diviš, Lang, vyloučení 1:3, bez využití, v oslabení 0:1, 888 diváků.

Soběslav: Baloun (Křiklán) – Tržil, Kanov, Hubáček, V. Pánek, Kubeš, Čížek – O. Pánek, Žákovský, Himpan, Přibyl, Škoda, Hák, Macháček, Kučera, Píha, Pauš, Šimák, Hraňo, Novák.

Samson ČB: Svoboda (Němec) – Tupý, Michal, Nehoda, Vydarený, Ferebauer, Liška, K. Ťoupal – Vak, O. Ťoupal, Brus, M. Hanzal, Šulčík, J. Hanzal, Matějka, Kuchejda, Sumerauer, Mrázek, Nedorost.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k poslednímu zápasu sezony krajské ligy další podrobnosti.

Kapitán Soběslavi Jan Žákovský zhodnotí sérii se Samsonem, okomentuje stříbrnou pozici Spartaku a promluví i o odchodu Martina Hraňa.

Loučící se útočník Martin Hraňo prozradí, co během posledního zápasu za Spartak prožíval. Jak vnímá druhé místo?

Kapitán Samsonu Martin Hanzal se ohlédne za finálovou sérií se Spartakem i za celou sezonou.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Gratulace Samsonu k vítězství v KP, kteří byli oživením soutěže ať si každý říká co chce vidět Hanzala a spol byl zážitek. V příští sezoně pokud tedy nevyhrají kvalifikaci o druhou ligu to budou mít těžší. Milevsko prý buduje zajímavý a silný kádr pro příští sezónu.

    Vloženo 19.3.2022 09:34:26

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Gratulace vítězům a čest poraženým v tomto finále. Nepřipadá mi ale "šťastné" vytvoření týmu typu Samson. Z logiky budou tito někteří borci se zkušenostmi z elitních lig prevyšovat ostatní v KP a jen věcí náhody, kdy na zápas nepřijdou, nebo jim to jinak nesedne a tím mají šanci uhrát lepší výsledek ostatní. Uvítal bych u nich ale víc pokory k ostatním, co takové štěstí neměli.

    Vloženo 19.3.2022 05:32:06

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      A není to úplně jedno v amatérské soutěži kde o nic nejde, a hraje se to pro srandu vrabcům, kdo si jak mančaft poskládá? Ve fotbale je zcela běžné, že v nižších soutěžích řízených krajem nebo okresem hrají Šmicrové, Řepkové, Sieglové, Kollerové a řada dalších bývalých reprezentantů. Takovou blbost co jsi napsal ty, by mohly napsat i týmy naší nejvyšší basketbalové ligy žen i mužů, kde družstvo mužů Nymburka a družstvo žen USK Praha s nikým v lize neprohrály už několik let po sobě.

      Vloženo 19.3.2022 06:36:30

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Právě že to není jedno v amaterské soutěži. Jak zmiňuješ ty hráče, tak tam je to o tom, že v jednom týmu je jeden, max dva...

        Vloženo 19.3.2022 09:10:35

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          A ono v amatérské soutěži kde se hraje pro žízeň o něco jde? I kdyby v mužstvu byli všichni bývalí ligoví hráči, tak je to čistě věcí klubu, jak si mužstvo poskládá pokud je to v souladu s regulemi soutěže. Ostatní kluby mají v podstatě tu samou volbu. Takže pláčeš úplně zbytečně.

          Vloženo 19.3.2022 20:24:37

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace