Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Navrátil Fotbalisté SK Sigma ubojovali výhru nad Libercem

Fotbalisté SK Sigma ubojovali výhru nad Libercem

foto: Petr Pelíšek

20. 03. 2022 - 17:13

Ve 26. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Slovanu Liberec. Šlo o zápas o šest bodů a o boj o šestou příčku v tabulce. Hanáci zabodovali ve čtvrtém utkání v řadě, podruhé za sebou zvítězili, znovu jim trefil tři body záložník Jan Navrátil.

V olomoucké sestavě chyběli pro zranění Martin Hála, Jan Sedlák, Pablo González, Florent Poulolo, Lukáš Greššák, Jan Stejskal a Jakub Yunis. V nominaci nebyli ani Pavel Zifčák, Jáchym Šíp, Filip Uriča a Jan Fiala.

V základní jedenáctce byl záložník Radim Breite, pro kterého to byl kulatý dvoustý zápas v elitní soutěži, navíc proti Liberci, kde prožil nejlepší pasáž kariéry. Sigma se od začátku snažila hrát, to samé platilo pro Liberec. Ale prim hrály defenzivy, nějaké šance, na ty tři tisícovky diváků čekaly marně. Po pětadvaceti minutách šla do vedení Sigma. Střelu Chytila brankář Knobloch jen vyrazil, no a přesně tam, kde číhal Navrátil. Ten zavěsil s pomocí pravé tyčky a byl to jedna k nule. Pak zazlobili hosté, naštěstí pro Sigmu šla hlavička Rabušice vedle. Po půlhodině hry stejně, tedy nepřesně, dopadla také hlavička Chytila. A sedm minut před pauzou potom pálil nebezpečně křižnou střelou zleva Fukala.

Ve druhém poločase začal o něco aktivněji Liberec, ale olomoucká defenziva pracovala bez zaváhání. Horší to bylo směrem dopředu, Sigmě se v ofenzivě tolik nedařilo, byla hodně nepřesná, takže stejně jako v prvním poločase nějaké větší šance k vidění nebyly. Nedařilo se ze hry ani ze standardních situací. Dvacet minut před konce zahrozil hostující Frýdek, ale jeho ránu do středu brány gólman Macík bez potíží měl. Stejně jako pokus o obstřel z kopačky Višinského šest minut před koncem. Hanákům se podařilo těsnou výhru uhájit. Na posledních třináct minut nastoupil kapitán Roman Hubník, připsal si tak 300. start v české nejvyšší soutěži.

„Jsou to pro nás určitě cenné tři body. První poločas byl z naší strany určitě výrazně lepší. Věděli jsme, že Liberec má úvody zápasu pasívnější, to jsme chtěli využít a povedlo se. Pochválil bych Honzu Navrátila za pohotovost při vstřelení branky, mohl přidat ještě minimálně jeden gól. A druhý poločas, ta situace, ve které jsme, na nás působí. Hráli jsme defenzivněji, ale nechtěli jsme ztrácet každý balon. To určitě cíl nebyl. Ale body bereme a jsou pro klid v závěru sezony hodně důležité,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branka: 25. Navrátil. Rozhodčí: Orel – Bureš, Vlček. ŽK: Růsek, Macík, Beneš, Daněk – Purzitidis. Diváci: 3111

SK Sigma: Macík – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý (90. Vaněček) –Zahradníček (77. Vepřek), Daněk, Breite (66. Růsek), Spáčil, Navrátil (66. Matoušek) – Chytil (77. Hubník). Trenér Václav Jílek.

Liberec: Knobloch – Gebre Selassie, Mikula (62. Júsuf Hilál), Purzitidis, Fukala (62. Mészáros) –Matoušek (77. Ghali), Tiéhi – Rondić (77. Havelka), Ch. Frýdek, Koscelník – Rabušic (46. Višinský). Trenér Luboš Kozel.

Další články