InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Staronovým předsedou Jihočeského tenisového svazu byl zvolen Miloslav Hlaváček

Miloslav Hlaváček  , Autor: Archiv Jihočeského tenisového svazu

Miloslav Hlaváček     Autor: Archiv Jihočeského tenisového svazu

O účast na valné volební hromadě Jihočeského tenisového svazu, která se konala v sobotu 19. března, byl velký zájem. Přijelo 32 delegátů a další dali k dispozici pro volby své plné moci. Předsedou Jihočeského tenisového svazu byl na dalších pět let zvolen Miloslav Hlaváček. Staronový předseda jihočeské oblasti měl tentokrát protikandidáta Jana Kellnera z Tábora. Svoji pozici však obhájil.

 

Mezi hosty byl i prezident Českého tenisového svazu a také evropské federace Tennis Europe Ivo Kaderka. Účastnil se i druhý viceprezident Českého tenisového svazu Leoš Fiala, který je současně celostátním předsedou STK.

„Chtěl bych ocenit spolupráci s Miloslavem Hlaváčkem. Má korektní přístup k tomu, co dělá. A je vidět, že má i manažerské zkušenosti z byznysu," sdělil Ivo Kaderka. Popsal, jak těžké bylo pořadatelství prvního ročníku Billie Jean King Cupu tenisových družstev žen, který se uskutečnil v loňském roce v Praze. Turnaj je pokračováním historie Fed Cupu. „Byla to u nás největší sportovní akce v historii České republiky."

Tenis - nejúspěšnější český sport

Kaderka popsal i nynější hektické dny tenisu ve světě, kde se na rozhodování jako nejvyšší představitel tenisu v Evropě výrazně podílí. A také se zmínil o složitostech ekonomiky tuzemského sportu, kde ještě nejsou známé finanční požadavky všech odvětví pro nejbližší období. Neví se ani přesně, jak se bude dotování sportu ze státních prostředků řešit.

Porovnal možnosti například francouzského a tuzemského tenisu. Ve Francii mají tenisté k dispozici zhruba 500 milionů eur. V přepočtu cirka 12,5 miliardy korun. Je to o dost více, než má celý český sport prostřednictvím Národní sportovní agentury dohromady. „Přesto máme po Spojených státech druhé nejvyšší zastoupení ve světové stovce dospělých i v juniorské kategorii," popsal. USA mají 29 zastoupení, Česká republika 22, Francie sedm. „Český tenis je dlouhodobě nejúspěšnější tuzemský sport."

Těžký rok 2021

Ve zprávě o činnosti Jihočeského tenisového svazu za rok 2021 připomněl Miloslav Hlaváček složité období s pandemií. „Přesto se nám jako jedné z mála oblastí povedlo uspořádat všechny soutěže družstev i jednotlivců," připomněl. Podotkl, že se nepovedlo dohodnout tradiční Trojutkání žactva mezi Jihočeským krajem, Horními Rakousy a Dolním Bavorskem. „Neshodli jsme se na termínech," vysvětlil. Uspořádání třicátého ročníku se však ani po dvou letech nevzdává.

Novým členem Výkonného výboru Jihočeského tenisového svazu se stal předseda LTC Tábor Karel Hübner. Staronovými členy jsou Vladimír Kuka, Petr Chalupa, Vladimír Mikeš, Miroslav Vaníček a Věra Zasadilová. Složení Kontrolní a revizní komise JTS se nezměnilo. Zůstávají v ní František Brabec, René Hart a Jan Steinbauer.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace