Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Stošek se Seewaldem pláchli všem a ujali se vedení v Cape Epic

Po nedělním prologu, v němž dojeli v elitní kategorii třetí, se Martin Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem chopili vedení v nejslavnějším závodu horských kol Cape Epic. Po 1. etapě mají více než pětiminutový náskok před nizozemsko-portugalskou dvojicí Hans Becking, José Dias.

Je nám líto, video expirovalo.
Stošek se Seewaldem vyhráli 1. etapu a vedou Cape Epic

V Jihoafrické republice usilují o co nejlepší výsledek také Kristián Hynek s Matoušem Ulmanem, kteří jsou aktuálně jedenáctí. Na nejrychlejší duo ztrácejí přes jedenáct minut.

Seewald se Stoškem loni útočili na celkové vítězství a měli k němu velmi blízko, ale českého jezdce vyřadily z extrémně náročného závodu střevní potíže. O to větší motivaci mají zástupci stáje Canyon Northwave v letošním ročníku a zatím si vedou výborně.

Po třetí pozici v prologu si podmanili devadesátikilometrovou 1. etapu, kterou suverénně vyhráli s náskokem 3:23 minuty před Beckingem s Diasem. "Ve druhé polovině závodu nám to docela šlo. Rozhodovalo se ve výjezdech, což nám sedělo," hodnotil Stošek.

"Kluci vyhráli, takže jde o úžasný den pro náš tým Canyon Northwave. My jsme se s Matoušem vešli do top 10 a polepšili si o dvě místa oproti prologu. Pokud to bude mít i nadále vzestupnou tendenci, tak to bude dobré," doplnil Hynek, který s Ulmanem dojel desátý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články