Skříně, židle či postele. Věci ze skladu přerovské charity kvůli uprchlíkům z Ukrajiny rychle mizí

21. březen 2022

Pracovníci přerovské charity registrují v souvislosti s přílivem uprchlíků z Ukrajiny velký zájem o věci ze svého bazaru. Enormí poptávku hlásí především po postelích, matracích a kuchyňském nádobí. 

S prázdnou zájemci z charitního skladu neodchází. Díky solidaritě lidí, kteří zásoby pravidelně doplňují.

Zvonek u dveří skladu přerovské charity je teď slyšet mnohem častěji než dříve. Třeba paní Kateřina přinesla dětskou postýlku s kompletní vybavením a má ještě taky velkou papírovou tašku. „Myslím si, že určitě něco z toho by se vám mohlo hodit. Jsou to věci do postýlky a taky tu mám nějaké oblečení,“ říká paní Kateřina pracovnici charity.

Bazar přerovské charity

Lidí, kteří sem nyní přicházejí s nejrůznějšími věcmi, je zhruba trojnásobně více než před vypuknutím války na Ukrajině. „Je vidět, že lidé jsou charitativního založení, mají velké srdce a snaží se pomáhat, seč můžou. Nejčastěji nosí oblečení, ale i lůžkoviny. Čeho máme nedostatek, jsou postele, matrace, stoly,“ říká Alena Trávníčková, která sklad vede. „Zájemců je daleko víc než jindy a za symbolickou cenu si tu mohou cokoliv koupit,“ dodává.

„Zájemců je daleko víc než jindy a za symbolickou cenu si tu mohou cokoliv koupit.“
Alena Trávníčková, vedoucí skladu přerovské charity

Pro uprchlíky tady ale platí jedna výjimka. „Můžou dostat věci zadarmo, jedinou podmínkou je, že se spojí s naším pracovníkem, který s nimi projde jejich situaci, sepíše jednoduchý formulář a podle toho dostanou ty věci zdarma,“ doplňuje pracovnice charity Monika Dufková.

Sklad přerovské charity je teď otevřený denně kromě pátku a víkendu.

autor: kra
Spustit audio