Divadlo Lampion

Kde bydlí­ strach?

Premiéra: 12.10.2019
Dramaturgie: Matouš Danzer. Výprava: Petra Krčmářová. Hudba: Zdeněk Dočekal. Texty písní: Radek Malý. Pohybová spolupráce: Kryštof Šimek. Režie: Jakub Šmíd.
Poslední uvedení: červen 2022.
Autorská inscenace, která proti sobě staví pohledy na smrt a záhrobí u nás a v Mexiku, které s naší zemí ostře kontrastuje. Největším důkazem je Svátek mrtvých, který je barevnou oslavou života, kde se setkávájí živí s mrtvými. Oproti tomu v naší kultuře, zvláště u dětí, je smrt obestřena tajemstvím a představy o záhrobí jsou často námětem hororových filmů. Inscenace by měla nabídnout diametrálně odlišný pohled na věc a eliminovat strach z toho, co přirozeně patří ke každému lidskému životu...
D7+  

inscenace již byla stažena z repertoáru

Divadlo Lampion
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
100 %
10031000
Volby

Hodnocení (3)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Divadelník..  100 %
22.3.2022 | 76 hodnocení
+ souhlasím
Dokonalé!
František Horálek  100 %
20.9.2021 | 9 hodnocení
+ souhlasím
Šel jsem na představení s poměrně velkým očekáváním, protože už mám s divadlem Lampion trochu zkušenost a věděl jsem, že umí. O to příjemnější bylo, když se očekávání zcela naplnilo a ještě zbylo něco navrch ;o)
Živelně zahrané postavy (bez výjimky, a například Medico se sestřičkami přímo excelovali), nápaditá scénografie (noční můry a pavouk!), překrásně nasvícené. Téma i propojení s Mexikem a jeho jazykem i hudbou fungovalo na jedničku.
Na tohle vezmu děti minimálně ještě jednou ;o)
Barka  100 %
11.2.2020 | 296 hodnocení
+ souhlasím
Vizuálně nádherná inscenace s poutavým dějem. Je fajn když se i pro dětské publikum otevírají témata jako je smrt a strach, navíc prostřednictvím tradic jiných kultur. Paráda!

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.