PORR dokončil dostavbu Žižkovských pavlačí, unikátního projektu kombinujícího rekonstrukci historických budov s novostavbou

Pohled na stavbu z Koněvovy ulice (© PORR)

Pohled na stavbu z Koněvovy ulice (© PORR)

Vizualizace projektu Žižkovské pavlače (© MS-INVEST)

Společnost PORR a.s. dokončila práce na komplexu Žižkovské pavlače, který je tak plně připraven na nové obyvatele. Rezidenční projekt se skládá z pěti budov situovaných v pražské ulici Koněvova v blízkosti parku Vítkov a je výjimečný spojením novostavby s rekonstrukcí staré zástavby z přelomu 19. a 20. století. Investorem byla společnost MS-INVEST a rozpočet III. etapy výstavby přesáhl 260 milionů korun.

Žižkovské pavlače nabízejí celkem 141 bytů nebo ateliérů s dispozicemi od 1+kk až po 4+kk; komplex ale zahrnuje i obchodní a nebytové prostory umístěné převážně v přízemí domů. U dvou objektů se jedná o více než 100 let staré budovy, byla proto nutná citlivá rekonstrukce.

"Jedním z cílů projektu bylo zachování původního historického rázu dvou domů, která by zapadla do okolní žižkovské architektury. Zajistili jsme tak například repliky vstupních dveří, oken, původní dlažby nebo zábradlí z počátku 20. století," vysvětil vedoucí projektu Jaroslav Koutenský. "Obnovy se dočkala i fasáda budov, a to včetně štukových výzdob a klempířských prvků – to vše za bedlivého dozoru Národního památkového ústavu a odboru památkové péče," dodał Koutenský s tím, že rekonstrukce komplexu zahrnovala také nástavby posledních pater budov.

Pro budoucí obyvatele bude výhodou i to, že Žižkovské pavlače jsou ekologicky a energeticky šetrnou stavbou díky využití moderních technologii ve stavebnictví.

Data a fakta v kostce

Typ projektu:

Rekonstrukce objektů rezidenčního komplexu Žižkovské pavlače zahrnujícího obchodní, bytové i nebytové prostory

Rozsah služeb:

III. etapa výstavby novostavby, rekonstrukce, nástavba pater historických částí stavby

Klient:

MS-INVEST a.s.

Dodavatel:

PORR a.s.

Doba výstavby:

červen 2020 – prosinec 2021 (kolaudace) - březen 2022 (22 měsíců vč. změn v průběhu výstvavby)

Rozpočet:

cca 260 milionů Kč bez DPH (vč. víceprací)

Tiskovou zprávu včetně fotografií najdete zde.

V případě dotazů nás kontaktujte:

Ivana Svobodová

Specialista PR a komunikace

PORR a.s.

M +420 720 027 869

ivana.svobodova@porr.cz

nebo

Milena Ioveva

Mluvčí koncernu

T +43 50 626-1763

comms@porr-group.com

Klíčová slova ČR-stavby-byty-Praha-firmy-PORR

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Stavebnictví, bydlení a reality

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.