Nesvadba utajeným synem Třísky? Svědectví z první ruky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Nesvadba utajeným synem Třísky? Svědectví z první ruky

Michal Nesvadba
Michal Nesvadba (Foto Martin Hykl, Martin Pekárek, Alexandr Malachovský, Martin Hurda)

V pražském Národním divadle kdysi existoval tzv. Klub dobráků. Tohle neoficiální sdružení si rádo dělalo legrácky z kolegů a jednou z obětí se stal jednoho dne i Miloš Nesvadba (†95) a jeho synové Michal a Martin.

„Spoustu historek znám z vyprávění starších kolegů. Například s Milošem Nesvadbou chodili do divadla i jeho dva synové. A když byli v předškolním věku, kolegové herci se domluvili a začali je bulíkovat, že jejich táta není Nesvadba, ale Tříska, ovšem doma aby o tom raději pomlčeli," zavzpomínal na dávný fórek Václav Knop (72) v magazínu Téma. 

Blesk Podcast: Zvažuji konec v Kouzelné školce, říká Michal Nesvadba

Video se připravuje ...

„Čas běžel. Kluci trošku povyrostli a šli do školy. Paní učitelka ve třídě nové žáčky s nadšením vítala a ptala se: „Děti, víte, kdo je mezi námi? Znáte toho slavného malíře pana Nesvadbu? Vstaň, Michale, a řekni dětem, jakpak se jmenuješ?" A Michal odpověděl: „Tříska." 

„Počkej, jsi přece Nesvadba?" opravovala ho paní učitelka. „Ne, ne, můj tatínek je Tříska," stál si na svém Michal. Paní učitelka hned večer volala rodičům domů, pochopitelně jim to hned došlo. Druhý den přišel Nesvadba do divadla a všem vynadal," vyšperkoval pointu herec.

Michal Nesvadba: Zatím nejsem ten správnej děda...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.