10 nejlepších hororů na HBO Max

Foto: Annabelle 2: Zrození zla (Warner Bros.), Tiché místo: Část II (Paramount Pictures), V zajetí démonů 3 (Warner Bros.)

HBO Max spoléhá na hororové universum Jamese Wana, nechybí ani komiksový Constatine s Keanu Reevesem nebo druhé Tiché místo s Emily Blunt a Cillianem Murphym. Tohle jsou aktuálně nejlepší horory na nové streamovací službě.

Annabelle 2: Zrození zla

Výrobce panenek se svou manželkou přijmou dvanáct let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu jeptišku s dívkami z uzavřeného sirotčince. Zanedlouho se však stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. Nejlepší díl hororové trilogie spadající do světa V zajetí démonů.

Constantine

Okultista John Constantine se dá dohromady se skeptickou policistkou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Vyšetřování je dovede do světa démonů a andělů, který existuje těsně pod povrchem současného Los Angeles. Keanu Reeves v roli komiksového vymítače ďábla.

Čarodějnice

Divoké lesy Nové Anglie sedmnáctého století. Pětičlenná rodina se snaží v drsném prostředí nespoutané přírody vybudovat nový život. Pokradmu ji však začne obklopovat temnota: novorozeně zmizí a nevysvětlitelné příhody začnou sužovat životy jejích členů. Aneb jak se svět dozvěděl o herečce Taylor-Joy.

Purpurový vrch

Když v této gotické romanci propadne Edith Cushingová kouzlu svůdného cizince Thomase Sharpa, ocitá se v domě stojícím na vrcholu kopce v anglickém hrabství Cumbria. Zde Edith zjistí, že její nový domov ukrývá děsivá tajemství. Gotická laskomina režiséra Guillerma del Tora.

Tiché místo: Část II

Po tragických událostech musí rodina Abbottových opustit svou farmu a pokračovat v tichém boji o přežití. Během svého putování si však uvědomí, že u písečné stezky nečíhají jen nezvaní z hosté z jiné planety, kteří loví po sluchu… Dvojka skvělého Tichého místa se rozhodně nemá zač stydět.

Úsvit mrtvých

Sarah Polleyová a Ving Rhames hrají dva z posledních lidí na Zemi, kterou zpustošily masožravé zombie. S hrstkou dalších přeživších se musí dostat na ostrov, kde se tyto nestvůry údajně nevyskytují. Debut Zacka Snydera, který rozhodně stojí za to.

V zajetí démonů

Renomovaní vyšetřovatelé nadpřirozených jevů Ed a Lorraine Warrenovi přijíždějí pomoci rodině terorizované temnými démony. Na farmě se musí vypořádat s doposud nejstrašnějším případem jejich života. James Wan natočil nejlepší horor posledního desetiletí.

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

Vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi riskují své životy, aby dokázali nevinu obviněného a prokázali účast zlých sil v historicky první obhajobě, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. Bez Wana, ale s původním hereckým obsazením.

Země mrtvých

Foto: Universal Pictures

Trýznivý pohled do světa, ve kterém se neobydlenou pustinou procházejí oživlé mrtvoly, zatímco se lidé snaží žít normální životy v opevněném městě. Zombie se však zdokonalují ve svých schopnostech a začínají být pro lidstvo hrozbou. George A. Romero zažil v roce 2005 skvělý comeback.

Zhoubné zlo

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, jež mají bohužel daleko k obyčejným snům. Hororový mistr se vrátil k žánru po více jak pěti letech.

Žena v černém

Příběh právníka Arthura Kippse, který odjíždí do zapadlého kouta Anglie, aby zde vyřídil pozůstalost zesnulé klientky. Arthur postupně odhaluje děsivé tajemství ponurého sídla uprostřed bezedných močálů, jemuž se obyvatelé městečka už odedávna vyhýbají. Daniel Radcliffe ve filmu od režiséra Jezero smrti.