Třebíč otočila finále a zahraje si baráž o Ligu juniorů se Vsetínem

Foto: Facebook SK Horácká Slavia Třebíč - mládež oficial

Hotovo! Regionální liga juniorů v neděli vyvrcholila finálovou odvetou, ve které hokejisté Třebíče otočili ztrátu proti Táboru a zajistili si místo v baráži o druhou nejvyšší soutěž. Průběh play off jsme přinesli v aktualizovaném článku.

Neděle 27. března – Pět gólů za třetinu! Horácká Slavia jde do baráže

Jednobrankové vedení z domácího duelu se pro Tábor ukázalo být příliš hubeným. Do začátku druhé třetiny si přitom v Třebíči vedl výborně, po obratu byl o další gól napřed. Jenže pak Horácká Slavia předvedla uragán, který celou sérii rozhodl.

V rozmezí 26. a 39. minuty skórovala pětkrát! O každý její úder se navíc postaral jiný hráč, což podtrhlo vynikající týmovou práci mladíků z Vysočiny. Ještě měli co dělat, neboť Kohouti snížili na 4:6, nicméně kýženou vyrovnávací trefu pro součet skóre už hosté nepřidali.

Třebíč se tak stala vítězem Regionální ligy juniorů a zahraje si baráž o Ligu juniorů proti Vsetínu. Série hraná na dvě vítězná utkání startuje ve čtvrtek 31. března na Valašsku, odvetu hostí 2. dubna Třebíč a případný třetí duel určí postupujícího v pondělí 4. dubna ve Vsetíně.

Pátek 25. března – Kohouti si do odvety ponesou těsný náskok

Že i finálová série může úplně klidně dojít až do prodloužení, ukázali aktéři hned na první pokus. Domácí Tábor tahal v úvodní polovině duelu za delší konec: Vedl už v 16. sekundě a za stavu 3:1 vyhnal z třebíčské branky fantoma letošní sezony Lukáše Vejmelku, jehož nahradil Jan Martin.

Horácká Slavia se pak zvedla. Zdenko Hudeček svou druhou trefou snížil a když Tábor znovu odskočil na rozdíl dvou branek, v rozmezí minuty a půl skórovali Adam Spurný i David Michalčuk. Vyrovnaný stav by hosty pochopitelně uspokojil.

Do konce však nevydržel. Kohouti přece jenom urvali vítězství na svou stranu, když se 15 sekund před koncem ujal pokus Davida Šťastného. Nezpůsobilo to ale takovou radost, jako by tomu bylo v klasickém systému – takhle získali Jihočeši jen jednobrankovou výhodu. Teď bude na Třebíči, co v neděli na svém ledě předvede.

Neděle 20. března – Marná snaha Třemošné a nevídaný finiš v Třebíči

Semifinálové odvety nabídly podle očekávání obrovské drama. Plzeňské béčko doma bojovalo s Táborem o vymazání dvoubrankového manka, ovšem v defenzivně hrané bitvě vyhrálo pouze 2:1. Třemošná v závěru dokonce odvolala brankáře a chvíli měla dokonce i power-play šesti proti čtyřem, ale na kýženou třetí branku, která by znamenala prodloužení, nedosáhla. Organizaci indiánů se tak ani letos nesplní cíl, aby měla zálohu ve druhé nejvyšší soutěži.

Zato drama v Třebíči bohužel přesáhlo sportovní charakter. Rozhodčí totiž zásadně pochybil, neboť nevěděl, že se série hraje na součet skóre. Když Benátky za stavu 2:2 odvolaly brankáře a daly třetí gól, vzhledem k předešlé domácí porážce 1:4 jim stále ještě scházely dvě trefy. Do power-play ale následně šla chybně Třebíč, jež inkasovala počtvrté. I za tohoto stavu ale měla Horácká Slavia postupovat.

Utkání však dospělo do prodloužení. Je obrovským štěstím, že v něm vstřelili gól třebíčští junioři, jmenovitě Adolf Růžička, a radost tedy propukla na straně týmu, který měl podle regulí soutěže slavit už o čtyři minuty dřív.

Vzhledem k bodovému zisku z nadstavbových skupin začne finálová série v pátek Táboře a druhý souboj se odehraje o dva dny později v Třebíči. Znovu se přitom bude hrát na skóre.

Pátek 18. března – Tábor uhájil domácí led, Třebíč zaválela venku

Co odlišuje vyřazovací boje v nejnižší juniorské soutěži od jiných? Série se hrají na dvě utkání, kde rozhoduje celkový součet skóre. Jde tedy o každý gól a každou minutu, aktéři nemohou vypustit jediný souboj. A mírná porážka z venkovního ledu nemusí tým zásadně mrzet.

To je případ Třemošné, která v soutěži vystupuje pod hlavičkou B-týmu Plzně. Na úvod svedla desetigólovou přestřelku v Táboře. Domácí hokejisté s autory dvou tref Kryštofem Vaňkem a Vojtěchem Slabým v ní tahali za delší konec, vyhnali Michala Pícla z branky, nicméně vzhledem k výhře 6:4 mají před odvetou v Třemošné „jen“ dvougólový náskok.

Zato junioři Třebíče si do domácí bitvy s Benátkami nad Jizerou vypracovali víc než nadějnou pozici. Po vyrovnané první třetině odskočili až na závěrečných 4:1, když se o všechno podstatné postarali David Michalčuk (2+1) a Denis Štorek (2+0). Ač se hraje na skóre, trenéři Benátek v závěru nepochopitelně odvolali brankáře a riskovali v power-play šest na pět a posléze zesílené šest na čtyři.

Odvety se hrají v neděli. Pokud by po dvou zápasech série platilo nerozhodné skóre, bude následovat prodloužení a případně nájezdy. Vítězové se utkají příští týden ve finále.

Další informace o sezoně Regionální ligy juniorů jsme přinesli v tomto článku.

Semifinále play off RLJ

1. zápasy

HC Tábor – HC Škoda Plzeň "B" 6:4 (1:1, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Slabý (Máca, Duda), 25. Šťastný (Vaněk, Kundrát), 30. Kotous, 36. Vaněk (Kundrát), 49. Vaněk (Adamec), 50. Slabý – 11. Kuchárik (Holý), 27. Beránek (Pešek, Jánský), 33. Kuchárik (Holý, Bláha), 55. Holý.

HC Benátky nad Jizerou – SK Horácká Slavia Třebíč 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Hejňák (Němeček) – 7. Michalčuk (Vedral), 30. Štorek (Michalčuk), 33. Štorek (Vedral), 57. Michalčuk (Novák).

2. zápasy

HC Škoda Plzeň "B" – HC Tábor 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Steinbrücker (Vágner), 24. Matoušek (Vágner) – 17. Šimák (Kundrát, Kohout).
Postupuje Tábor.

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou 3:4 po prodloužení (1:1, 1:1, 0:2 – 1:0)
Branky a nahrávky:  1. Hudeček (Novák), 35. Michalčuk (Vedral), 65. Růžička (Michalčuk) – 20. Šícha (Peca), 26. Hejňák (Husák), 57. Hejňák, 60. Peca (Procházka).
Postupuje Třebíč.

Finále play off

HC Tábor – SK Horácká Slavia Třebíč 5:4 (2:1, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Duda (Čančura), 14. Kundrát (Šťastný, Prchlík), 25. Šimák (Suchan), 41. Slabý (Kofroň, Duda), 60. Šťastný (Kundrát, Janda) – 4. Hudeček (Spurný, Hykl), 33. Hudeček (Hykl, Svoboda), 47. Spurný (Svoboda), 48. Michalčuk.

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Tábor 6:4 (1:1, 5:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Kuba (Michalčuk), 26. Přidal, 28. Kříž (Přidal, Kuba), 31. Štorek (Michalčuk, Hudeček), 36. Hudeček (Novák), 39. Hykl (Spurný, Hudeček) – 19. Šťastný (Janda), 21. Čančura (Duda), 44. Kofroň (Šťastný), 45. Šťastný

Program baráže o Ligu juniorů

Čtvrtek 31. března:
17:30 VHK ROBE Vsetín – SK Horácká Slavia Třebíč

Sobota 2. dubna:
SK Horácká Slavia Třebíč – VHK ROBE Vsetín

Pondělí 4. dubna:
VHK ROBE Vsetín – SK Horácká Slavia Třebíč

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz