Dnes Středa - polojasno 24°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 23°C
Středa 5. 6. 2024
Svátek má Dobroslav
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Zpravodajství

Praha 10 ocenila své učitele. Šest z nich dostalo Cenu bratří Čapků

Desátá městská část ocenila učitelky a učitele svých mateřských a základních škol. Cenu bratří Čapků za zvláštní pedagogický přínos vyhrály Alexandra Žáková z MŠ Benešovská a Bohumila Boháčová ze ZŠ U Vršovického nádraží, v obou kategoriích byla udělená i druhá a třetí místa. 

Poděkování zástupců radnice si při slavnostním večeru ke Dni učitelů vysloužili také všichni ředitelé škol. A prostřednictvím nich také všichni pedagogové, kteří skvěle zvládají nesmírně těžké období.

Na Cenu Bratří Čapků mohla svého kandidáta navrhnout každá ze 13 základních a 20 mateřských škol, které zřizuje MČ Praha 10. V prvním případě nominoval pedagogický sbor, ve druhém samotní žáci prostřednictvím školního parlamentu, vždy za školní ročník 2021–2022.

Vítěze určila podle předem daných kritérií komise složená z volených zástupců městské části, předchozích vítězů a zaměstnance radničního odboru školství. 


Autor: Alo

Mezigenerační bydlení seniorů a studentů v Praze 1

Dnes v 07:21

Radnice Prahy 1 se rozhodla realizovat projekt mezigeneračního bydlení studentů a seniorů, resp. osob se zdravotním postižením.

Vlak srazil člověka u nádraží v Klánovicích

3. června 2024 v 09:20

U vlakové stanice Praha-Klánovice u ulice U trativodu srazil v neděli kolem půl deváté večer vlak člověka, který na místě zemřel. Policisté zjišťují příčinu nehody. Provoz na trati se zcela zastavil zhruba na hodinu, plně obnoven byl kolem půlnoci.

Stovky lidí na kolech projely Prahou v rámci Světové cyklojízdy

3. června 2024 v 08:57

Oslavit jízdní kolo jako udržitelný, praktický a svobodný dopravní prostředek se v neděli 2. června rozhodly stovky lidí – dětí, velvyslanců a velvyslankyň, každodenních městských cyklistů a cyklistek i těch, kteří se jinak do provozu na bicyklu spíše bojí. Světová cyklojízda v režii spolku...

Další články
Nahoru