Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 17:52:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Hit BBC na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 31.03.2022


Prima ZOOM přináší skvělé novinky – hned po světové premiéře v lednu se na české obrazovky dostane nejnovější hit BBC – přírodovědný seriál Zelená planeta, samozřejmě za účasti Sira Davida Attenborougha. Fenomenálního přírodovědce Davida Attenborougha dabuje v nejnovější sérii vynikající herec Jan Kačer.


Prima ZOOM nabízí to nejlepší a nejzajímavější:

Od 2. 4., 20.00 hod. – Zelená planeta (5 dílů – premiéry v sobotu ve 20.00, opakování v úterý v 15.25)

V originále The Green Planet je pětidílný seriál od světově proslulé produkce Natural History Unit od BBC. Sleduje Davida Attenborougha, jak cestuje po světě – od deštných pralesů v tropech po divočiny zamrzlého severu, aby prozkoumal mimořádné způsoby, jakými se rostliny naučily přežívat a prospívat téměř v každém prostředí. S využitím průkopnické, nové filmařské technologie a nejnovější vědy zavede seriál diváka na cestu do řady magických světů. Odhaluje, že život rostlin je stejně soutěživý, agresivní a dramatický jako život zvířat, a zkoumá klíčovou roli, kterou rostliny hrají při kontrole našeho klimatu a udržování našich ekosystémů. Seriál využívá nový vývoj v robotice, pohybující se časosběrné a superdetailní termokamery, detailní zaostření, „skládání snímků“ a ultra vysokou rychlost za hranicemi síly lidského oka a zviditelnění úžasného skrytého života zelené planety.

Hvězda Hry o trůny a obhájkyně životního prostředí herečka Maisie Williamsová po zhlédnutí série poznamenává: „Chci vás vyzvat, abyste otevřeli oči, a nejen se dívali, ale také viděli zelenou planetu kolem nás. Jako lidé jsme pevně zvyklí upřednostňovat zvířata před rostlinami. Je to neformálně navrhovaná forma kognitivního zkreslení nazývaná rostlinná slepota. Ale rostliny jsou životně důležité pro naše přežití na této planetě. Čím více se vzdalujeme od svých největších spojenců, tím větší problémy máme. Doufám, že Zelená planeta pomůže změnit konverzaci a přiměje každého z nás zastavit se, podívat se a vidět svět novou, zelenou optikou.“

Zelená planeta nemohla přijít v kritičtější chvíli, kdy toto vzácné království rostlin čelí dosud největší výzvě – naší vlastní lidské činnosti. Série je srdcovým projektem Sira Attenborougha. Dvacet šest let poté, co se jeho Soukromý život rostlin poprvé odvysílal na BBC – a už téměř sedm desetiletí – nám nedává jen fakta, ale emocionálně zasahuje publikum po celém světě a inspiruje nás, abychom jednali a chránili náš přirozený svět. Stejně jako všechny vysílací stanice, i Prima ZOOM hraje klíčovou roli v informování a inspirování diváků, oddělování pravdy od fikce, získávání srdcí i mozků. Neboť právě když cítíme, a zároveň známe hodnotu něčeho, s největší pravděpodobností to ochráníme.

Citace David Attenborough: „Po léta byl život rostlin z velké části ignorován, když se mluví o změně klimatu, ale jak diváci při sledování seriálu uvidí, zelený ekosystém je srdcem veškerého života na Zemi, a proto je životně důležité, abychom společně bojovali za biologickou rozmanitost a se změnou klimatu.“


Nejkrásnější podívaná na Prima ZOOM!


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, FTV Prima, 29. 3. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.03.2022 • Prima COOL slaví (ne)šťastných třináct let!
28.03.2022 • Nová minisérie Ultimátum - pro Jána Koleníka není cesty zpět!
28.03.2022 • Budiž voda! ČT uvede dokument o vzniku revolučního vynálezu českých vědců
26.03.2022 • Show Jana Krause – 30. 3. 2022
24.03.2022 • Události v ukrajinštině nově na obrazovkách, přes satelit i přes anténu
24.03.2022 • Míč v ruce, národka v srdci! Na Voyo vstupuje nový komediální seriál Národní házená

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist