Vypukly juniorské baráže. Litvínov a Vsetín vykročily k záchraně

Foto: Kateřina Kundertová

Již za pár dní budou dvě nejvyšší juniorské soutěže znát své kompletní složení pro příští sezonu. V obou barážových sériích urvali první zápasy favorité, kteří hájí ligovou příslušnost. Litvínov vynuloval Přerov a Vsetínští v závěru třetí třetiny udolali houževnatou Třebíč.

Litvínov zmrazil ofenzivu Zubrů. Výhru vystřílel Danielčák

Severočeši vstoupili do bojů o záchranu v DHL Extralize juniorů rychlou brankou ve třetí minutě, o kterou se postaral David Skuhrovec. Zubři mohli hned srovnat z přesilovky, ale na další gól se na Zimním stadionu Ivana Hlinky čekalo až do začátku druhé třetiny, kdy navýšil vedení domácích z individuální akce Tim Danielčák.

Zubři, kteří v Lize juniorů platili za ofenzivní celek, najednou nemohli najít recept na Davida Čermáka v litvínovské brance a soupeřova gólmana se jim do konce utkání nepovedlo překonat ani jednou. Naopak trefou do prázdné brány ještě pojistil první bod v sérii Danielčák.

HC LITVÍNOV – HC ZUBR PŘEROV 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Skuhrovec (Stehlík, Hocelík), 23. Danielčák (Hocelík), 58. Danielčák.
Rozhodčí: Horák, Čáp – Axman, Hnát.
Vyloučení: 8:3.
Bez využití.
Stav série: 1:0.

Foto: Kateřina Kundertová

Vsetín vsadil na Málka, kanonáda přišla ve třetí třetině

Vsetínští v cestě za záchranou neponechali nic náhodě a v prvním barážovém střetnutí se do brány postavil jeden z nejlepších gólmanů Chance ligy Jakub Málek. Vsetínský brankář to neměl jednoduché, jelikož Valaši od úvodní třetiny potvrzovali roli favorita svou aktivitou a gólman příliš práce neměl. O to překvapivější bylo srovnání na 1:1 z hole hostujícího Davida Dolníčka ve 14. minutě zápasu.

Třebíčští se mohli spolehnout na Lukáše Vejmelku, na něhož domácí nadobro vyzráli až v poslední třetině, kdy třemi góly potvrdili své vítězství v jinak brankově vyrovnaném utkání.

VHK ROBE VSETÍN – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Koláček (Broža, Ramert), 37. Horský (Liss), 48. Liss (Przybyla), 54. Bednařík (Jurek, Janíček), 57. Przybyla (Sviták, Mojžíš) – 14. Dolníček (Přidal), 58. Novák.
Rozhodčí: Škach, Grygera – Kučera, Blažek.
Vyloučení: 4:8.
Využití: 1:0.
Stav série: 1:0.

Další program baráží

Sobota 2. dubna – 2. zápasy:
12:00 SK Horácká Slavia Třebíč – VHK ROBE Vsetín (baráž o LJ)
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Litvínov (baráž o DHL ELJ)

Pondělí 4. dubna – případné 3. zápasy:
12:30 VHK ROBE Vsetín – SK Horácká Slavia Třebíč (baráž o LJ)
HC Litvínov – HC ZUBR Přerov (baráž o DHL ELJ)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz