Maminka tří dětí, modelka, návrhářka a manželka herce Matthewa McConaugheyho, Camila vypráví o své nové knize pro děti

Přidat na Seznam.cz

Brazilská autorka Camila Alves McConaughey se svěřila se vším, co potřebujete vědět o „Just Try One Bite“ (Zkus jen jedno sousto), její nové knize o třech dětech, které se snaží změnit stravovací návyky svých rodičů.

Ačkoli někteří lidé mají problém rozhodnout se, co jíst, s vybíravým jedlíkem v rodině je to podstatně těžší. Camila Alves McConaughey to jako matka tří dětí zná z první ruky, píše web AnoMama. Manželka Matthewa McConaugheyho se rozpovídala o knize „Zkus jen jedno sousto“ a podělila se o podrobnosti o stravovacích návycích svých vlastních dětí.

Od modelky k autorce dětských knih

Alves je možná nejznámější díky své působivé módní kariéře, ale v poslední době se prosazuje jako propagátorka zdravé výživy, podnikatelka a televizní osobnost. V posledních několika letech se Alves objevuje v různých talk show, kde vypráví o svém životě a sdílí rychlé a zdravé recepty. Založila také webovou stránku Women of Today, která je plná receptů a rad o životním stylu.

Nyní se Camila snaží zlepšit život rodičů jednou knihou za druhou. Spojila síly s Adamem Mansbachem, autorem bestselleru „Jdi **** spát“, aby vytvořili zábavný a vtipný příběh o třech dětech, které se snaží přesvědčit své nezdravě se stravující rodiče, aby zkusili jen jedno sousto zdravých potravin.
Kniha přistupuje k životně důležitému tématu, které často ovlivňuje dynamiku domácnosti, tak, že mu dává jedinečný obrat v podobě výměny rolí, kdy děti jsou těmi, kdo mají znalosti a moc a snaží se své rodiče poučit o uvědomělém stravování.

Podpora zdravějších návyků

Manželka herce Matthewa McConaugheyho nám exkluzivně sdělila, že nehodlá nikomu říkat, co je dobré a co špatné. Inspirací pro knihu byla naopak její vášeň pro zahájení konverzace o vztahu mezi jídlem, které jíte, a tím, co dělá s vaším tělem.

„Pevně věřím, že čím více se děti cítí oprávněné rozhodovat o svých volbách, tím spíše si vytvoří zdravé a dlouhodobé návyky,“ říká autorka knihy.

Maminka tří dětí dodala, že pokud budou rodiče se svými dětmi mluvit o zdravém stravování, vytvoří si zdravější návyky a udrží si je i v dospělosti. Jednou z prvních věcí, které si fanoušci Alvesové na knize „Zkus jen jedno sousto“ všimli, byla velká podobnost mezi hlavními postavami a její rodinou. Na obálce knihy je vyobrazena multikulturní rodina se dvěma chlapci a jednou dívkou. Alves a McConaughey vychovávají chlapce Leviho a Livingstona a dceru Vidu i ve skutečném životě.

Bývalá modelka vysvětlila, že s ilustrátorem knihy Mikem Boltem nikdy nemluvila o tom, komu by se postavy měly podobat, takže to pro ni bylo pravděpodobně zábavné překvapení. Pochválila také Boltovu práci, protože obrázky vás opravdu vtáhnou do světa postav.

Jak se vypořádat s vybíravými jedlíky

Postavy v knize sice vypadají jako Alves a její rodina, ale jejich osobnosti jsou dost odlišné. Vysvětlila, že její tři děti prošly v různých obdobích různými fázemi, pokud jde o jídlo. Livingston, její nejmladší syn, jedl nějakou dobu jen fazole. Nyní je v rodině vybíravá Vida, takže se autorka knihy učí být kreativní a vymýšlet taktiky, jak každému dítěti pomoci překonat tato stádia.

Přestože kniha „Zkus jen jedno sousto“ je jejím prvním dílem, literatura byla vždy zásadním aspektem dynamiky její rodiny. Ženina rodina si pravidelně vyměňovala sbírku knih s přáteli, aby byla stále v obraze. Přesto jednou z nejoblíbenějších knih modelky v dětství byl Malý princ.

Zdroj: news.amomama.com