Juniorský turnaj v Hodoníně vyhrála Mora. Gólem v poslední sekundě

Foto: Zuzana Spurná, hc-olomouc.cz

Čtyři nejlepší týmy ještě bojují v DHL Extralize juniorů o mistrovský titul, čtyři z vyřazených naopak sehrály v tomto týdnu od středy do pátku mezinárodní turnaj v Hodoníně. Byl velmi vyrovnaný: Pět ze šesti zápasů skončilo nejtěsnějším rozdílem!

Protože výběr z akademie Salcburku nemohl postoupit do juniorské nadstavby, už od začátku sezony měl v plánu dohrát ročník turnajem proti několika českým týmům, které nezaznamenají úspěch. Nakonec vyzval tři soupeře, a to nikoli na své půdě, ale na Zimním stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně.

Pozvánku přijaly dva týmy vyřazené ve skupinách o play off, tedy Hradec Králové a Zlín, které shodou okolností bojovaly ve stejné skupině. Kromě nich přijela i Olomouc, jež o postup mezi elitní dvanáctku smolně přišla v závěru, ale boje o udržení pak zvládla zcela suverénně. Skončila s náskokem 23 bodů před Litvínovem.

Hanáci vyhráli beze ztráty bodu posledních dvanáct soutěžních zápasů – a jako by si vítěznou náladu přenesli i na turnaj, se sedmi body ho ovládli.

Jediné dva ztratili na úvod proti Mountfieldu. Před koncem sice vedli, ale bratři Benešové zařídili obrat – Michal v 57. minutě vyrovnal a Matěj rozhodl nájezdy. Druhý den si Olomoučtí počínali zcela suverénně, když smetli Zlín 6:1 především díky třem rozdílovým brankám během pěti minut.

O zlato se pak svěřenci Karla Berana utkali s pořadatelským Salcburkem. Podobně jako předtím odskočili ve druhé části do trháku 4:1, ale Red Bullu se povedl husarský kousek – během dlouhé hry bez brankáře i díky olomouckým faulům vyrovnal.

Jenže o to hořčí pro něj byl konec. Moravané se nevzdali a gólem v poslední sekundě rozsekli utkání i celý turnaj!

Druzí skončili akademici z Rakouska, i když jen díky lepšímu vzájemnému duelu s Hradcem. Salcburk zdolal Východočechy 5:4 a Berany 2:1 po prodloužení. Mountfield pak přetlačil Zlín těsně 4:3.

Soupiska vítězné Olomouce

Dominik Frgál, David Kubík – Šimon Groch, Tomáš Galvas, Václav Kočí, Adam Panáček, Patrik Sedláček, David Stratil, Marek Compel, David Cekr – Adam Havel, Jan Kučera, Marek Matašovský, Stanislav Ruda, Matyáš Fasner, Jiří Fibigr, Jakub Belan, Nickolas Miškovský, Martin Adam, Dominik Jeřábek, Tomáš Lichner, Loric Gilson, Patrik Janech.

Výsledky Red Bull Rookies Cupu v Hodoníně

EC Red Bull Salcburk – PSG Berani Zlín 2:1 po prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

HC Olomouc – Mountfield HK 4:5 po nájezdech (0:1, 2:1, 2:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Belan (Kučera), 37. Panáček, 46. Miškovský (Fasner, Ruda), 52. Ruda (Galvas, Matašovský) – 4. Jonák (Svoboda), 21. Matuška (Boukal), 53. Kopecký (Červenka, Michal Beneš), 57. Michal Beneš (Táborský, Matěj Beneš), rozh. nájezd Matěj Beneš.

EC Red Bull Salcburk – Mountfield HK 5:4 (1:0, 0:1, 4:3)
Branky a nahrávky: 6. Krening (Purdeller, Gschliesser), 41. Krening, 42. Cernik (Jelavic, Braun), 46. Jelavic (Sinn), 52. Krening (Purdeller) – 33. Budina (Matuška, Michal Beneš), 50. Michal Beneš (Budina, Boukal), 54. Svoboda (Idžan), 57. Novotný (Kratochvíl).

PSG Berani Zlín – HC Olomouc 1:6

EC Red Bull Salcburk – HC Olomouc 4:5 (1:2, 0:1, 3:2)

Mountfield HK – PSG Berani Zlín 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Budina (Matěj Beneš), 20. Matěj Beneš (Michal Beneš), 34. Budina (Matěj Beneš, Michal Beneš), 39. Hušek (Táborský, Budina) – 31. Pilát (Babulík, Holba), 34. Pilát, 43. Masař (Heš).

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Olomouc 3 2 0 1 0 15:10 7
2. EC Red Bull Salcburk 3 1 1 0 1 11:10 5
3. Mountfield HK 3 1 1 0 1 13:12 5
4. PSG Berani Zlín 3 0 0 1 2 5:12 1

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz