Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2022 6:47
Čas čtení 0:37
Jakub Paulík

MS 2022 v Kataru: Duhové vlajky na turnaji zřejmě zakážou. Hrozily by prý útoky na podporovatele LGBT+ komunity

MS 2022 v Kataru: Duhové vlajky na turnaji zřejmě zakážou. Hrozily by prý útoky na podporovatele LGBT+ komunity
Zdroj: TASR/Michal Svítok
ZAJÍMAVOSTI LGBTQ+ LIDÉ MS 2022 V KATARU ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V Kataru na turnaji s radostí přivítají i LGBT+ lidi, raději by si však neměli brát s sebou duhové vlajky.

Mistrovství světa ve fotbale v roce 2022 se uspořádá v Kataru, kde je homosexualita trestná. Organizátoři tvrdí, že na turnaji rádi uvítají i lidi z LGBT+ komunity, ale nedoporučují jim, aby si nosili duhové vlajky, píší NBC News a Mirror.

Doporučeno
Domů mi stále chodí povolávací rozkazy do války. Právně jsem totiž stále muž, říká transgender Ukrajinka Iliya (Rozhovor) Domů mi stále chodí povolávací rozkazy do války. Právně jsem totiž stále muž, říká transgender Ukrajinka Iliya (Rozhovor) 3. dubna 2022 7:00

Generálmajor Abdulaziz Abdullah Al Ansari, který se stará o bezpečnost na turnaji, tvrdí, že ochranka bude zřejmě návštěvníkům duhové vlajky konfiskovat. Tímto krokem prý nechce urazit LGBT+ komunitu, ale chránit návštěvníky před případným útokem. Někteří lidé z konzervativní části společnosti by totiž nošení duhové vlajky mohli považovat za provokaci, a tak by potenciálně hrozilo riziku konfliktu.

Al Ansari zdůrazňuje, že nedokáže ovlivnit smýšlení všech lidí. Budoucí návštěvníky mistrovství v Kataru proto žádá, aby svou podporu LGBT+ komunitě vyjadřovali v zemích, kde to veřejnost akceptuje.

Lze však předpokládat, že se na turnaji najdou návštěvníci, kteří budou chtít LGBT+ komunitu podpořit právě v zemi, kde je homosexualita kriminalizována. MS v Kataru 2022 proběhne mezi 21. listopadem až 21. prosincem.

Domů
Sdílet
Diskuse