Hlavní obsah

Neskutečné barbarství, nic takového jsem nikdy neviděl, brečím vzteky, běsnil tenista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za normálních okolností by ten zápas příliš pozornosti nepřitáhl. Finálový kvalifikační duel na menší antukový podnik v Houstonu mezi Nizozemcem Gijsem Brouwerem a Kanaďanem Stevenem Diezem (4:6, 7:5, 6:2) však přinesl moment, který zámořského hráče pořádně rozzuřil. "Největší loupež, kterou jsem kdy v tenise viděl," běsnil po utkání Kanaďan.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský tenista Steven Diez na archivním snímku

Článek

Hotovo, dobojováno. Steven Diez právě nechytatelným returnem posílá míč k základní čáře, po kterém se jeho soupeř jen bezradně ohlédne. Jednatřicetiletý Kanaďan spokojeně přichází k síti s vědomím, že právě po setech dvakrát 6:4 postoupil do hlavní fáze turnaje.

Aspoň tak je o tom přesvědčen. Jeho soupeř Gijs Brouwer však u hlavního rozhodčího reklamuje vlastní servis, který podle jeho názoru skončil v autu, return by tedy neměl platit a na řadu by mělo přijít druhé podání.

A hlavní rozhodčí Iránec Amir Borghei jde celou situaci osobně zkontrolovat. "Když jsem viděl hlavního rozhodčího, jak se jde na stopu podívat, nemohl jsem tomu vůbec uvěřit. Míč byl naprosto jasně dobrý a on mi ukazoval na stopu, která byla dobrý metr vedle od skutečného dopadu míčku," popisoval vyhrocené chvíle 292. hráč světa.

A pokračoval. "Ukázal jsem mu pravou stopu, ale on trval na svém. Že mám pravdu, potvrdil i čárový rozhodčí, stejně to nebylo k ničemu. Nechápu, že se něco takového může na této úrovni stát. Kdyby se tohle přihodilo Federerovi, Nadalovi, Djokovičovi nebo Kyrgiosovi, psaly by o tom všechny sportovní stránky," pokračoval naštvaný Diez.

"Je to naprosté barbarství. Dobrých osm minut se nehrálo, přišel supervisor, ale on daný moment neviděl, musel tedy věřit umpirovému rozhodčímu. Řekl mi, že s tím nemůže nic dělat, ale v soukromí se pak přiznal, že více věří mé verzi než té od hlavního rozhodčího," smutnil kanadský hráč.

Rozhozený Kanaďan také nakonec celé utkání po setech 4:6, 7:5 a 6:2 prohrál. "Snažil jsem se i potom koncentrovat na zápas, ale to bylo nemožné. Nikomu bych nepřál, aby se mu stalo něco podobného. Viděl jsem už hodně chyb, ale něco takového opravdu ne. Vím, že to sudí neudělal schválně, že dělal jen svou práci, ale tentokrát ji dělal blbě. Tento člověk jich navíc udělal celou řadu," nešetřil rozhodčího Diez.

Naštvaného tenistu si po zápase pozval na konzultaci znovu supervisor turnaje. "Řekl jsem mu, že nemůžu přijít. Jen jsem vzkázal, že vzteky nevidím a že bych mohl říci něco, čeho bych pak litoval, dodal Diez.

"Nakonec jsem na ním šel, ale musel jsem si dát sprchu a na hodinu se uklidnit. Když jsem k němu dorazil, řekl mi, že už viděl inkriminovaný moment na videu a že jsem měl naprostou pravdu. Ale že jedinou věc, kterou teď mohu udělat, je podat stížnost," smutnil tenista.

"To, co se stalo, bylo naprosto neuvěřitelné. Brečel jsem vzteky a bezmocí. Mám za sebou těžké životní období, prošel jsem si řadou zranění, osobními problémy a zrovna v době, kdy jsem se začínal vracet do formy, se mi stane něco takového," dodal rodák z Toronta, jehož maximem na žebříčku byla 134. příčka.

Jeho soupeř a 361. hráč světa Gijs Brouwer se tak kvalifikoval do hlavní soutěže, kde už úspěšně zvládl první kolo, ve kterém porazil veterána tenisového okruhu Španěla Feliciana Lópeze 6:4, 6:2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články