ČSSD, Meziříčské fórum a KDU-ČSL chce pouť na náměstí

Jedenáct z třiadvaceti zastupitelů města Velké Meziříčí považuje lokalitu „Svit“ za nevyhovující pro umístění pouťových atrakcí.

V písemném stanovisku pro vedení města představitelé ČSSD, Meziříčského fóra a KDU-ČSL a zastupitelka Ivana Bíbrová očekávají, že radní města v čele se starostou Kaminarasem přihlédnou k jejich negativnímu stanovisku při rozhodování o umístění pouťových atrakcí.

Opozice apeluje na konání pouti na náměstí i z důvodu více než dvacetileté tradice konání pouti na náměstí. V roce 2024 už bude konání pouti mimo náměstí nezbytné i s ohledem na plánovanou rekonstrukci náměstí.

Prohlášení jedenácti zastupitelů doručila na radnici osobně zastupitelka Ivana Bíbrová, která odešla z uskupení Společně VM vedené starostou Alexandrosem Kaminarasem.

Negativně se vůči záměrům vedení města vyjádřil i předseda místní ODS Tomáš Hrabálek, který uvedl, že „živnostníků se na jejich názor na přesun pouti nikdo neptal“.

Ankety ve Velké Meziříčí se účasnilo 359 občanů, pro pouť na náměstí hlasovalo 169 obyvatel, pro pouť ve Svitu 190 hlasů. Rozhodlo 21 hlasů.

V předchozím roce hlasovalo celkem 489 obyvatel města. Celkem 53 % odpovědí patřilo Náměstí a zbylých 47 % možnosti umístění stánků a atrakcí v bývalém areálu Svitu.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů