Kopřivnice: Možností participace bude letos mnohem víc

07.04.2022 19:31 | Tisková zpráva

Vedení města Kopřivnice zve občany místních částí na tradiční diskuzní setkání. Cílem veřejných schůzí je vyhodnotit rozvoj místních částí v uplynulém období, nastínit plánované aktivity a umožnit lidem diskutovat s vedením města a pracovníky radnice o všem, co je zajímá.

Kopřivnice: Možností participace bude letos mnohem víc
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Možnost debatovat se zástupci města a zapojit se do plánování rozvoje Kopřivnice nebudou mít pouze občané v místních částech: „Setkání ve Vlčovicích, Lubině a Mniší se konají každoročně, neboť místní části jsou přeci jen od dění ve městě trochu odtrženy. Proto jsme se tuto tradici snažili zachovat i v době koronaviové pandemie, byť nám některá setkání znepříjemňovala protiepidemická opatření," uvedla vedoucí oddělení strategického plánování Lenka Šimečková.

V Kopřivnici se dříve konala tzv. fóra Zdravého města a veřejná projednávání či prezentace ke konkrétním projektům. Tyto aktivity byly během uplynulých dvou let značně omezeny, ale nahradily je jiné možnosti zapojování - například hlasování o participativním rozpočtu či tvorba pocitové mapy.

„Participativní rozpočet je skvělý nástroj pro zapojování obyvatel, který chceme používat i nadále. Mimo to se však při tvorbě nového strategického plánu opět vrátíme i ke klasickému setkávání s občany. Momentálně připravujeme snídani s vybranými místními podnikateli a pravděpodobně v červnu pozveme veřejnost na jednání otevřených pracovních skupin,“ dodala Šimečková.

Setkání se uskuteční v pondělí 11. dubna v Kulturním domě ve Vlčovicích, v úterý 12. dubna v Katolickém domě v Lubině a ve středu 13. dubna v Kulturním domě v Mniší.
Začátek setkání je stanoven na 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.