QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči vyjížděli k desítkám popadaných stromů. Poryvy větru poškodily i obecní úřad

08.04.2022 8:32

Krajští hasiči měli až do čtvrtečních nočních hodin plné ruce práce kvůli silnému větru. Museli vyjíždět k popadaným stromům i poškozeným střechám.

Poškozená střecha_silný vítr_HZSPK
Poškozená střecha_silný vítr_HZSPKPopadané stromy_HZSPK2Popadané stromy_HZSPKPoškozená střecha_silný vítr_HZSPK2Poškozená střecha_silný vítr_HZSPK4

Krajští hasiči měli ve čtvrtek 7. dubna celkem 44 výjezdů k popadaným stromům a 9 k uvolněným plechům na střechách. „Dnes jsme vyjížděli třikrát k popadaným stromům,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Ve Všerubech na Domažlicku poškodil vítr střechu na garážích obecního úřadu. Hasiči museli část plechové střechy strhnout a provizorně garáže zakrýt plachtou.

Podle meteorologů silný vítr v Plzeňském kraji již nehrozí, v okresech Horažďovice a Sušice však platí od čtvrtečního večera do neděle 10. dubna povodňová bdělost. Dešťové srážky a tání sněhu zvednou hladiny na tocích odvodňujících hřebeny Šumavy. „První vzestup hladin s překročením 1. SPA čekáme v noci ze čtvrtka na pátek. Po přechodném uklidnění situace by mělo k dalšímu výraznému zvýšení vodních stavů dojít v noci z pátka na sobotu a během soboty," uvedli meteorologové.

 

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24