Info z Pardubic: Salfický potvrdil dva odchody, co Roman? Dorazit má Dvořák

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Dres Dynama nebudou dál oblékat útočníci Marek Hecl a Lukáš Anděl, s největší pravděpodobností potom ani Ondřej Roman. Kádr naopak posílí sparťanský obránce Tomáš Dvořák. V pořadu Hokej speciál Českého rozhlasu Pardubice to prozradil sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

Ambiciózní celek se s titulovým snem musel rozloučit už ve čtvrtfinále, kdy vypadl v poměru 1:4 na zápasy s Českými Budějovicemi. 

Dynamo přitom před sezonou myslelo mnohem výš, majitel Petr Dědek vyhlašoval útok na cenný kov. Jenže stejně jako v předchozím roce se klub neprobojoval ani mezi nejlepší čtveřici. 

Pár dní po konci v play off tedy následovaly první změny: vedení odvolalo trenérský štáb vedený Richardem Králem, majitel Dědek pak v rozhovoru pro deník Sport potvrdil odchod kanadského forvarda Anthonyho Camary.

Bude jich ale pochopitelně víc. O tvorbě kádru pro historický ročník promluvil v pořadu Hokej speciál Českého rozhlasu Pardubice sportovní ředitel Dušan Salfický. 

Na východě Čech po dvou letech končí Lukáš Anděl, odchovanec jihlavské Dukly si bude hledat práci jinde. 

„Chtěl bych mu veřejně poděkovat, protože tady odvedl velice solidní práci. I pro jeho další růst je ale lepší, aby šel jinam, než aby u nás dostával prostor ve čtvrté, možná třetí pětce,“ vysvětluje Salfický.

„I pro jeho další růst je ale lepší, aby šel jinam, než aby u nás dostával prostor ve čtvrté, možná třetí pětce.“

Za Dynamo zvládl včetně play off 90 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a přidal patnáct asistencí. Předtím dlouhodobě působil v mateřském klubu.

„Dál jsme se rozhodli, že by u nás nepokračoval Marek Hecl. Řešíme taky pozici Ondry Romana, který měl smůlu na zranění, a pak už se to nepodařilo nastartovat. S největší pravděpodobností u nás taky nebude pokračovat,“ informuje dál sportovní ředitel Dynama.

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

24letý Hecl přišel loni na jaře ze slovenského Trenčína, kde se zařadil mezi klíčové hráče. Jeho postup v hierarchii Pardubic zabrzdilo na začátku října zranění, poté se krátce rozehrával na farmě ve Vrchlabí.

Zbytek sezony dokončil v extralize, očekávání ale zcela nenaplnil. Českou nejvyšší soutěž si už dříve vyzkoušel v Olomouci, kam povedou jeho kroky teď?

„Řešíme taky pozici Ondry Romana, který měl smůlu na zranění, a pak už se to nepodařilo nastartovat.“

Anabázi 33letého Romana v Dynamu výrazně poznamenaly zdravotní trable, kvůli nimž se nedostal do někdejší formy.

Produkt porubského hokeje byl přitom před lety několikrát součástí národního týmu a ve Vítkovicích rok co rok sbíral mraky bodů. 

Sportovní ředitel Salfický v rozhovoru s Otou Gutwirthem zmínil mimo jiné i jednu novou tvář – defenzivní val červenobílých vyztuží Tomáš Dvořák ze Sparty.

„Domluvili jsme se s ním, Tomáš bude příští sezonu u nás,“ potvrzuje Salfický.

„Domluvili jsme se s ním, Tomáš bude příští sezonu u nás.“

Urostlý zadák platí za psa obranáře: trenéři ho často využívají na oslabení, hodně blokuje střely a svou tvrdou hrou znepříjemňuje soupeři pobyt na ledě.

Posledních pět let spojil svou kariéru s pražským velkoklubem, ve svém hokejovém životopise má také dlouhodobou štaci v Karlových Varech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz