Bývalá nejlepší deblistka světa Peschkeová v 46 letech ukončila kariéru

9. 4. 2022, 14:54
Aktuality 35
Květa Peschkeová se v 46 letech rozloučila s okruhem WTA. Jejím posledním zápasem byla páteční porážka v prvním kole čtyřhry se slovenskou partnerkou Terezou Mihalíkovou. O tom, že vítězka čtyřhry ve Wimbledonu z roku 2011 a bývalá deblová světová jednička na WTA Tour končí, informoval na oficiální facebookové stránce český tým pro Pohár Billie Jean Kingové.
Profily hráčů
K. Peschkeová (© sportpics.cz)

"Poslední zápas kariéry na okruhu WTA pro Květu Peschke. Na turnaji v Charlestonu se po 29 letech rozloučila s profesionálním ženským okruhem, na kterém získala neuvěřitelných 36 deblových titulů. Byla také u počátků české zlaté éry Billie Jean King Cupu. Děkujeme, Květo," napsal tým, kterému Peschkeová v roce 2011 pomohla k prvenství v tehdejším Fed Cupu, poté co s Lucií Hradeckou vyhrály rozhodující čtyřhru ve finálovém souboji s Ruskem.

Peschkeová debutovala na WTA Tour v roce 1993. Poslední z 36 deblových titulů v kariéře získala vloni v Chicagu po boku Němky Andrey Petkovicové. Stalo se tak téměř 23 let od prvního turnajového triumfu v roce 1998 v Sopotech. Ve stejném roce předtím Peschkeová také vyhrála svůj jediný titul ve dvouhře, zvítězila tehdy v Makarské. Jejím maximem v singlovém žebříčku bylo 26. místo v roce 2005.

Životní úspěch ve Wimbledonu vybojovala společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou a triumf ji tehdy vynesl do čela světového žebříčku. Společně byly o rok dříve také ve finále French Open, na londýnské trávě si rodačka z Bílovce zopakovala finálovou účast ještě v roce 2018 s Nicole Melicharovou z USA. Tenkrát je porazily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Třikrát Peschkeovou dělila jediná výhra od grandslamového titulu v mixu. Pokaždé to bylo na US Open a v prvním případě ji s Martinem Dammem zastavili až Martina Navrátilová s Bobem Bryanem. Tři neúspěšná deblová finále odehrála také na Turnaji mistryň.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
darek.vrana
Hodně štěstí do dalšího života! Málo se dneska ví o její singlové kariéře, už je to úplný pravěksmile. Ale i v singlu byla docela úspěšná. Porazila např. Mauresmovou, Safinovou, Pierceovou, Zvonarevovou (3x), Dementěvovou, Petrovovou, Tauziatovou, Clijstersovou, Martinezovou, Schiavoneovou, Dokičovou. Ve Wimbledonu měla dva mečboly na postup do čf...

Více zde: https://tenis95.webnode.cz/hraci2/p/peschkeova-kvetoslava/
Reagovat
tommr
to jsou moc pěkný stránky, ale zřejmě už nebyly hodně dlouho aktualizovaný ...
Reagovat
darek.vrana
Aktualizuju tabulky, žebříčky, ale na články a texty teď nemám kapacitu:).
Reagovat
tommr
to je škoda, protože přesně takový přehledný stránky o českejch tenistkách a jejich výsledcích tady chybí ...
Reagovat
paddy
co dělá český tenisový svaz se radši ptát ani nebudeme

hlavně že Kaderka má panděro jako v osmém měsíci smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilediky za připomenutí!
Reagovat
GaelM
Legenda smile smile

Nikdy nezapomenu, jak pustila na Londýnskou olympiádu pár H+H, protože byly sehranou českou dvojící, přestože měla podle rankingu právo startovat a vybrat si partnerku. To by udělalo málo lidí... smile
Reagovat
Mony
Jasnesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
lars
byla v dubnu nejstarsi aktivne hrajici tenistkou na wta turnajich
Reagovat
Aussie
Dělal jsem s ní interview když hrála na Gold Coasr, to jí bylo asi 25. Moc milí dáma. Kdo by byl tehdy tušil, že bude mít takou dobrou a dlouhou kariéru?
Reagovat
Aussie
PS. Měl jsem včera operaci šedého zákalu, proto ty překlepy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mámu to teď čeká, přeju rychlé zahojení.
Reagovat
Mony
asi byla z jiného těsta, než Ashley a ten kočovnickej život jí bavil..
To jsi tenkrát dělal rozhovor z Hvězdou ne? Pamatuji si jako malé dítě, jak ta Hrdličková hrála 4. kolo ve Wimbledonu..ale to třeba naše Smitková taky a dnes po ní ani pes neštěknesmile
Reagovat
Mony
čekal bych, že to obrečí..a ona tomu konci vysmálasmile
Reagovat
tommr
a má Peschke ještě nějakej FC titul kromě toho z roku 2011? Dá se někde dohledat kolik FC titulů má každá z našich hráček?
Reagovat
hippos
FC Banik piczo!
Reagovat
SydneyOpen
Květa pokud se nemýlím už pak ani FC nehrála. Jinak co se týče Fed Cupu a našich hráček tak je to
1. Petra - 6 titulů
2. Šafářová - 5 titulů
2. Hradecká - 5 titulů
4. Strýcová - 3 tituly
4. Karolína P. - 3 tituly
6. Hlaváčková - 2 tituly
zbytek pak po jednom
Reagovat
SydneyOpen
Jinak úspěšnější než Petra jsou jen Chris Evert (8
titulů) a Billie Jean King (7 titulů). Co se pak ještě týče našich hráček tak se občas liší počet titulů. Já to beru tak že vítězka Fed Cupu je ta co ve finále přebírá salátovou mísu. Občas se právě ty čísla liší, někde dohledáš že Lucka Hradecká vyhrála jen 3 tituly, ale kromě 2018 byla na všech finálových zápasech atd.
Reagovat
tommr
jj tady je velkej problém s definicí zisku titulu. Je hráčka která dotáhla tým do finále a v něm nenastoupila taky vítězkou FC? A jak je to naopak s hráčkou která sice byla ve finálový nominaci ale do bojů vůbec nezasáhla? Já bych to bral tak že vítězkou je každá hráčka která byla ve vítězném ročníku aspon jednou v nominaci i když třeba neodehrála žádný zápas ...
Reagovat
Blondie
Vše dobré do dalších let, mnoho splněných snů a spokojenosti smile a díky za roky skvělé reprezentace, gratulace k famózní kariéře smile
Reagovat
Mony
... A debl může jít do kytek.. Tuhle Květu už těžko někdo nahradí.. Stejně si myslím, že se s Navratilovou ještě někdy vrátí, jen chvilku čekají, až Katka s Bárou uvadnou
Reagovat
jirkaS
skvělá kariéra, reprezentace a škola
českého tenisu smilesmile
Reagovat
com
Ted se objevi zprava, ze je tehotna smilesmile
Reagovat
Blondie
Come, nějak moc o tom víš, jak se bude dítko jmenovat? ;D
Reagovat
Rafaeoli25
No ve 46 to moc netipuju. To už by asi chtěla dřív.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Com se nemohl rozhoupat...smile
Reagovat
petrulinka
Jste tady prkno tupci. Pro většinu žen je téma těhotenství velmi citlivé téma. Pokud vím, tak se jim s manželem nezařadilo, proto zůstala na okruhu. Tudíž ty vaše kecy jsou trapné a hlavně nevkusné. Doufám, že to tady Květa nečte.
Reagovat
petrulinka
Chtěla jsem napsat pěkní tupci, mobil si píše, co chce.
Reagovat
blixa
Já myslím, že "prkno tupci" je šťavnatější ! smilesmile
Reagovat
Holahej
..na sport.cz..z článku redaktora..Květa

Mým hlavním přáním je zůstat zdravá, to je to nejdůležitější, říká tenistka, která ze nejvíce nezapomenutelný okamžik svého života označuje narození dětí své sestry Lenky.
Reagovat
stefankelner
Toto xapem, ale Ta Krwlng z A0 cl0sed?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kto chápe teba, Xudiatk0smile
Reagovat
5zdenek5
Legenda CZE
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist