Vsetínská třetina hrůzy. Jihlava potřetí slaví, od baráže ji dělí jediná výhra

Foto: Martin Vojtěch Víta, hc-vsetin.cz

Páté finálové utkání play off Chance ligy opanovala Jihlava, která se po vítězství 6:3 velmi přiblížila baráži o extraligu. Klíčovou roli sehrála první třetina, v níž si Dukla vytvořila komfortní čtyřbrankový náskok.

3. minuta – 0:1.

10. minuta – 0:2. 

17. minuta – 0:3.

18. minuta – 0:4. 

Hokejisté Jihlavy během úvodního dějství vyučili svého soka z produktivity, a přestože domácí měli řadu slibných příležitosti, tak skóre hovořilo jasně. 

A obličeje vsetínských fanoušků mohly být s každou další inkasovanou ránou o něco zamračenější...

V 18. minutě tedy David Gába přepustil své místo v brance mladšímu kolegovi Jakubu Málkovi.

Prohrávat v takhle důležité bitvě po dvaceti minutách 0:4? To je hodně těžký direkt. 

Valaši se z něj pokusili oklepat ve druhé části, kdy jich byl plný led. Jenže stejně jako celou sérii naráželi na výborně chytajícího brankáře Maxima Žukova.

Po čtyřiceti minutách tak rozdíl mezi oběma týmy stále činil čtyři góly. Vsetín přesto nesložil zbraně a během posledního dějství vykřesal naději...

Jenže na víc než na dvě branky se přiblížit nedokázal a nakonec prohrál 3:6.

Na straně hostů se vytáhli mladíci – pěti z šesti nedělních střelců nebylo více než 23 let. První kariérní trefy v play off zaznamenali obránce Filip Eliáš a útočníci Miroslav Juda s Patrikem Čermákem.

Duklu dělí jediný krok od toho, aby se v baráži pokusila o comeback do extraligy. Dokráčí v úterý na domácím ledě k prvenství v Chance lize?

VHK ROBE VSETÍN – HC DUKLA JIHLAVA 3:6 (0:4, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Smetana, 42. Ondračka (Klímek, D. Březina), 44. Smetana (Klímek, D. Březina) – 3. M. Juda, 10. Eliáš (P. Čermák, M. Juda), 17. Kachyňa (Vítězslav Brož, T. Havránek), 18. P. Čermák (Valenta, R. Cachnín), 36. Menšík (Bilčík, F. Seman), 60. Čachotský (Dundáček).
Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Jindra, Komínek.
Vyloučení: 2:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 45:27.
Diváci: 5050.
Nejlepší hráči: Ondřej Smetana – Matouš Menšík.
Stav série: 2:3.
VHK ROBE Vsetín: Gába (18. J. Málek) – Ondračka, Smetana, Jerofejevs, J. Říha, J. Jenáček, Štach, Š. Jenáček – Jonák, Venkrbec, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Gago, Pšurný, Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek. Trenéři: Stantien a Srdínko.
HC Dukla Jihlava: Žukov – Bilčík, L. Mareš, Kachyňa, Dundáček, Valenta, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – T. Harkabus, M. Zadražil, Peš – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák. Trenéři: Ujčík a Nekvasil.

Další program finále play off Chance ligy

Úterý 12. dubna – 6. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín

Čtvrtek 14. dubna – případný 7. zápas:
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava

Baráž o TELH s Rytíři Kladno: 17., 18., 21., 22., případně 25., 27. a 29. dubna.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz