Nová litvínovská průmyslovka přijala přes 60 přihlášek ke studiu, otevře tři obory
V litvínově vznikla nová střední průmyslová škola. Prezentovala se i na různých veletrzích vzdělávání. Foto: archiv školy
Litvínov

Litvínov - V těchto dnech probíhají v celé republice přijímací zkoušky na čtyřleté maturitní obory. A zkoušky také završily náborové období a tím i záměr otevřít zcela novou školu s technickým zaměřením v Litvínově.

Litvínovská průmyslovka přijala více jak šedesát přihlášek ke studiu. Lze tak potvrdit, že obory vzdělávání – tj. maturitní „Strojírenství – konstrukce strojů, technologie obrábění“ i obory učební - „Obráběč kovů“ a „Strojní mechanik“ budou v následujícím školním roce otevřeny.

"Škola zajistí kvalitní teoretickou výuku i praxi v oboru. A to nejenom ve Strojírně Litvínov, kde bude probíhat praktická část výuky, ale v budoucnu také v dalších společnostech, které působí v oboru, v našem regionu. Tím bude zajištěna všeobecná připravenost žáků na uplatnění v moderních společnostech, napříč různými obory," uvádí ředitel školy Michal Tarant. Žáci přijdou do styku s nejmodernějšími technologiemi, obráběcími či počítačově programovanými CNC stroji. Žáky škola provede postupně procesy digitalizace, automatizace a vzájemnou komunikací mezi jednotlivými částmi výroby, což je souhrnně označováno pojmem Průmysl 4.0, neboli čtvrtou průmyslovou revolucí.



V tuto chvíli již probíhají velmi intenzivní práce spojené s otevřením sekretariátu školy, který začne vyřizovat potřebnou administrativu spojenou s přijímáním uchazečů. Probíhají také konzultace s budoucími učiteli, v přípravě je pořizování nejnutnějšího vybavení pro výuku, příprava školní dokumentace a detailních učebních plánů. To vše tak, aby 1.9.2022 mohl být zahájen plnohodnotný první školní rok.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru