Je to tou motivací. Hráli jsme o život, líčí Křišťan po hattricku

Foto: Marek Švamberg, hcplzen.cz

Když naposledy odjížděli z Plzně, sparťanští dorostenci měli hlavy v dlaních. Po debaklu 1:9 tehdy prohrávali ve finále 0:2 na zápasy a nevypadalo to s nimi dobře. Teď se ale díky hattricku Petra Křišťana vraceli s úplně opačnou náladou!

Pražané tentokrát na západě Čech vyhráli 4:1, takže v sérii snížili na 2:3 a před domácím publikem se v pátek pokusí o vyrovnání. Středeční večer patřil především dvěma mladíkům – Michaelu Hrabalovi a Petru Křišťanovi.

První jmenovaný brankář lapal senzačně a dal Spartě šanci na vítězství. Druhý jmenovaný forvard tuhle šanci vzal a hattrickem využil. Mohl přitom klidně dát i víc gólů!

Petře, byl to váš nejlepší zápas ve finálové sérii?
Rozhodně to byl nejlepší týmový výkon. Hlavně brankář nás podržel a nedělali jsme chyby, které by byla Plzeň schopná potrestat. Díky týmovému výkonu jsme vyhráli.

To ano, ale taky díky vašemu hattricku.
Je důležité říct, že všechny ty góly byly práce celé lajny. Já jsem byl jenom u zakončení a vždycky mi to někdo předložil. Buď Martin Vašíček, nebo Andrej Fábry, se kterými hraju. Jsou to sice moje góly, ale byla to práce celé formace.

Kromě toho jste ještě trefil dvě tyčky a v závěru nevyužil další tutovku... Měl jste hodně velkou slinu, že?
Těžko říct, ale byl jsem schopný se dostat do příležitostí. Třikrát jsem je proměnil a samozřejmě tam byly i další střely, které jsem měl asi taky proměnit. Ještě by to mohlo jít líp.

Máte v kabině vypsané něco za hattrick? Dobírali si vás parťáci?
Máme tady jednu takovou věc, ale to nebudu prozrazovat, protože je to spíš interní záležitost. Ale jasně že mi to všichni dali vyžrat. Já si myslím, že to je dobře pro celý tým. Trošku jsme se střelecky trápili a teď to tam napadalo, je jenom štěstí, že zrovna mně.

Sebevědomí po takovém vítězství půjde nahoru, že?
My jsme do zápasu šli s tím, že do toho musíme dát všechno. Určitě nám výhra po psychické stránce dost pomůže do dalších zápasů a budeme si víc věřit.

„Trošku jsme se střelecky trápili a teď to tam napadalo, je jenom štěstí, že zrovna mně.“

Neviděl jste na soupeři možná drobnou nervozitu, když mohl už slavit titul, navíc před domácím publikem?
Abych pravdu řekl, tak si prostě myslím, že jsme dobře dostupovali k hráčům, dobře jsme forčekovali a nedali jsme jim nic zadarmo. Nevím, jestli tam ze strany Plzně hrála nervozita, možná taky trochu, ale prostě si myslím, že jsme to urvali.

Teď už vám na Plzeň chybí jen jeden bod. Přitom když jste tady hráli naposledy, byli jste na ručník... Jak se vám to potom podařilo nakopnout?
My jsme hráli o život a ještě hrát budeme. Říkali jsme si, že prostě musíme bojovat od začátku do konce za jakéhokoli stavu. Dělali jsme to, co jsme měli, a prostě se do povedlo.

Našli jste fyzické síly, kterých byste měli mít kvůli těžšímu průběhu méně než soupeř?
Je to prostě asi tou motivací. Dokázali jsme se vyhecovat a dostat se do toho.

Jasně, ale nejste už utahaní? Měli byste na to právo...
Ne, já si myslím, že jsme na tom pořád dobře. Neřekl bych, že bychom měli nějak ztrácet. Samozřejmě zápasů už je za námi dost, ale myslím, že to zvládneme.

„Bylo by super, kdyby přišel nějaký kotel.“

Závěr páté bitvy ještě okořenilo několik potyček. Z čeho podle vás plynuly?
Já si myslím, že byli Plzeňáci frustrovaní. Už věřili, že ten zápas zvládnou... Ale bylo to asi i těmi lidmi a taky tím, že nám to tam napadalo. Celkově to mohlo být z víc důvodů.

Jak se vám hraje před fanoušky?
Teď to bylo jiné než v ostatních zápasech. Když to řeknu za sebe a asi i za celý tým, tak jsme si prostě řekli, že jdeme do toho a nic nás nebude znervózňovat. Prostě že jdeme vyhrát.

Teď můžete pozvat fanoušky na pátek k vám, protože žádný další zápas už v Holešovicích hrát nebudete...
To určitě! Bylo by super, kdyby přišel nějaký kotel. Máme tam takový kotlík, ale kdyby přišlo dost fanoušků, tak by nám to pomohlo.

Foto: Marek Švamberg, hcplzen.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz