Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Laformela vytvořila udržitelnou rovnováhu protikladů

Laformela je duo, které před lety založil český designér Antonín Soukup a slovenská návrhářka Miroslava Kohutiarová. A s každou svojí novou kolekcí jsou důkazem, že pracovat se svým životním partnerem může fungovat.
Laformela
Atmosféra před přehlídkou Laformela na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

15. 04. 2022

Nejnovější kolekce MAINLINE 2022/2023 z dílny návrhářů Laformela je deklarací svobody tvůrčího procesu. V siluetách kolekce pak zachytili sílu ženské energie, která je v současnosti velmi diskutované téma.

Mainline

“Laformeláci” za své působení v branži ví, jak udělat pořádnou přehlídku. Nepřibrzdil je ani nouzový stav a veškeré restrikce uplynulých let (panebože, vážně to trvá už několik let). A tak není nadšený potlesk na konci jejich přehlídky žádnou výjimkou.

Laformela
Jejich módní show nabídne vždy plný fashion zážitek.

V nejnovější kolekci Mainline se mísí dle jejich slov fascinace krajinou, experimentování s texturami a reflexními prvky. Používají moderní a udržitelné materiály jako veganská kůže, bio bavlna, denim, pařená vlna, viskózový lurex či hedvábné devoré, které na modelech žijí v symbióze s výraznými vzory, strukturami nebo flitry.

Barevná paleta

Tvůrčí pár Laformela se prezentoval na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku zemitými odstíny, béžovou či khaki zelenou, černou a bílou. Jen velmi sporadicky zapojil divokou bordó či stříbrnou. Převažují zvířecí motivy jako zebra a gepard, které opět odkazují na jejich prvotní inspiraci krajinou v mnoha jejích podobách.

Praktické vs. předimenzované

Spontánní a vizuálně čistá kolekce klade (jak je u Laformela zvykem) důraz na precizní krejčovskou práci, tentokrát s předimenzovanými prvky jako zvýrazněný pas, velká ramena, maximalizované klopy, přesto se jedná o modely praktické a formální zároveň. Což v každodenním běžném životě oceníte. A nechybělo ani kovové vybíjení, které už se tak nějak zařadilo mezi signifikantní prvky značky.

Laformela
Antonín Soukup a Miroslava Kohutiarová tvoří duo Laformela.

Kolekci doplňuje řada kožených kabelek ve dvou variantách navazujících na předešlé modely a masivní kovové šperky Belda. Přehlídkové looky finalizovala Laformela teniskami, čímž pokračuje spoluprací se značkou Adidas.

Když to shrneme jednou větou, Laformela opět zkombinovala udržitelnost, perfektní tailoring a ukázkovou show. Není divu, že jejich základna fanoušků je věrná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Opalování nebylo vždycky v módě. Díky bohu za Coco Chanel

Pavol Dendis: Burning Heart slovenského designéra na pražském fashion weeku

Letní móda – jaké boty si vybrat, když venkovní teploty stoupají?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!
Komunikace je základ dobrého vztahu, ale existují některé výroky, které mají zbytečně negativní dopad. Tady jsou ty, které chlapovi raději neříkejte. Možná vám přijdou v pořádku, ale jejich použití může mít trochu jiný efekt, než očekáváte.
Pod střechou každé domácnosti se dnes a denně odehrávají různé scénáře. A my můžeme jenom odhadovat, jakým problémům se v jednotlivých domech musí čelit. Pojďme to však vzít z trochu jiného, obecnějšího hlediska a prozraďme si, jaké problémy sužují českou společnost jako takovou.
Hledáte originální tipy na výlety v okolí vašeho bydliště, nebo se rádi podíváte i do jiných krajů České republiky? Přinášíme vám nový seriál, v němž vám prozradíme tipy na ta nejkrásnější a nejzajímavější místa ze všech krajů naší země.
Chystáte se do nové nebo první práce. Prošla jste vítězně pohovorem, máte podepsanou pracovní smlouvu. Co vás bezprostředně po nástupu do zaměstnání čeká? Na co se připravit a na co nepřistupovat, ani kdyby vás nutili?
Seznamování je samo o sobě poměrně náročnou činností, pokud chcete zanechat opravdu dobrý dojem. Ještě horší je, pokud se do této odvážné činnosti vrhnete v zimním období. V zimě totiž mnoho okolností vůbec nepřidává vaší snaze ohromit daného člověka. Je však škoda v těchto chladných měsících zahodit šanci poznat toho pravého nebo tu pravou.
A je tady zase víkend a s ním třetí adventní neděle. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vám napoví, co očekávat.
Když se řekne jóga, můžeme si představit mnoho jejích variant. Může jít o pomalé protažení celého těla, dynamickou power jógu, ale třeba i o jógu hormonální. Právě s její pomocí můžete vyřešit mnoho nepříjemností plynoucích z nevhodné hladiny hormonů v těle.
Celým jménem Jenna Marie Ortega se narodila 27. září 2002 v Kalifornii. Mladé herečce je teprve dvacet let, ale ve světě šoubyznysu se pohybuje už od dětství. Přesto, že již deset let se věnuje herectví, až s natočením televizního seriálu Wednesday, který se stal obrovským hitem, se z ní stala hvězda první kategorie. Za roli získala dokonce nominaci na Zlatý glóbus. Tajemnou Wednesday se ale málem vůbec nestala. Dokázali byste si v této roli ale představit někoho jiného?
Mama Shelter Praha není jen hotel s velkou postelí, nadrozměrnou televizí a vysokorychlostním bezplatným Wi-Fi připojením, ale také skvělé místo k jídlu, pití, tanci, večírkům a oslavám. Máme radost, že nyní můžeme oznámit, že naše úžasná terasa je znovu otevřena pro letošní letní sezónu a my se těšíme, že si na ní budete užívat vše, co Mama nabízí. Jaro je tady, je škoda sedět uvnitř, přijďte k nám a užívejte si sluníčka!
Pokud patříte mezi znalce kávy a je to první věc, na kterou po probuzení myslíte, chápeme vás. Ale mějte se na pozoru. Pokud máte doma čtyřnohého přítele, je možné, že neodolá pokušení ochutnat ten horký nápoj. A zatímco lidé často potřebují na začátek dne kofeinový šok, káva rozhodně není něco, co by si měl dávat váš chlupatý společník. Jak konkrétně je spojení „káva a pes" škodlivé a co může způsobit?

Výběr článků

Voda je pro člověka jeden z nejdůležitějších prvků. Víte, že tvoří až 60 % těla dospělého jedince? Je nezbytná pro biochemické reakce, zásobování celého těla živinami, odstraňování odpadních látek a pro udržování krevního oběhu a tělesné teploty. Jak se ale v létě udržet správně hydratovaní, co se počítá, a co ne?
V dnešní moderní době jsme až zahlceni spoustou nových vychytávek. To se týká oi spotřebičů a pomocníků do domácnosti. V obchodech najdete zboží jakéhokoliv druhu a někdy se vám dokonce podaří narazit na poněkud podivná zařízení, jejichž účel je třeba ještě uhodnout. Přiznejme si, že někde mezi touto hojností zaujal své místo parní čistič.
Říká se, že každá žena je v podstatě krásná, jen je zapotřebí přijít na správný způsob, jak onu krásu vyzdvihnout.

Nepřehlédněte

Viber, jedna z předních světových platforem pro komunikaci a zasílání zpráv oznamuje uvedení verze Viber 10, která přináší nový elegantní design uzpůsobený pro lepší zážitek uživatelů a větší výkon aplikace, který umožňuje posílat zprávy 2 x rychleji.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek