Na Střekově páteřní ulici „zdobí“ černé skládky
Hromady odpadu v Žukovově ulici. 2x Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Odpad zasahující až do silnice. Občas lze spatřit sběrače přehrabujícího se v harampádí. Takový obrázek v těchto dnech nabízí Žukovova ulice, která spojuje spodní a horní část Střekova a místními lidmi je považována za páteřní.

„Jak dlouho se budeme muset vyhýbat hromadám odpadu v Žukovově ulici? Čeká se na další svoz odpadu? To vedení střekovské radnice nevadí, jak to v jejich obvodu vypadá,“ napsala do redakce e-ústí.cz čtenářka Jitka, která si nepřála zveřejnit své příjmení.

Redakce serveru oslovila radního Jiřího Železného z politického hnutí Za lepší Střekov, které se problémy obvodu zabývá dlouhodobě. „Svoz objemného odpadu proběhl 30. března. Odložený odpad se objevil až několik dní po termínu určeném na svoz pro ulici Žukovova. Navíc součástí hromad jsou i věci, které by ve svozu objemného odpadu být neměly. Z těchto důvodů nedošlo k dovozu odpadu firmou AVE v rámci svozu. Aktuálně věc řeší z podnětu ÚMO Střekov odbor životního prostředí na magistrátu,“ uvedl k dotazu radní Jiří Železný.

1504 odpad Zukovova2

Po celém městě Ústí nad Labem je v rámci svozu objemného odpadu povoleno ho odkládat ke sběrným nádobám na směsný komunální odpad pouze den před termínem svozu. Mezi objemný odpad nepatří pneumatiky, stavební odpad, konstrukční prvky bytu nebo domu. Čas svozu odpadu v jednotlivých ulicích města je zveřejněn na stránkách ústeckého magistrátu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru