Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Malá Verunka nechala na Ukrajině svou oblíbenou panenku. V Británii ji čekalo překvapení

Autor: amb - 
17. dubna 2022
21:05

Tatjana s malou dcerou Veronikou pobraly na Ukrajině to nejnutnější a utekly do Velké Británie. Holčička nechala doma panenku, kterou měla moc ráda. Byla kvůli tomu smutná, pak se ale stala nečekaná věc.

Malá Veronika musela nechat ve válčící Ukrajině svou nejmilovanější panenku. Dívence se po oblíbené hračce stýskalo, když však s matkou utekly do Británie, stala se nečekaná věc.

Ve skladu organizovaném charitativní společností Stripey Stork našla úplně stejnou hračku, jakou měla doma! Verunka i její matka byly nadšené, když si odnesly panenku, která „byla úplně stejná jako ta, kterou musely opustit“.

Moment radosti v době smutku

Výkonná ředitelka charity Nicola Dawesová řekla, že jí tato událost zpříjemnila den. „Bylo to opravdu zvláštní zjištění, že je tato panenka úplně stejná jako ta, kterou si Veronika nemohla přinést z domova," uvedla.

„Byl to moment radosti a propojení, a když nám Veronika při odchodu dala pusu, byl to pro nás skvělý den," dodala Dawesová.

Verunka přijela do Británie s matkou Tatjanou minulý čtvrtek, s sebou měly jen kufřík a kočárek. Bydlení sehnaly u rodiny, která jim to nabídla v rámci programu Domovy pro Ukrajinu. Když hostitelská rodina viděla, jak málo toho mají, kontaktovala charitativní organizaci Baby Bank, aby jim pomohla sehnat věci, které jim chyběly.

Hned den nato se maminka s dcerou vydaly do skladu, kde na ně čekaly potřebné zásoby. Bylo tam oblečení, boty, hračky, vysoké židličky, chrániče na postel, sady pro chození na nočník, plenky i toaletní potřeby.

Organizace Stripey Shork používá model podobný jako potravinové banky, aby poskytla základní potřeby rodinám s malými dětmi. Nyní pomáhá ukrajinským uprchlíkům, zatím už podpořila kolem 700 rodin.

22:00
Dnes

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:43
Dnes

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro agenturu Reuters řekl, že je potřeba přehodnotit způsob koordinace mezinárodní vojenské pomoci pro Ukrajinu.

20:50
Dnes

 Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc zařadila na národní sankční seznam, dostal na Slovensku dočasnou ochranu, napsal dnes Deník N. Praha přitom počítala s tím, že Marčevskému v dohledné době dočasnou ochranu, kterou v Česku získal po ruské agresi na Ukrajinu, odebere. Tím by přišel o povolení k pobytu na celém území EU. Nyní ale bude záležet na postoji slovenských úřadů.

Zobrazit celý online

Video  Na nálet se nepřipravíte. Je to nepředstavitelné, říká chirurg Šebek z Lékařů bez hranic  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa