Naše morálka prudce upadá, přiznal po dalším nezdaru Gasperini

19.04.2022, 16:47
Aktuality
O čem přemýšlet v tuto chvíli má trenér Gian Piero Gasperini. Jeho Atalanta v uplynulých sezonách proháněla nejlepší italské kluby a pravidelně hrála Ligu mistrů. Na vynikající umístění měla zaděláno také po první polovině letošní sezony, následně ovšem přišel pád a série nezdarů...

Atalanta od poloviny prosince vyhrála jenom tři ligové duely a nyní padla třikrát za sebou, naposledy včera večer s Hellasem Verona. V tabulce Serie A je osmá, šance na Ligu mistrů je pryč a celku z Bergama se vzdalují i další pohárové pozice. Cesta do Evropy navíc nepovede ani přes další soutěže, ve čtvrtfinále Evropské ligy minulý týden Atalantě vystavilo stopku Lipsko.

"Naše morálka prudce upadá," prozradil kouč.

"Musíme se koncentrovat na to, abychom sezonu zakončili co nejlépe, dlužíme to fanouškům. Nemáme dostatek štěstí, hráči dnes vyvinuli maximální úsilí, ale zápasy proti dobře takticky připraveným soupeřům často končí našimi porážkami," pokračoval.

Atalantu čeká zajímavé léto a dají se očekávat velké změny, který by mohl předznamenat nástup nového vice-prezidenta (Stephen Pagliuca). V Bergamu tak dost možná začne zcela nová éra, něco takového nevylučuje ani Gasperini.

"Je to jedna z možností, kterou bude muset vedení zvážit. V pohárech jsme si letos vedli velmi dobře a platí to jak o Lize mistrů, tak i o Evropské lize. V Serii A to bylo dobré do prosince, od té doby nedokážeme naplnit očekávání po herní ani výsledkové stránce. Na změnu měla vliv celá řada faktorů, nikoli jenom jeden. Až sezona skončí, tak si vše vyhodnotíme. V tuto chvíli si musíme uvědomit, že stále není konec a něco dlužíme našim fanouškům," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
kovi610

Piere snad sis proboha nemyslel že budete porážet ruzné juventusy a madridy permanentne...

Reagovat
PH8

Prohráli doma s Veronou

Reagovat
smazaný uživatel

Možná už je i Gasperini okoukaný.

Reagovat
M.Vaza

Přesně tak, ten hurá fotbal už všichni prokoukli a navíc již ani není jako dříve..

Reagovat
Gimme

,,Vaše morálka, vaše morálka a disciplína a to co předvadite od utkání v Sokolově a někteří z vás už od mezocyklu je na bodů 0 a je to na blití. Vaše MORÁLKA A DISCIPLÍNA JE NA BLITIII"

Reagovat
zurix_new

Dost jsem je přecenil a AC naopak podcenil.

Je to kvůli Iličičovi + odchodům hráčů?

Reagovat
Pharrell

Odchody? Za poslední dobu jim odešlo (myslím ty důležité opory) pár hráčů. Papu Goméz (Sevilla) , Gosens (Inter) + Ilicic už je z formy delší dobu. Ale i on by měl brzy odejít.

Reagovat
Pharrell

Jo a ještě důležitý stoper jim odešel. Romero (Tottenham). Ale jeho post nahradili Demiralem z Juventusu. Zatím to není dobrá náhrada.

Reagovat
andkoo

sa mi zda, ze mali dost vela zraneni v nevhodnu dobu a Zapata iba 12 golov

Reagovat
10

jakmile prodali část klubu Amíkům, tak to s nima začalo jít do prdele

Reagovat
kovi610

Reagovat
Tomanatura

Resi se nekde Coppa?

Reagovat
smazaný uživatel

Konec cyklu.

Reagovat
Yanek

Reagovat
10

a toho imho ještě docela přetáhli, čekal jsem to už mnohem dřív

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele