Královna je ve skvělé formě, řekl princ Harry k neohlášené návštěvě babičky

foto Britská královna Alžběta II. (na snímku za 16. února 2022).

Haag - Britská královna Alžběta II. je krátce před svými 96. narozeninami ve skvělé formě, je chráněna a má kolem sebe správné lidi. V rozhovoru s americkou televizí NBC to řekl princ Harry, který minulý týden svou babičku společně se svou americkou manželkou Meghan navštívil na hradě Windsor.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan Markleová na zahajovacím ceremoniálu her invalidních válečných veteránů Invictus Gamev nizozemském Haagu, 16. dubna 2022. Sedmatřicetiletý Harry a 40letá vévodkyně zavítali do Windsoru minulý čtvrtek a v pátek navštívili sportovní hry Invictus Games pro invalidní válečné veterány v nizozemském Haagu.

"Když jsem byl u ní, byla skvělá. Bylo tak hezké ji vidět. Je ve skvělé formě," řekl Harry. "Vždycky, když jsem s ní, má tak skvělý smysl pro humor a já se jen ujišťuji, že je pod ochranou a má kolem sebe správné lidi," dodal princ.

V poslední době panovaly obavy o zdraví britské královny, která musela kvůli zdravotním problémům odříci několik termínů. Ve čtvrtek bude mít narozeniny, ale velké oslavy se očekávají až v červnu tradičním průvodem Trooping the Colour v centru Londýna.

Harry a Meghan se před dvěma lety rozhodli opustit prostředí královské rodiny a žijí nyní i se svými dvěma dětmi, dvouletým Archiem a desetiměsíční Lilibet, v kalifornské Santa Barbaře. Tam se už cítí být doma, řekl Harry, jehož vztah s otcem, princem Charlesem i se starším bratrem, princem Williamem, je napjatý.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 6.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pondělí 6. května 2024

Očekáváme v 21:00 14°C

Celá předpověď