FOTO: Hotovo! Velkoformátový obraz zámku Červený Hrádek už zdobí fasádu domu v Jirkově
Roh budovy získal úplně jiný vzhled. Zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Na fasádě domu čp. 75 se dnes po odklízení lešení ukázal v celé své kráse velkoformátový obraz zámku Červený Hrádek o rozměrech 6,6 x 11 metrů.

Posuďte sami, jak se malíři Adolfu Aďasovi Hrbkovi povedl. Z úst kolemjdoucích, kteří se u obrazu zastavili, nejčastěji znělo: „To je krása!“, „Nádherný!“

Turisté, kteří přicestují do Jirkova, uvidí tento velkoformátový obraz už z autobusového nádraží. „Zkrášlí budovu a poslouží i jako tip, co návštěvníci nesmí při svých toulkách městem vynechat - naši chloubu Červený Hrádek a jeho krásné okolí,“ vysvětlila už dříve místostarostka Dana Havlátková Jurštaková.

Šestačtyřicetiletý malíř Adolf Aďas Hrbek z Ostrova nad Ohří předává své zkušenosti i dětem v ostrovském kroužku výtvarné výchovy. Měl už celou řadu výstav. Od září 2014 je spoluautorem projektu ´Děti kreslí křídou´. Věnuje se také benefičním koncertům na pomoc dětem s rakovinou a podporuje je dražbou svých obrazů.

foto

2004obraz3

2004obraz4

Sundávání lešení.

2004obraz5

Malíř Adolf Hrbek s místostarostkou Danou Havlátkovou Jurštakovou.

2004obraz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru