Hvězda minulého MS do Finska nejede. Koho Británie nominovala?

Foto: Markéta Křížová

Liam Kirk (na snímku) v Rize na loňském šampionátu zářil. Mladý Brit si připsal sedm branek a dvě asistence, stal se tak nejlepším střelcem turnaje a v bodování byli lepší jen dva hráči. Letos ve Finsku ale nebude...

Hvězdu Velké Británie trápí zranění. Letos stihl na farmě Arizony jen osm zápasů (2+1).

Tohoto talentovaného útočníka ročníku 2000 tak diváci na šampionátu ve Finsku neuvidí. Je to hlavně ztráta pro Velkou Británii.

Kvůli zranění nejsou k dispozici ani Steve Lee a Brendan Connolly.

Hlavní trenér Pete Russell nominoval především hráče z britské ligy. Dostalo se ale také na hráče, který působí ve třetí nejvyšší německé soutěži.

Jedničkou by měl být Ben Bowns, který startoval i na minulém šampionátu a uplynulou sezonu strávil v Trenčíně.

Premiérově první pozvánku do hlavního týmu reprezentace dostal útočník Joshua Waller, který dokonce zná Česko. Jednu sezonu byl v mládeži Písku, další rok zase u juniorů Jihlavy.

„Navzdory několika zraněním klíčových hráčů se mi opravdu líbí tým, který bereme do Finska," řekl hlavní kouč.

Velká Británie bude prvním soupeřem českého národního týmu. Ve skupině B narazí Britové dále na Finsko, USA, Švédsko, Lotyšsko, Norsko a Rakousko.

Jak se povede Ostrovanům na třetím mistrovství světa v řadě? Loni dokázali porazit pouze Bělorusko 4:3, bod ještě brali proti Dánsku.

Nominace Velké Británie na MS ve Finsku

Brankáři:
Ben Bowns
(Dukla Trenčín, Slovensko), Jordan Hedley (Coventry Blaze), Jackson Whistle (Belfast Giants)

Obránci:
Josh Batch, Mark Richardson (oba Cardiff Devils), David Clements (Coventry Blaze), Sam Jones, Evan Mosey, David Phillips (všichni Sheffield Steelers), Ben O’Connor (Csikszerda, Rumunsko), Josh Tetlow (Nottingham Panthers).

Útočníci:
Ollie Betteridge, Matthew Myers
(oba Nottingham Panthers), Scott Conway, Lewis Hook, Ben Lake (všichni Belfast Giants) Ben Davies, Sam Duggan, Josh Waller (všichni Cardiff Devils), Robert DowdJonathan Phillips (oba Sheffield Steelers), Mike Hammond (Hannover Scorpions, Německo), Robert Lachowicz (Guildford Flames), Cade Neilson (Aberdeen Wings, NAHL), Brett Perlini (Ringerike, Norsko).

Foto: Markéta Křížová

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz