ZVÝŠENÝ ZÁJEM O OBČANSKÉ PRŮKAZY A CESTOVNÍ PASY SE TÝKÁ I JESENÍKU

20.04.2022
ZVÝŠENÝ ZÁJEM O OBČANSKÉ PRŮKAZY A CESTOVNÍ PASY SE TÝKÁ I JESENÍKU

Momentálně plně vytížená pracoviště správního odboru odbaví několikanásobně větší množství žádostí, než je obvyklé. Stále platí, že přednost mají žadatelé objednaní přes rezervační systém. Vzhledem k velkému zájmu o občanské průkazy a cestovní pasy je nutné počítat s delší dobou odbavení. ..

I přesto, že jsou termíny v objednávkovém systému obsazeny, není vyloučeno, že dojde k vyřízení žádostí dalších občanů. „Pokud přijdete i bez tohoto objednání, budete obslouženi,“ uvedl Petr Trnovec ze správního odboru Městského úřadu Jeseník. „Hlavní výhodou objednávkového systému spočívá v tom, že je sjednán konkrétní termín. Ostatní žádosti budou vyřizovány běžným způsobem a v pořadí, které určují pracovníci našeho odboru,“ doplnil Trnovec. 

Co je potřeba mít s sebou: 

Všechny požadované doklady, aby nedocházelo ke zbytečným nepříjemnostem, kdy žadatel poté co přijde na řadu, musí být odmítnut z důvodu nesplnění zákonných povinností pro podání žádosti. V každém případě neuděláte chybu, pokud u sebe budete mít originál rodného listu a dosud vydané doklady (OP, CD, ŘP) k prokázání vaší totožnosti v případě ztráty nebo odcizení občanského průkazu nebo jeho neplatnosti. Podrobně na www.jesenik.cz v sekci Správní odbor.

Zejména rodiče, kteří žádají o osobní doklad dítěte prosíme o předložení originálu jeho rodného listu dítěte. Pokud žádáte o doklad z důvodu cestování v letních měsících nebo jeho platnost končí až v letním období či později, doporučujeme návštěvu úřadu aktuálně odložit. Doklady jsou vyřizovány běžně ve lhůtě maximálně do třiceti dnů.