Ligue 1 - souhrn 33. kola: Štrasburk udolal Rennes

20.04.2022, 21:03, aktualizováno 20.04.2022, 22:58
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Štrasburku (© AFP)
Obhájci titulu z Lille se propadají a propadají. Dnes si připsali na konto druhou porážku v řadě, když v závěru dostali vítězný gól od Remeše. Bez bodu se z Brestu vrací i Lyon. Naopak Marseille v boji o Ligu mistrů po obratu uspěla proti Nantes, v přímém souboji Štrasburk přehrál Rennes. Ke konci své tři body urvaly také týmy Clermontu a Lorientu, naopak Bordeaux nebyla pozdní trefa uznána po přezkoumání videem, a tak si body se St. Étienne dělí...

Angers SCO - Paris Saint-Germain 0:3

20.04.2022 21:00

Góly: 28. Kylian Mbappé, 45+1. Sergio Ramos, 77. Marquinhos

Neměl k ruce své obvyklé parťáky z útoku Lionela Messiho a Neymara, kteří nemohli proti Angers nastoupit vlivem lehčích zdravotních problémů, respektive karetního trestu, přesto si Kylian Mbappé počínal bravurně. Zaznamenal rozhodující trefu, doplnili ho pak ještě Sergio Ramos a Marquinhos, a PSG, které si každopádně na oslavy titulu musí počkat, tak zvítězilo.

Na první pohled se může zdát Mbappého zápis jako tradiční a očekávané obohacení vlastních statistických údajů, pokud se však zahledíme na jeho výkon podrobněji, zjistíme, že několik jiných šancí na další zaznamenání dobrých čísel ještě zahodil. Hlavně ve druhém poločase si domácí nevěděli rady, nedokázali ho správně bránit. Měli jen velké štěstí, že v 64. minutě se jeho pokus neujal a skončil těsně v zámezí, že v 65. minutě vůči němu zasáhl parádně gólman Mandrea, nebo že v 75. minutě skončil jeho elegantní, lišácký lob jen na horní brankové síti.

Jinak Mbappé ve 28. minutě rozsekl nerozhodný stav poté, co jeho pumelice zpoza šestnáctky skončila přesně u vzdálenější tyčky. Krátce před obrátkou se pak uvedl na listinu střelců také Sergio Ramos, a to hlavou po rohovém kopu. Už předtím v téhle disciplíně umělo PSG slušně zahrozit, jenže po Di Maríově centru se ještě neprosadili Kehrer ani Marquinhos. Napotřetí se již ale Argentincův pas přece ujal, španělský stoper jeho nabídku na vstřelený gól nepohrdl. A v 77. minutě si ještě Di María připisoval jednu asistenci, vyhledal totiž hlavičku Marquinhose. Dobře odvedenou práci možná Pařížanům pokazila červená karta pro mladíka Michuta, který vážně dost nešťastně trefil Thomase na stojnou nohu, fakticky mu ovšem nebylo nic vyčítáno.

Angers bylo na hrací ploše objektivně tím horším celkem. Umělo zahrozit, ne že ne, a to třeba zásluhou Boufala, jehož dělovku musel v 5. minutě zastavovat až brankář Navas, nebo když se ve 37. minutě osměloval Cho, avšak orazítkoval pouze tyčku. Dokonce se aspoň na krátký okamžik radovalo z nařízené penalty v průběhu druhého dějství, jenže VAR poradil sudímu Hamelovi, aby se jal situaci zkontrolovat, a opravdu zjistil, že Cho upadl ve vápně až poté, co bránící Kehrer zahrál míč čistě do zámezí. Pokutový kop byl odvolán, a nutno říci, že správně.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Lyon 2:1

20.04.2022 21:00

Góly: 27. Steve Mounié (pen.), 74. Irvin Cardona - 72. Moussa Dembélé

Další neúspěch zaznamenal Olympique Lyon, který se vrací s prázdnou z Brestu. Svěřenci trenéra Petera Bosze herně nepropadli, ale doplatili na značné neproměňování brankových příležitostí. Góly domácích obstarali Steve Mounié a Irvin Cardona.

Lyonu se v této sezoně vůbec nedaří a porážka v Brestu jen prohloubila výsledkovou krizi. Začátek zápasu nic zajímavého nepřinesl a až ve 24. minutě předvedl povedenou akci Honorat. Jeho ránu do středu branky však kryl pozorný Pollersbeck. Také Lyon se osmělil a do velké příležitosti se hnal Dembélé, jehož odzbrojil ve spolupráci s Bizotem obránce Chardonnet.

Byli to nakonec domácí, kdo se ujal vedení. Po nešťastné ruce Lukeby sudí nařídil pokutový kop ve prospěch Brestu a Steve Mounié nenechal nikoho na pochybách - 1:0. Lyon od této chvíle přidal plyn a několikrát byl blízko vyrovnání. Například levačkou těsně minul zařízení Paquetá a Dembélého přízemní pokus kryl Bizot. Dembélé se ujal slova ještě jednou ve 44. minutě, když se pokusil o akrobatické zakončení a branku těsně netrefil.

Brest vedl po prvním poločase 1:0, ale herně měli navrch hosté. Lyon vstoupil do druhého poločasu jako uragán, ale šance mu tam nepadaly. Mendesův pokus přehodit Bizota nevyšel, stejně jako další z řady pokusů Dembélého. Brest dokázal chodit do protiútoků a jeden z nich zakončoval mimo tři tyče Duverne.

Snaha Lyonu nepolevovala a další brankové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Dembélé zblízka opět Bizota nepřekonal a Emerson pro změnu přestřelil. Nápor Lyonu nemohl Brest přežít a dvacet minut před koncem se "Les Gones" dočkali. Tete prostrčil balón na rozeběhnutého Dembélého a ten se světe div se, konečně trefil - 1:1.

Každopádně hosté se z vyrovnání dlouho neradovali a o dvě minuty později si Brest vzal vedení zpátky. Irvin Cardona si během rohového kopu seběhl na přední tyč a hlavou překonal Pollersbecka. Pro Lyon to byl smolný zápas a hosté znovu museli vyvinout velké úsilí, aby si odvezli alespoň bod.

Brest neustále hrozil a hotovo mohlo být po ráně Mouniého, která skončila na tyči. V nastavení zase nedokázal před prázdnou brankou trefit balón Kadewere a tím šance Lyonu na bodový zisk definitivně zhasly.

Více informací k zápasu

RC Lens - Montpellier HSC 2:0

20.04.2022 21:00

Góly: 37. David Costa, 75. Ignatius Ganago

Boj o evropské poháry se dramatizuje a ve hře nadále zůstává RC Lens, který doma zdolal Montpellier 2:0. Domácí si rozdělili góly do obou poločasů, nejprve se prosadil David Costa a po změně stran zvýšil Igniatius Ganago.

První poločas nabídl vyrovnanou partii, ve které měli možná trochu navrch hráči hostujícího celku. Montpellier si ale nedokázal vytvořit vetší příležitost, kterou by zaměstnal brankáře Faríňeze. Ve 34. minutě si vytvořili dobrou možnost domácí a Seko Fofana dokonce rozvlnil síť, ovšem při své dorážce se nacházel v ofsajdu a branka tak nemohla platit. Lensu to nemuselo zas tolik vadit, protože jen o tři minuty později předvedl odvážný průnik do pokutového území David Costa a své sólo zakončil gólem!

RC Lens nakonec ovládlo první poločas ve všech směrech, kdežto Montpellier po slibném začátku postupně uvadal. Hosté se nedokázali prosadit ani ve druhém poločase a čtvrthodinu před koncem přiblížil domácím tři body Igniatius Ganago. Frankowski poslal z pravé strany naprosto ideální centr a Igniatius Ganago hlavou zvýšil na 2:0.

Po druhé brance už Montpellier neměl síly a nedokázal vstřelit ani kontaktní branku. RC Lens zvládlo důležitý souboj a nadále zůstává ve hře o evropské poháry. Montpellier je jedenáctý.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Nantes 3:2

20.04.2022 21:00

Góly: 39. Dimitri Payet (pen.), 55. Dimitri Payet (pen.), 75. Amine Harit - 26. Andrei Girotto, 41. Marcus Coco

Liga mistrů se pro jihofrancouzskou Marseille přibližuje. Les Phocéens zvládli náročný duel proti FC Nantes a i když prohrávali, dokázali výsledek otočit. Ústřední postavou byl Dimitri Payet, který proměnil dva pokutové kopy a na vítěznou branku Amine Harita přihrával. I když Kanárci opouštějí Stade Vélodrome bez bodu, odehráli velmi dobrý zápas.

Marseille o víkendu nestačila na vedoucí PSG, a tak si chtěla spravit chuť v souboji s nebezpečným FC Nantes. Les Phocéens nakonec splnili roli favorita, byť se na vítězství pořádně nadřeli.

Domácím první poločas vůbec nevyšel, přestože první gólovku měli na svých kopačkách. Sám před brankářem se ocitl Harit a na hostujícího strážce svatyně nevyzrál. Posléze začali vystrkovat růžky hráči Nantes a Geubbels dokonce rozvlnil síť, ovšem kvůli ofsajdu gól neplatil.

Ve 26. minutě už ale Nantes vedlo. Obrana Marseille při bránění rohového kopu zcela zaspala a nechala volného Andreie Girotta hlavičkovat a vstřelit úvodní gól. Takřka okamžitě mohl srovnat Bakambu, ale k jeho smůle se dostal do velkého úhlu, odkud minul vzdálenější tyč. Domácí nakonec přeci jenom vyrovnali, když po kontaktu s Palloisem upadl Kamara a sudí nařídil pokutový kop. Dimitri Payet zvolil utaženou střelu k tyči, a i když Lafont vystihl směr, na balón nedosáhl.

Hříšník Pallois ale dokázal svojí chybu dokonale napravit, když o dvě minuty později poslal do vápna Marseille ideální centr, který obrana nedokázala odvrátit, a Marcus Coco střelou z první vrátil vedení na stranu Kanárků.

Antoine Koumbouaré se trochu překvapivě rozhodl pro dvojí poločasové střídání a Marseille na začátku druhého poločasu vyrovnala. Sudí Buquet odpískal už druhý pokutový kop pro "Les Phocéens" a i tentokrát Dimitri Payet nezaváhal - 2:2. Po vyrovnání tempo hry opadlo a k vidění byla spíše taktická bitva.

Větší kvalita byla na straně domácích a ti čtvrt hodiny před koncem dokonali obrat - jmenovitě Amine Harit. Gerson si vyměnil balón s Payetem, který před brankou našel Harita a ten neměl problém trefit odkrytou branku - 3:2.

Nantes se nevzdávalo a pokus o vyrovnání obloučkem v podání Merlina zhatil až brankář Lopes. Kanárkům se však vyrovnat nepodařilo a v nastavení ještě přišlo o vyloučeného Marcuse Coca, který zasáhl protihráče do obličeje a po druhé žluté kartě musel hrací plochu opustit. Marseille zvítězila 3:2 a pojistila si druhé místo, zatímco Nantes na desátém místě půlí tabulku.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Rennes 2:1

20.04.2022 21:00

Góly: 4. Habib Diallo, 77. Ludovic Ajorque - 54. Martin Terrier

Jestli se bude na východě Francie hrát Liga mistrů, to není prozatím jisté. Racing nicméně dokázal zvítězit v dalším klíčovém zápase a po výhře nad Stade Rennes se mu na čtvrtém místě bodově vyrovnal.

Nic lepšího, než se rychle ujmout vedení, se Štrasburku nemohlo stát. Už v 5. minutě Bellegarde vrátil balón do pokutového území, kde se za obranou vynořil Habib Diallo a z první překonal Alemdara. Rennes se pokusilo o rychlou odpověď, ale střela Taita skončila těsně nad břevnem.

Ve 27. minutě se ocitl ve stoprocentní šanci i Terrier a velkou pochvalu zasloužil brankář Sels, který proti jeho střele skvěle zasáhl. Rennes postupně převážilo držení balónu na svojí stranu, avšak do poločasu vyrovnat nedokázalo.

Povedlo se mu to až po změně stran, přesněji v 54. minutě. Martin Terrier obdržel přihrávku na hranici pokutového území a než se před ním sevřely šiky obránců, stihl přesně zamířit k tyči, načež Sels na balón nedosáhl - 1:1. Štrasburk nechtěl o bodové ztrátě ani slyšet a opět vrhl síly do útoku. Pohotově z otočky pálil do připraveného Alemdara Ajorque a Nyamsi po Guilbertově standardní tyči orazítkoval tyčku.

Podruhé zvonila branková konstrukce v 71. minutě při střele Gameira, kterou ještě vytěsnil Alemdar. Tlak Racingu gradoval a po centru Gameira vrátil vedení na domácí stranu obvyklý střelec Ludovic Ajorque. Rennes ještě neřeklo poslední slovo a na další vyrovnání mělo ještě zhruba dvacet minut.

Nejkritičtější moment pro Racing nastal až v nastavení při gólovce Tela, jehož střelu z úhlu zpacifikoval Sels. Racing zvítězil 2:1 a zůstává ve hře o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 2:2

20.04.2022 19:00

Góly: 16. Sékou Mara, 23. Jean Onana - 33. Denis Bouanga, 65. Arnaud Nordin

V městě nad řekou Garonnou dobře vědí, že dvanáctou příčku z minulé sezony určitě neobhájí. Naopak budou rádi, když si po osmatřicátém kole zachovají prvoligovou příslušnost. Kdo ví, jestli o ní ve finále nerozhodnou právě tyto dva ztracené body. V případě Les Verts ovšem situace není o mnoho příznivější.

První střelu zápasu si na konto po Niangově přihrávce připsal Jean Onana. Mezi přesné ji ovšem zařadit nemůžeme. Zato Sekou Mara si po čtvrt hodině vedl o poznání lépe, jelikož domácím na jedničku vyšel secvičený signál. Danylo Ignatenko rozehrál od rohového praporku po zemi na malé vápno, kde pravačkou vytvořil přízemní střelu zmíněný fotbalista se senegalskými předky - 1:0.

Sedm minut poté bylo na stadionu Matmut Atlantique ještě veseleji. Znovu od rohového praporku, tentokrát z levé strany, centroval Javairô Dilrosun a hlavička Jeana Onany z hranice malého vápna byla pro Paula Bernardoniho nechytatelná - 2:0. Po půl hodině mohl snížit Arnaud Nordin, kdyby netrefil jenom boční síť.

Zodpovědnost na sebe tedy musel za nějakých 60 sekund vzít jeho spoluhráč Denis Bouanga. Boudebouzova přihrávka měla oči a gabonský reprezentant ji ve skluzu přetavil v typického Angličana - 2:1. Dvoubrankový náskok mohl navrátit Mara, kdyby necílil pouze do středu brány. První půle tedy vyšla lépe Guionovu výběru.

Po startu druhého dějství trvalo bezmála dvacet minut, než Denis Bouanga vyprodukoval nepříjemnou střelu, která však nabrala opačnou faleš, než by bývalo bylo zapotřebí. Hned poté si z pravé strany vápna seběhnul do jeho středu Nordin a Gaëtan Poussin dobře ví, že tohle se dalo chytat - 2:2.

Za necelých 120 sekund si autor čtvrtého gólu v tomto klání drbal hlavu, neboť orazítkoval břevno. Dokonalý obrat se tedy nekonal, nicméně M’Baye Niang na druhé straně ve vyložené možnosti ztroskotal na Bernardonim. Nutno dodat, že senegalský forvard selhal i v minutě šestasedmdesáté. V poslední minutě řádné hrací doby skóroval jen několik okamžiků po svém vstupu na hřiště veterán Jimmy Briand, jenže tomuto zásahu předcházel ofsajd.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Metz 1:0

20.04.2022 19:00

Góly: 90+4. Dango Ouattara

Třiatřicáté kolo Ligue 1 svedlo dohromady kluby, které v tabulce zaujímají posledních šest pozic. Nejhůře na tom byly právě Mety, kterým alespoň bod z této partie uniknul až v nastaveném čase. Nadále jim tedy bude patřit poslední příčka. Nutno ovšem dodat, že ani patnáctí Les Merlus nemají zatím nic jistého.

Už v 8. minutě se dobrou střelou prezentoval domácí záložník Enzo Le Fée, ale cílil pouze do boční sítě. Následně dostali hosté příležitost rozehrát přímý kop z dobré pozice. Bohužel se nepodařilo obelstít ideálně postavenou zeď. Po čtvrt hodině se Frédéric Antonetti zaradoval, aby zjistil, že pěkná trefa Nicolase de Prévilleho nemůže být uznána.

Ten samý hráč se po dvaceti minutách hry ujal exekuce přímého kopu, aby jej poslal jenom těsně vedle tyče. Ve 32. minutě si Didier Lamkel Zé zaběhnul až k rohu malého čtverce, odkud minul vzdálenější (pravou) tyč. Kamerunský fotbalista dobře věděl, že tahle situace šla vyřešit o poznání lépe. První půle už více zajímavého nepřinesla.

Didier Lamkel Zé chtěl svoje zaváhání napravit hned po startu té druhé. A snad by se mu to i povedlo, kdyby znovu neselhal. Po změně stran se připomněl i Armand Laurienté, leč svou šestou branku v ročníku nepřidal, přestože dobré pokusy měl hned tři. S nastaveným časem se dění na hrací ploše neuklidnilo, ba právě naopak.

Nejprve Matthieu Dreyer totálně neodhadnul centr, po kterém Jemerson hlavičkoval do odkryté klece, kde ovšem jeden z lorientských obránců předvedl zákrok večera. Pravda, když o minutku později vyrážel Dreyer konečky prstů Mafoutovo zakončení, také si potlesk z tribun vysloužil právem. Ve čtvrté nastavené minutě se v soupeřově šestnáctce chopil balonu Ibrahima Koné, aby jej posunul na Danga Ouattaru, jenž střelou do prázdné zajistil svému týmu osmé vítězství v sezoně - 1:0.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 1:0

20.04.2022 19:00

Góly: 45+2. Aleksandr Golovin

AS Monako ovládlo šlágr kola s OGC Nice! Derby známe ve Francii jako "bitvu o Azurové pobřeží" rozhodl jedinou brankou Alexandr Golovin. Vítězství Knížat je naprosto zasloužené, protože Nice vyprodukovalo jen dvě střely na branku.

Pro svěřence trenéra Christophera Galtiera je to určitě velký problém. Nice vinou další porážky kleslo na páté místo a výrazně si zkomplikovalo boj o Ligu mistrů. Mimochodem na čtvrtém místě ho nahradilo právě Monako.

V bojích o poháry a konkrétně o třetí místo to byl důležitý zápas a průběh prvního poločasu tomu dával za pravdu. Hrálo se opatrně a úvod nic zásadního nepřinesl. Teprve ve 38. minutě vysunul Golovin Ben Yeddera a jeho střelu musel pacifikovat Benítez. O nějaké výrazné převaze Monaka nemohla být řeč, nicméně domácím se v nastaveném čase podařilo vstřelit gól. Vandersonův centr z pravé strany Benítez neudržel a Alexandr Golovin pohotovou dorážkou poslal Monako do vedení.

Ve druhém poločase potřebovalo Nice dohnat jednobrankové manko a to se nakonec nepodařilo. V 65. minutě nebezpečně hlavičkoval Delort a na druhé straně zaměstnal Beníteze povedenou střelou Volland. Ani Monaku se nedařilo vstřelit pojišťující gól a tak se stav 1:0 už nezměnil. Knížata se díky třem bodům posunula na čtvrté místo právě před svého konkurenta, který se výsledkově vrátil k nezdarům.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 2:1

20.04.2022 19:00

Góly: 32. Marshall Munetsi, 90+2. Yunis Abdelhamid - 57. Renato Sanches

Fotbalisté Reims si ve 33. kole Ligue 1 připsali výhru 2:1 nad Lille. Vítěznou trefu si v nastavení druhé půle připsal Yunis Abdelhamid, který pohledným obstřelem zpoza vápna nedal brankáři šanci a nejlepším možným způsobem odpověděl na neméně krásnou branku Renata Sanchese z 57. minuty.

Lille sice ztrácelo na pozice zaručující evropské poháry pouze pět bodů, jeho forma však nenapovídala tomu, že by se do tohoto boje mohlo zapojit. Z předcházejících pěti ligových duelů vyhrálo pouze jednou a v posledním kole navíc padlo s Lens. Náladu si hosté chtěli spravit v Remeši, kde na ně čekal soupeř, který také z posledních pěti duelů vyhrál pouze jednou. Dogám nemuselo příliš vadit ani venkovní prostředí, Reims totiž mělo jednu z nejhorších bilancí na svém stadionu v celé lize.

Opatrný začátek poločasu vystřídala postupná dominance na míči v podání hostů, kteří ho místy měli na kopačkách až 65 % času. Navzdory tomu to byli po půlhodině hry červenobílí, kteří se radovali z úvodní branky. Leo Jardim neudržel v rukavicích prudký centr ze standardní situace, čehož využil domácí Munetsi a pohotovou dorážkou poslal svůj tým do vedení.

Se začátkem druhého poločasu převaha Dog pokračovala, v šanci se však znovu objevili domácí. Arber Zeneli vnikl v 55. minutě z levé strany do šestnáctky a zkoušel z úhlu ohrozit Jardima, jeho bránu ale těsně minul. O dvě minuty později tak konečně pálili hosté. Sanches se za vápnem zmocnil odraženého balonu a prudkou ranou vrátil svůj celek zpět do hry o vítězství. Portugalský záložník se znovu připomněl v 74. minutě. Tentokrát si postavil míč k volnému kopu a ranou těsně nad pořádně vystrašil domácího brankáře. Stejně jako v první půli pak při převaze úřadujícího mistra skórovali domácí. Ve druhé minutě nastavení si před šestnáctkou nachystal míč Abdelhamid a nádherným obstřelem poslal stadion v Remeši do euforie.

Fotbalisté Lille tak opět selhali a z Remeše si po dramatickém závěru neodvezli ani bod. Další kolo francouzské nejvyšší soutěže je v plánu již tento víkend. Oba celky sehrají svá utkání v neděli. Lille přivítá doma Štrasburk, Reims pak svede souboj s Marseille.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Clermont Foot 0:1

20.04.2022 19:00

Góly: 88. Mohamed Bayo

Fotbalisté Clermontu ve 33. kole Ligue 1 prolomili výsledkovou krizi, když porazili Troyes na jeho půdě 1:0. Domácí hráli od 70. minuty přesilovku, kterou však nedokázali zužitkovat. V závěru srovnal počet hráčů na trávníku Mama Baldé, jenž viděl červenou kartu. Hosty, kteří tahali celé klání za kratší konec, v závěru spasil vítěznou trefou Mohamed Bayo. Les Lanciers tak po sedmi duelech konečně poznali chuť vítězství a dostali se mimo sestupovou zónu.

Clermont zažíval hrůzostrašné období, jelikož již dva měsíce nepoznal chuť vítězství. Kvůli této sérii se dostal až na barážovou příčku. Důležitý krok k záchraně chtěli hosté udělat v Troyes, které se nacházelo o pouhé čtyři body v tabulce výše. Svěřenci trenéra Bruna Irlese však prohráli z posledních pěti duelů pouze jednou a na domácí půdě poznali přemožitele naposledy v polovině ledna. Tým ze středu Francie tak opět čekal nelehký úkol.

Další rána pro Clermont mohla přijít hned ve třetí minutě, Renaud Ripart ale svou prudkou hlavičku nasměroval do stojícího brankáře. I přes nepříliš pohledný fotbal měli domácí opticky více ze hry, na pořádnou šanci si museli počkat do 29. minuty. Lebo Mothiba postupoval z rohu vápna směrem k bráně, nechal proběhnout vracejícího se obránce, střelu ale poslal jen do zakleknutého gólmana. Les Lanciers sice v ojedinělé akci dokázali dostat míč do sítě, bohužel pro ně z ofsajdu. Změnu skóre nepřinesl ani na druhé straně Iké Ugbo, který se individuálním průnikem dostal až před brankáře, razantní střelou ale pouze rozechvěl břevno.

ESTAC byl po většinu duelu aktivnějším týmem a nezřídka kdy uzamkl soupeře na vlastní polovině, nebyl však úspěšný ve finální fázi, jako například Youssouf Koné, jehož razantní střela šla přesně na brankáře a ten s ní tak neměl potíže. Stupňovat tlak mohli domácí i díky vyloučení Alidua Seidua ze 70. minuty, který za zmařenou brejkovou situaci dostal druhou žlutou kartu. V elektrizující atmosféře se hráči Troyes nemohli proti oslabenému soupeři dlouho dostat k přímému ohrožení brány. Situaci jim navíc dost ztížil Baldé, který nevybíravě vlétl do souboje s brankářem a inkasoval rovnou červenou kartu. Studenou sprchou pro Troyes následně byla akce Baya, který dokázal nasadit jesle jak poslednímu křižujícímu obránci, tak následně i gólmanovi a rozhodl tak toto utkání.

Záchranářskou bitvu tak nakonec ovládli hostující fotbalisté. Oba celky čeká další ligové kolo již tuto neděli. Troyes svede bitvu se silným Nice, Clermont pak změří síly s Angers.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain33245475:3077
2.Olympique Marseille33188755:3362
3.Stade Rennes331751170:3656
4.Racing Strasbourg331511755:3556
5.AS Monaco33168951:3456
6.OGC Nice331671042:2954
7.RC Lens331581052:4153
8.Olympique Lyon331311951:4349
9.Lille OSC331212941:4048
10.FC Nantes331381243:3847
11.Montpellier HSC331261544:4642
12.Stade Brestois331191342:4842
13.Stade Reims339131136:3640
14.Angers SCO338101536:4934
15.FC Lorient338101533:5234
16.ES Troyes33891630:4633
17.Clermont Foot33881733:6132
18.AS Saint-Étienne337101637:6431
19.Girondins Bordeaux335121644:7927
20.FC Metz334121729:5924
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Gedofrey

Šest bodů náskok. Krása před námi ale stále zápasy s Lyonem, Rennes a Štrasburkem

Reagovat
Israha

Rennes se Štrasburkem máme v posledních dvou kolech, kdy už může být rozhodnuto. Chce to sejmout Remeš s Lorientem a využít slabé formy Lyonu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dle mého včerejší otočka s Nantes rozhodla. Náskok dvou proher a dá se očekávat že se to opět bude mezi sebou mlátit, viz aktuální ztráty Rennes.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele