Marie M. Šechtlová představuje svoji tvorbu v Zahradním domě
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – Výstavu grafiky, akvarelu a maleb výtvarnice Marie Michaely Šechtlové v Galerii Zahradní dům Teplice zahájil v úterý 19. dubna kurátor výstavy Vladimír Šavel spolu s vedoucí odboru kultury teplického magistrátu Radkou Růžičkovou.

Vernisáže se zúčastnila také autorka děl, Marie M. Šechtlová, která v březnu oslavila významné životní jubileum a přítomen byl mimo jiné i teplický primátor Hynek Hanza. V rámci vernisáže vystoupilo hudební trio z teplické umělecké školy.

2104vystavakz2

Malířka, grafička, ilustrátorka a kurátorka Marie Michaela Šechtlová se narodila 17. března 1952 v Praze. Vystudovala pražské UMPRUM, ateliér grafiky a ilustrace. Výtvarné zkušenosti sbírala například u profesora Zdeňka Sklenáře, Jiřího Anderleho nebo Jiřího Mikuly. Stěžejní pro Šechtlovou je volná grafika, malba nebo ex libris. Za ex libris obdržela v roce 1983 cenu na Přehlídce ex libris v Chrudimi a na 11. Bienále drobné grafiky v belgickém St. Niklaas. Je držitelkou čestného uznání v Concorso exlibris LagoMaggiore a svoji tvorbu prezentovala na desítkách individuálních a kolektivních výstav v České republice i v zahraničí.

2104vystavakz3

Z výtvarných technik se autorka věnuje především mezzotintě (škrábaná grafika) a litografii. Vrací se ale také k olejomalbě a akvarelu. Mezi motivy najdeme masky, cirkusové a divadelní prostředí, ale i krajinu. Dalším oborem, kterému se Marie Šechtlová věnuje, je fotografie. V Táboře pečuje o rodinné Muzeum fotografií Šechtl&Voseček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru