Obrazem: Made in Jablonec 2022

23.04.2022 19:43:59 | Autor: Helena Kočová, Václav Novotný | Rubrika: Kultura | Obce: Jablonec nad Nisou

Obrazem: Made in Jablonec 2022

Jablonecké Eurocentrum bylo ve čtvrtek 21. dubna hostitelem módní přehlídky Made in Jablonec 2022. Přinášíme fotografie Heleny Kočové z této akce i přehled plánu dalších letošních akcí Svazu výrobců skla a bižuterie.

Po dvouleté odmlce způsobené epidemií se v Jablonci opět život vrátil do normálních kolejí. A Svaz výrobců skla a bižuterie zveřejnil svůj plán na letošní rok. Všechny termíny si dejte do svých kalendářů, abyste nikde nechyběli.

1) Členská základna 2022

V roce 2022 má svaz 46 členů. 40 bižuterních výrobně - obchodních firem, 4 střední školy, TUL a Muzeum skla a bižuterie. Za poslední dva roky svaz opustily 4 firmy, ale máme dva nové členy. Zájem projevily nedávno další dvě firmy.

2) Důsledky koronavirového období

Bižuterní průmysl velmi postihla koronavirová krize. Obraty v roce 2021 jsou na cca 50% úrovně roku 2019, několik firem ukončilo činnost. Pokles je způsoben především uzavřením kamenných obchodů a vánočních trhů. Velký dopad má také propad incomingové turistiky, celá řada obchodu v Praze a v turistických destinacích přestala nakupovat a mnoho z nich již neexistuje.

3) Situace v roce 2022

Počátkem roku se projevily další negativní faktory. Došlo k prudkému nárůstu cen energií a obecných i drahých kovů, situace se neuklidnila dodnes. Výsledkem je zvýšení výrobních nákladů o cca 25%, což znamená nutnost zvýšení prodejních cen v ČR i v zahraničí. Přes určitou míru ochoty zákazníků pochopit a akceptovat nové ceny to bude nepochybně znamenat omezení nákupů. Vývoj v prvním čtvrtletí 2022 to dokazuje.

4) Bižuterní centrum Palace Plus

Po devíti létech skončil provoz bižuterního centra Palace Plus v budově bývalého Jablonexu. Důvodem bylo neúnosné zvýšení nákladů na energie a některých služeb. Provoz byl ukončen 31. 3. 2022 a prostory vyklizeny.

Svazu se podařilo najít řešení a bižuterní centrum umístit do domu, který Jablonečáci znají jako Dům nábytku. Intenzivně připravujeme nové centrum, otevření plánujeme 1. června 2022. Koncept zahrne vedle bižuterie a vánočních i známé české sklářské a šperkařské značky.

Svaz uzavřel strategické partnerství se Statutárním městem Jablonec nad Nisou, vedle spolupráce na přípravách a organizaci tzv. top akcí, probíhají intenzivní jednání o vybudování návštěvnického centra v rámci projektu Křišťálové údolí. Toto centrum je plánováno rovněž v Domě nábytku.

5) Výstava Křehká krása 2022

Svaz připravuje další ročník populární výstavy Křehká krása 2022, která se bude konat ve dnech 4. – 7. srpna 2022 v Eurocentru. Tradiční koncept prodejní výstavy bude doplněn o „Vánoční festival“, workshopy a předvádění výroby.

Sdílet s přáteli na facebooku

Související články

Nenechte si ujít módní přehlídku Made in Jablonec 2022
Desátá Křehká krása se rozzářila v Jablonci
Jubilejní Křehká krása představí šperky, krásné ženy i Křišťálové údolí
Desátá Křehká krása v Jablonci bude!
Přehled výstav a aktivit Muzea skla a bižuterie v červenci a srpnu
Křehká krása představí Křišťálové údolí i perličkové ozdoby z Poniklé
Fotoohlédnutí Václava Novotného za 9. ročníkem výstavy Křehká krása
FOTO: Součástí Křehké krásy byla i výstava Trendy.Design.Produkce
Obrazem: Módní přehlídka v rámci výstavy Křehká krása 2020
FOTO: Na Křehkou krásu si našly cestu tisíce návštěvníků
V Jablonci zahájili výstavu Křehká krása 2020
Ohlédnutí za výstavou Křehká krása 2019
Obrazem: Křehká krása 2019

Diskutujte s námi

 

Náhled fotogalerie

 

OTEVŘÍT FOTOGALERII (celkem 45 fotek)

 

Firmy v regionu Jablonec nad Nisou

Naše Jablonecko s.r.o. ( Internetové služby , Firmy ) , ODS Jablonec ( Volby ) , Petr Rubín - REKUPER ( ) , TOP09 Jablonec ( Volby ) , VisionWorks ( Internetové služby , Firmy ) | Další firmy

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Plánovaná uzavírka v Jablonci nad Nisou od 4. června

Od 4. do 18. června se bude pokládat živičný povrch na křižovatce ulic Venušina - Nová. Z toho důvodu bude v dané době zcela uzavřená ulice Nová v křižovatce s Venušinou.

Tribunál trvá na povinnosti Polska zaplatit penále ve věci dolu Turów

Komise mohla legitimně započíst částky dlužné z titulu tohoto penále proti pohledávkám Polska vůči Unii. V únoru 2021 podala Česká republika proti Polsku žalobu k Soudnímu dvoru. Tvrdila, že rozšíření a prodloužení těžby hnědého uhlí v povrchovém dole Turów (Polsko) porušuje unijní právo1. „Uzavření smíru v únoru 2022 nezměnilo nic na tom, že Polsko předtím nerespektovalo předběžné opatření. Tribunál Soudního dvora dnes potvrdil, že Komise postupovala správně. Bez žaloby k soudnímu dvoru by se žádná jednání nikdy neuskutečnila. Je potřeba říci, že penále pro Polsko jsou příjmem Evropské unie, nikoli Libereckého kraje. Nikdy bychom nepostavili ani metr vodovodu ani nezaplatili další projekty, které chrání obyvatele, životní prostředí i vodní zdroje před vlivem těžby," uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Dopravu na rušné jablonecké křižovatce řídí strážníci ručně
Chytré hodinky nahlásily dopravní nehodu u Paceřic
Ve Vratislavicích udeřil blesk do stromu, pod nímž stála skupina lidí
Jablonec podporuje prezentaci sklářství a bižuterie
Policisté se zaměřili na dodržování povolené rychlosti

Nejčtenější články

02.06.: Ve Vratislavicích udeřil blesk do stromu, pod nímž stála skupina lidí
02.06.: Chytré hodinky nahlásily dopravní nehodu u Paceřic
31.05.: Mladý řidič ve Frýdštejně nezvládl řízení

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace